Skip to content

Nederland is ziek


Nederland leidt aan imperiumontwenningsverschijnselen. En het is een recidive. Want mensen die de echte geschiedenis kennen, niet de geschiedenis die Wilders op school, desnoods met nagelaftrek, in wil voeren, die mensen, dus die de echte geschiedenis kennen, weten dat Nederland al eerder op haar bek heel hard is gegaan.


Waar ik het over heb is de eerste bekval van het Nederlandse rijk en de reacties op de geknielde reus. Je hoorde toen de gereformeerde pastors tot een nationale verrijzenis roepen, in volle en in goudgegoten glorie. Ze vielen de luiheid, prostitutie, de Franse mode, immigranten en homoseksuelen aan.

Nu, zoals toen, staan priesters in de democratieschaapskleren. De hogepriesters van de wedijvermantra, de concurrentie met de derde wereld als het om jouw salaris en met Amerika als het om de hunne gaat, de EUrOrakels, met hun neonverlichte maskers, hun vergulde marsslaande gongs. Zij richten hun vinger naar jou toe en roepen dat je te lui en kutverwend bent, negativistisch en mondig, dat je een shotje gezagsrespect in je aderen moet krijgen, het liefst door een portie geschiedvervalsing in de vorm van een nationale domburgeringstest. Nou kunnen ze de prostitutie niet meer schandpalen en de homo’s laten zich ook niet meer als mietjes naaien, maar de immigranten zijn altijd voor modder goedgeschikt.

En deze moraalridders hebben ongewenst gelijk. Want de Nederlander dacht goed te zitten en in ruil voor zijn zweet, hondsgetrouwheid en zijn verdediging van de uitvalbasis van de corpojakhalzen, zijn 51e televisiekanaal te mogen verdienen. De Nederlander viel voor het argument van zijn superieure intellect, dacht met de grote roofbeesten mee te mogen spelen. Zelf zag hij het niet dat hij slechts als een lakei bestond. De Nederlander dacht om op de schouder van het nog grotere roofbeest te mogen rijden en maakte van zijn eigen land een lakei voor Amerika.

En hoe werd de Nederlander een dubbele lakei? Verleid door de nepgeschiedenis uit de schoolbanken dacht de Nederlander de mythe van het grote rijk te doen herleven, door zich in dienst van de kakiocratie in Washington te stellen. Hij vergeleek zijn nepgoud van plastic en zijn neppalmen van kunststof met de glimmende diamanten uit de soapverhalen, en dacht om onderdeel te zijn van een uitverkoren westerse volk. Hij dacht de slimmerik te zijn door negers hier te laten poetsen en dat als tolerantie en als asielliefdadigheid te gaan verkopen.

Maar hier ging het even mis. Want de Nederlander verwachte dezelfde loyaliteit van anderen als zijn loyaliteit voor de grote roofbeesten. Als hij de restjes van de buit mocht vreten en als hij op zijn beurt de restjes van de restjes van de buit aan de allochtoon toe zou werpen, dan zou de allochtoon, dacht hij, omgetoverd in koopmansgeestachtige wezen, zijn trouw aan zijn soortgenoten verloochenen en, in ruil voor de restenresten, aan de grote rooftocht mee willen doen.

Dit bleek een valse hoop, want daar kreeg men de moslims, hier geboren en getogen, die zich niet verplicht voelden om dankbaar te zijn. Ze hebben immers zelf niets gratis gekregen en zelf geen deal getekend om hun bek stijf te houden. Zij voelen zich met hun kameelneukneven verbonden en kunnen met hen meeleven. De moslims willen niet in het getto leven en voor de meesters poetsen om de meesters het mogelijk te maken om de olie met hoge druk westwaarts te pompen, in de weg staande primitieve inboorlingen uit de weg te ruimen. Bovendien bleek de technologie de achilleshiel van de roofcycloop.

Nu dat de camouflage van het roofbeest gaat verdampen en het imperium in elkaar gaat storten, gaat men op zoek naar de zondegeiteneukerbok. En die is de moslim en, om niet te discrimineren, ook de migrant. De geschiedenis herhaalt dus zich ten volle. En de geschiedenis herhaalt zich op twee gronden: ten eerste maakt de vervalste geschiedschrijving van de ignorantie een deugd. De geschiedenis herhaalt zich daardoor koppig zodat de kinderen dezelfde fouten maken als hun ouderen, om de geschiedenis in een levend lijf te ondervinden. Ten tweede is de verleiding tot imperiumbouw zelfs voor de historiekenner een valse hoop dat men deze keer een duurzaam imperium op zou kunnen richten. Het is dus domheid en geestelijke zwakheid, datgene wat de mensen tot grootheidswan verleidt.

Aan de imperiumverslaafde soortgenoten, breng ik als geestesdokter drie adviezen: (1) Man leer je eigen Nike’s naaien. (2) De tijd van het in de Derde Wereld zwarttanken is voorbij. Leer betalen en gij zult genezen worden. En mijn derde raad is om zelf na te gaan denken. Misschien liggen jouw belangen meer aan de kant van de prooi dan van het roofbeest.


Geredigeerd door Pascale Esveld

12 Comments

 1. Peter Louter Peter Louter

  Avatar van Peter Louter
  Je verdichte schrijfstijl doet me aan de openbaringen van Johannes denken. Je moet moeite doen om het te lezen. Maar goed, er steekt wat in

 2. christinA IP213.84.211.137 christinA IP213.84.211.137

  Avatar van christinA IP213.84.211.137
  =mijn derde raad is om zelf na te gaan denken.=

  Die houden we er in.

 3. Literatuuro Literatuuro

  Avatar van Literatuuro
  Peter u bent een sukkel, houdt er rekening mee dat Mihai een van de Oosterse orakels is die we moeten koesteren, het gaat eerst om de inhoud, dan om de taal – this is logging, het is niet de krant of zo, het is gewoon blabla – leesbaarder en informatiever vaak dan de gedrukte taalcorrecte maar vooral meningsaaie bagger.

  Peter Louter, u bent minder louter dan u wilt voordoen.

  En Mihai, waar bent u met uw vernietigende reply? Alleen medestanders verdelgen, kom op!

 4. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Literatuuro

  Dat vond ik ook dat het stuk leesbaarder gemaakt kon worden. Er is geen enkele reden om een onleesbaar stuk te schrijven. En er is niets dat niet in leesbare tal geschreven kan worden.

  Het is waar dat een aanval op de taalgebruik een ad-hominem is en omdat Peter niet inhoudelijk heeft gereageerd had ik geen zin meer op zijn kritiek in te gaan.

 5. Literatuuro Literatuuro

  Avatar van Literatuuro
  Ben ik niet met u eens Mihai. Uw denken is mooier vaak dan uw NL taal, en ik vergeef het u, want het is gewoon een log, gratis en voor niks enzo. We mogen als lezers al blij zijn dat u dit podium krijgt wat anders voor vrienden en bekenden beperkt bleef – zoals voor alle bloggers (ook de sukkels ja)
  Peter lijkt mij een sukkel die Tijd probeert aan te vallen en ondertussen mij negeren, dus Peter is weer een particuliere aangelegenheid – eigenlijk niet de moeite waard, enfin…

  Gewoon uw id-en tikken Mihai! Bent u al gelijken van uzelf tegen gekomen op het www? Nee toch?! Hoppa!

 6. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Literatuuro

  Volgens mij praten we over twee verschillende dingen. Er zijn de grammaticale fouten die ik doe en aan de andere kant de stijl. Bijvoorbeeld sommige zinnen zijn echt te lang en onleesbaar geschreven Ik had ze leesbaarder kunnen maken en korter. De grammaticale fouten zou men moeten begrijpen en corrigeren. Ik hoor graag welke fouten ik doe. Want ik ken geen andere manier om de taal beter te leren.

 7. Literatuuro Literatuuro

  Avatar van Literatuuro
  Helaas heeft u daarvoor in mij een slechte. Probeer de aandacht van figuren als JB te wekken (inmiddels web-log refugiee)

  1 ste is id-en. Met uw filosofische inslag denk ik dat u het daar toch wel mee eens kunt zijn? Wat heb je aan een grammaticaal correcte maar nietszeggende zin? Wat gammel is vaak nog een charme! OK, als u wilt leren, dan gewoon les nemen, ja of goed in de picture komen van de vk-blogwachers, want die zijn er gek genoeg voor vorm voor vent te stellen!

 8. Literatuuro Literatuuro

  Avatar van Literatuuro
  Bijv ik woon in Frankrijk. Fransen vinden het prima zoals ik uit mn woorden kom. Maar als ik teveel zou nadenken over wat ik zou zeggen zou ik mn mond houden! Dus waar kies je dan voor? Touristenvocabulaire of een gek accent? Ik gooi er dus gewoon alles uit, en trek een dom gezicht. De inhoud geeft dan al genoeg te denken.

 9. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  Maar je vindt het leuker als je het Frans beter leert, toch? Aan de andere kant, als Eugen Ionescu (of in het Frans Ionesco) in een vreemde taal goed kon schrijven, zie ik geen reden waarom ik het niet zou kunnen doen.

 10. Literatuuro Literatuuro

  Avatar van Literatuuro
  Voorzover ik het frans beter zou willen leren zou dat alleen een idd schrijfversie zijn, maar zelfs dan, in de productie van de teksten, zou ik inhoud of grappigheid boven kwaliteit proberen te stellen – als het serieus wordt komt daar vanzelf nog een specialist bij, meer geinteresseerd in de grammatica dan de vorm en inhoud.
  Ik zou dus zeggen: spui uw mening! Er zijn duizenden grammaticaal saaie wetenschappers te vinden als het menis wordt, maar niet figuren zoals u!!!!

 11. Literatuuro Literatuuro

  Avatar van Literatuuro
  Dus, nee, ik denk niet dat ik het frans nog beter kan leren. Behalve dan bij toeval. Ik spreek het frans/ ken woorden/ al vaak beter dan de fransen zelf. Of anders sla ik ze ko met mijn redenatie. Neenee, beter frans zit er voor mij niet in…
  Echt waar tegen een goed uurloon zou een filosofisch werk van BHL me geen probleem opleveren. Maar gratis en voor niks, nee…

Leave a Reply