Spring naar inhoud

Niet naar de film gaan, zegt de commandant

De Turkse film “Kurtlar Vadisi Irak” (“The Valley of the Wolves Iraq”) heeft het Pentagon wakker gemaakt. Het Amerikaanse leger adviseert de Amerikaanse soldaten in Europa om de film te vermijden en de film niet met vreemde mannen te bespreken.

In de film maakt het Amerikaanse leger zich aan oorlogmisdaden schuldig. Het toont het openen van het vuur op een Irakese bruiloft en een doctor bij de beruchte Abu Ghraib gevangenis, die organen van de gevangene verkocht.

Gepubliceerd inUncategorized

9 Reacties

 1. christinA christinA

  Avatar van christinA
  Ah, gewoon de beelden van het Journaal gebruikt.

 2. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  Het Al Jazeera journaal?

 3. christinA christinA

  Avatar van christinA
  Hier was toendertijd ook vanalles op t journaal, met een leuke edit kom je een heel end.

 4. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  Heb je veel in bloed gedompelde baby’s gezien? Hoeveel doden van de tussen honderd en driehonderdduizend heb je op het journaal gezien? En hoeveel dode amerikaanse soldaten heeft men in de Amerikaanse media kunnen aanschouwen?

 5. christinA christinA

  Avatar van christinA
  Nee, dan moet ik naar internet, het nederlandse journaal is natuurlijk ook een beetje hypocriet, de tere zieltjes he.
  In america zelf ziet men natuurlijk nog minder.
  Daarom heet het Land of the Free.

 6. jan jan

  Avatar van jan
  Kurtlar Vadisi is gewoon gebasseerd op feiten. Nou de turken hebben het eerlijk gezegd goed gedaan. Dat werd tijd dat iemand de waarheid zegt. De Amerikanen zijn niet daar voor vrede maar voor martelen van de mensen. En dit noem je geen vrede

 7. pieter pieter

  Avatar van pieter
  Jan je hebt volkomen gelijk!! De Amerikanen zijn daar niet voor vrede!!! Want kinderen doden, vrouwen verkrachten, mensen martelen dat noem je echt geen vrede..

 8. Talat Kara Talat Kara

  Avatar van Talat Kara
  Niet naar de film gaan, zegt de commandant

  Daar gaat de vrijheid van keuze van informatie en zonder deze vrijheid, heb je ook weinig aan vrijheid van meningsuiting, want je krijgt een eenheidsworst van gedachten.

  We de laatste tijd hebben we al gemerkt dat men alleen een vrij mening mag hebben, als dat in de lijn is van de geldende norm. En zo is de cirkel rond. De staat bepaald de info en legt je zijn vrije mening op en als iets ander zegt ben je verdachte.

 9. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Talat

  Volgens mij zullen soldaten juist die film willen zien als het “verboden” is. Ik denk echter dat het Pentagon een veel belangrijke reden hadden om de film af te raden. Ze zijn waarschijnlijk bang voor de veiligheid van de soldaten nadat ze de filmzaal verlaten en zoveel mensen de film hebben gezien. Ik kan me voorstellen dat soldaten in Turkije lastig gevallen kunnen worden.

Geef een reactie