Skip to content

Partij gezocht

Ik stem niet. Maar ik ben bereid te stemmen op de partij die mij belooft om het volgende voor mij te doen. De partij moet (mocht men aan de macht komen) de belasting die ik betaal in verschillende nota’s afsplitsten, gespecificeerd op het doel waar het geld naartoe gaat. Ik wil bijvoorbeeld aparte nota’s voor onderwijs, defensie en andere dingen. Waar ik daarmee wil bereiken is een mogelijkheid hebben om de defensienota te weigeren te betalen. Ik ben bereid voor mijn weigering een aantal dagen per jaar in de gevangenis te blijven.


Geredigeerd door Pascale Esveld

11 Comments

 1. K K

  Avatar van K
  Weet je wel wat een gevangenisdag kost Mihai? Dat moeten we weer met zijn allen betalen hoor.

 2. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @K

  Ik kan ook weigeren om de hele belasting te betalen en je krijgt nog minder geld binnen en ik blijf langer in de gevangenis, wat nog meer geld kost. Je mag kiezen.

 3. Rudolf Paul Rudolf Paul

  Avatar van Rudolf Paul
  Ik ben bereid te stemmen op een partij die de augiasstal van het openbaar ministerie reinigt na eerst de deksels van de beerput en de doofpot van Deventergate te hebben opengetrokken.

 4. K K

  Avatar van K
  Niks daarvan! Je gaat als straf maar een taakstraf doen hoor. Hebben we er tenminste nog wat aan. Ik krijg helemaal geen geld binnen; ik moet zelf betalen.

 5. Blauw Oog Blauw Oog

  Avatar van Blauw Oog
  De gevangenissen zitten altijd vol, met Mihai erbij worden die dus nog iets voller. Moeten er weer bijgebouwd worden. Goed voor de werkgelegenheid. Meer inkomsten voor de burger betekent weer meer taks voor de staat. Wat mensen dan weer weigeren te betalen. Nog meer gevangenissen nodig. Nog meer werkgelegenheid. Etcetera.

  Eigenlijk best een strak plan.

 6. Partout Partout

  Avatar van Partout
  Er zijn altijd principiele belastingweigeraars (geweest) die niet voor defensie willen meebetalen, alleen hoor je hier nooit zoveel over.
  Zie ook het blad ‘t Kan Anders.

 7. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @Blauw Oog

  Wat mij betreft mag je de doodstraf introduceren slechts voor het weigeren van het betalen van de defensienota. Dan kies ik voor de doodstraf en jij bent van de kosten af. Ben je nu tevreden?

 8. momeho momeho

  Avatar van momeho
  nog meer ambtenaren, die allemaal moeten berekenen hoeveel geld er naar onderwijs, defensie, zorg, salarissen, noem maar op gaat.

 9. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @momeho

  Ik zou een kleuter een rekenmachine geven en 5 euro om het te berekenen:
  Defensibudget: 16.000.000.000
  Nederlanders: 16.000.000
  Belasting voor defensie: ?

  En als je de 5 euro wil besparen, geef je het als eindexamenprobleem voor pabo studenten. Je kijkt naar het resultaat dat door het kleinste aantal deelnemers wordt gegeven en dat is het juiste antwoord.

 10. Literatuuro vk blog 833 Literatuuro vk blog 833

  Avatar van Literatuuro vk blog 833
  de grootste post is natuurlijk ‘en andere dingen’

 11. Literatuuro vk blog 833 Literatuuro vk blog 833

  Avatar van Literatuuro vk blog 833
  Segolaine Royal in Frankrijk wil 1 te bouwen vliegdekschip schrappen tbv het onderwijsbudget! kom emigreren mihai! gezellig! klaas uit parijs zit ook al hier!

Leave a Reply