Skip to content

Wiskunde

Mijn nichtje in Israël stuurt mij regelmatig propaganda. Zo kreeg ik het laatst een PowerPoint presentatie met de foto’s van de 123 Israëlische kinderen, die door de Palestijnen in de nieuwe Intifada zijn vermoord. Nou keek ik op de site van de Israëlische vredesorganisatie B’Tselem en ontdekte dat het Israëlische leger in dezelfde periode 952 Palestijnse kinderen had gedood. Dus voor elke Israëlisch kind 5,8 Palestijnse kinderen.

Er zijn twee keer zoveel Israëliërs dan Palestijnen. Dus als de Israëliërs even veel Palestijnse kinderen zouden doden, dan zouden op een bepaald moment nog steeds de helft Israëlische kinderen leven en null Palestijnse kinderen zijn. Verdediging is dus geen excuus om zoveel Palestijnen te doden. Wiskunde bewijst wie “the worse guy” is.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inUncategorized

3 Comments

 1. lidy lidy

  Avatar van lidy
  Volgens mij maak je nu toch echt een denkfout Mihai, dit is namelijk een rekenkundige benadering.

 2. christinA IP213.84.211.137 christinA IP213.84.211.137

  Avatar van christinA IP213.84.211.137
  = Mijn nichtje in Israël =

  Van je familie moet je t hebben. Jij niet blijkbaar. Zo’n rekensom kan niet met mensenlevens worden gemaakt. Tenzij je natuurlijk de uebermensch-theorie aanhangt.

 3. Mephisto Mephisto

  Avatar van Mephisto
  Zelfs wanneer men 1:1 de kinderen zou wegstrepen, blijft Israël inderdaad met de helft aan kinderen over, wanneer alle Palestijnse kinderen zijn afgemaakt.

  Bovenstaand geeft ook een beetje de klinische houding van in elk geval de Israëlische & regering weer. En wellicht ook die van de Palestijnen, waar het ook enkel draait om de macht.

Leave a Reply