Skip to content

We zijn al rijk

Net belde één of andere telemarketeer op: “We bellen naar aanleiding van de wijzigingen …. Pensioen….dramatische ontwikkelingen.” En zo krijg ik een beangstigende mitrailleurpreek van 1 minuut, zonder adempauze, zodat ik geen kans krijg om te zeggen dat ik er geen belangstelling voor heb.

“Hoezo heeft u er geen belangstelling voor, u wordt toch ook getroffen?” – gaat de man mij agressief benaderen. “Nee het treft mij niet.” – reageer ik. “Misschien iemand anders bij u?”, “Nee helemaal niemand.”, “Hoezo dan…?” hoor ik het voor de derde keer. “We zijn al rijk.” Hierop hebben ze blijkbaar geen enkele verkooptruc bedacht, want de man wordt boos en hangt op. Telemarketeers aller landen fuck u.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inUncategorized

5 Comments

 1. denkwater denkwater

  Avatar van denkwater
  Iemand die telemarketing moet praktiseren is misschien een stuk armer dan iemand die hij probeert te bereiken. Het kan ook als een belediging opgevat zijn: "We zijn al rijk!"

 2. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  En als een onbekende mij opbelt, de rust van mijn leven ongevraagd bindendringt, en mij iets probeert te verkopen, met allerlei verkooptrucs en andere manipulatietechnieken, voel ik me verkracht. Wat is erger: beledigd of verkracht?

 3. jeg synes jeg synes

  Avatar van jeg synes
  Wow…..that’s a hit, man……die ga ik ook voortaan gebruiken.
  Netzoals wanneer ze je een hypotheek willen aansmeren…"Ons huis is vrij!!"…. en je hoort ze nooit weer…..

 4. denkwater denkwater

  Avatar van denkwater
  @ Mihai

  Subjectieve gevoelens zijn relatief. Het beledigde gevoel van de een kan moeilijker te verwerken zijn dan het verkrachte gevoel van de ander. ‘t Is niet anders.

 5. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @denkwater

  Twee dingen: 1. hij was in overtreding en 2. zij misbruiken jouw gevoelens

  1. Heb je ooit iemand horen zeggen: “Wat gaan we vanavond voor iets gezelligs doen? Gaan we lekker ons door telemarketeers laten bellen?” Heb je mensen gezien die blij zijn dat ze gebeld worden door een verkoper? Het is dus veilig te stellen dat er weinig mensen zijn die het terecht vinden dat ze gebeld worden. Ik denk juist dat de meerderheid het een indringing vindt in hun privé leven. Daarnaast zijn de verkooptechnieken een manipulatievorm en manipulatie is iets slecht.
  2. verkooptechnieken zijn gemaakt om jouw gevoelens te manipuleren. Als een verkoper zich beledigd voelt en jij je daardoor schuldig, ga je voor hem iets doen om het weer goed te maken, bijvoorbeeld iets van hem kopen. Een verkoper leert het op de verkoopschool om zich op het juiste moment beledigd te voelen.

  Conclusie: het is dus zijn schuld geweest en zijn gevoelens tellen niet.

Leave a Reply