Skip to content

Peijs: roven redt levens

foto


De hoofddoek „geeft vrouwen juist vrijheid” zegt minister Peijs (Verkeer, CDA) in het NRC Handelsblad. Het biedt ”juist kansen voor vrouwen in sommige islamitische landen, die zonder hoofddoek anders het huis niet uit mogen.”


Stel dat ik het volgende zou zeggen: Als een rover een pistool tegen je hoofd houdt, dan moet je je geld geven. Roven redt levens en geeft je juist de vrijheid om je je geld aan de rover te geven. Dus roven is goed. Hoe zou mevrouw Peijs mijn argument vinden? Is dat niet hetzelfde als het zeggen dat de jodenster de Joden in de tweede wereldoorlog vrijheid verschafte, want ze mochten zich met een jodenster wel in het openbaar vertonen?

En terwijl Peijs die enormiteit zegt, trapt het hele Nederland daarin. Zelfs Hirsi Ali ziet de drogreden niet meteen in: „De minister heeft gelijk wanneer ze zegt dat de hoofddoek in bepaalde Arabische landen bijdraagt aan de vrijheid van de vrouw. Ze mogen zich gesluierd wel vertonen in het openbare leven en zonder hoofddoek niet.”

Als je denkt dat Ayaan Hirsi Ali ooit in de Trouw het volgende vertelde: “Ik zou, net als bijvoorbeeld Karl Popper, filosofische stukken willen schrijven. Dus paradoxaal genoeg is deze stap – de politiek ingaan – schadelijk voor mijn ideaal. Het liefst wil ik filosoof worden en mijn eigen theorieën uitwerken. Een ruimte om te schrijven, iemand die voor mij schoonmaakt, geen zorgen over mijn dagelijks brood, echte debatten voeren in plaats van praatjes over niets. Dat zal mij, uiteindelijk, gelukkig maken.”, dan zou ik zeggen: GEEF DIE VROUW EEN THEORIE EN EEN SCHOONMAKER! NU!

En Peijs….. stuur die vrouw naar het argumentatiewerkkamp. Per direct.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inUncategorized

2 Comments

 1. Literatuuro Literatuuro

  Avatar van Literatuuro
  Ik wil graag inschrijven voor een schoonmaakster, restaurantbonnen, een zwembad, een buiten en een appartement op loopafstand van het elysee, een 4×4 en gratis tgv kaartjes om heen en weer te reizen, dan kan ik me eindelijk ook eens bezighouden met wat ik wil! Kan dat?

 2. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Literatuuro

  Het kan niet, want 4×4 is schadelijk voor het milieu. Bovendien hou je niet van Popper en je draagt geen hoofddoek.

Leave a Reply