Skip to content

Verplichte vakantiedagen

Computers brengen wat meer discipline in ons leven. Vanaf nu is het afgelopen met het willekeurig kiezen van vakantieperiodes, wat eigenlijk heel slordig in je leven staat. En dit allemaal dankzij de automatische gegenereerde documenten.

Als het bovenste een beetje mysterieus klinkt laat ik het maar verklaren. Ik belde Postbank om mijn reisverzekering met een werelddekking, voor de vakantieperiode bij te laten verzekeren. Gisteren las ik op mijn splinter blauwe polis het volgende: “Polis geldig van 29 juni 2006 tot 7 juli 2006, met jaarlijkse stilzwijgende verlenging.” Dus vanaf nu heb ik elk jaar een werelddekking tussen 29 juni en 7 juli. Stilzwijgend. Dat betekent dat ik, elk jaar in de bovengenoemde periode, op vakantie buiten Europa moet vieren. Nou moet ik nog voor de skivakantie ook een vaste polis afsluiten en al mijn zorgen over wanneer en waar te gaan zijn voor het hele jaar opgelost.

Lang leve automatisme.


Geredigeerd door Pascale Esveld

One Comment

  1. Henk van Leuken Henk van Leuken

    Avatar van Henk van Leuken
    Beste Mihai,

    ‘Vakantie’ en ‘verzekeren’ is een paradox. Vakantie komt van ‘vacare’ en betekend ‘de tijd doden’. Nou ben je verzekerd dat je in ieder geval vakantie kunt houden, want jouw verzekering heeft jouw tijd doden vastgelegd. Van 29juni 2006-7juli 2006 dood jij die tijd, als het even kan buiten europa nog wel. Tot zover automatisme, maar is de deur van het huis dicht getrokken dan trekken toch enkel de fragmenten voorbij tot het automatisme van 7juli de echte dode tijd weer aankondigt. Prettige vakantie toegewenst.

Leave a Reply