Skip to content

Zeer speciale relativiteitstheorie

‘Arm zijn is een relatief begrip.
Als ik "arme kinderen" in Afrika op hun gemakje in het gras zie zitten, met een bult ruimte en natuur om hen heen, dan ben ik jaloers op dat stuk rijkdom dat zij nog hebben en wij hier in Nederland node moeten missen.’ – las ik vanochtend in een van de blogs en ik dacht: om de vogeltjes niet te vergeten.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inUncategorized

10 Comments

 1. lidy lidy

  Avatar van lidy
  Zo is het Mihai, armoede went niet nergens!…Hartverscheurend.De Universele verklaring van de rechten van de mens wordt niet Universeel toegepast. Alleen de gier trekt zich er iets van aan, die wacht netjes op zijn beurt.

 2. pdestappert pdestappert

  Avatar van pdestappert
  Er wordt anders op heel veel plekken in Afrika maar heel hard gevochten om die bulten grond. En de gier wacht tot het kind sterft, eten en gegeten worden.
  Arm is relatief, zeker, zie ook Franciscus van Assisi die al zijn rijkdom afstond om in armoede God tegemoet te komen (hierin rijkdom vindend), maar ook onterend, onmenslijk en oneerlijk. Vraag:als de situatie van een mens onterend is door armoede, is ‘onterend dan een argument hem te helpen.

 3. Ruud Zweistra Ruud Zweistra

  Avatar van Ruud Zweistra
  @Mihai,
  Je weet toch wel dat het grootste misverstand rond de relativiteitstheorie betrekking heeft op haar naam, he? Het is eigenlijk "invariantentheorie", beschrijvende de invarianten van ruimte en tijd. Dat die invarianten niet hetzelfde zijn als die van onze directe percepties, is een zaak die jouw maatschappelijke "toepasssing" ervan ook gemeen heeft met de natuurkundige versie. Als je begrijpt wat ik bedoel.

 4. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @Ruud

  Ik had het hier over de hyporelativiteit. Ik bedoel daarmee al die mensen die mij verwijten dat ik alles zwart-wit zie, die mij vertellen dat ik meer zou moeten relativeren. Zij relativeren heel veel, maar alleen als het om hun eigen misdaden gaat.

  Reactie is geredigeerd

 5. Ruud Zweistra Ruud Zweistra

  Avatar van Ruud Zweistra
  @Mihai,
  Ach, zo. Ik krijg die verwijten ook regelmatig, en wijs er dan altijd op dat als een zaak meerdere kanten heeft, het dan toch altijd essentieel is om met de belangrijkste te beginnen. Vreemd genoeg willen ze zelden op dit toch heel redelijke en nauwelijks weerlegbare argument ingaan. Vanaf dat momernt ben ik zo vrij ervan uit te gaan dat die mensen niet van minder begrip zijn, maar van minder goede wil. En vanaf dat moment acht ik me dan ook vrij die minder goede wil aan de orde te stellen, als het me zo uitkomt. Daar maak ik geen vrienden mee – maar, denk ik dan, vrienden van minder goede wil heb ik niet erg veel behoefte aan.

  Ik denk dat er soms raakvlakken zijn tussen jouw en mijn benadering. Heel interessant, gezien de ook bestaande verschillen.

 6. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @Korall haj

  Ik heb de foto van de cookie monster ook niet zelf gemaakt.

 7. Korall haj Korall haj

  Avatar van Korall haj
  @mihai
  ik geloof je graag; de maker van de cookie monster foto interesseert me echter niets. maar deze foto zette me gelijk aan het googlen.

Leave a Reply