Skip to content

Mooie vrouwen

Portret: minister Rita Verdonk (VenI)Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie (Justitie)


Drs. Maria Cornelia Frederika (Rita) Verdonk werd op 18 oktober 1955 geboren te Utrecht.
Na het behalen van het diploma Atheneum aan het Niels Stensencollege te Utrecht studeerde zij sociologie (specialisatie organisatiesociologie en criminologie) aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (doctoraal examen 1983).

Mevrouw Verdonk was daarna tot 1996 werkzaam bij het ministerie van Justitie. Tot 1984 was zij directiestagiair bij de Directie Gevangeniswezen. Zij was tot 1988 adjunct-directeur van het Huis van Bewaring te Scheveningen en aansluitend plaatsvervangend directeur van de Penitentaire Inrichtingen ‘De Schie’ te Rotterdam. Van 1992 tot 1996 vervulde zij diverse managementfuncties op het ministerie van Justitie zowel bij de directie Gevangeniswezen als bij de Justitiële Jeugd- en TBS-inrichtingen.

Mevrouw Verdonk was daarna tot 1999 directeur Staatsveiligheid bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst. Tot 2002 was zij werkzaam als senior manager/directeur bij KPMG, en tot 2003 als directeur bij ATOS KPMG Consulting.
Mevrouw drs. M.C.F. Verdonk werd op 27 mei 2003 benoemd tot minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie in het Tweede Kabinet-Balkenende. Zij is lid van de VVD.

(Dit is een kunstwerk.)


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inUncategorized

4 Comments

 1. betulanordica betulanordica

  Avatar van betulanordica
  Indrukwekkend CV.
  Fraai portret.
  Iron lady.
  Hard feelings.

  Rita for president!?

 2. Isis Nedloni Isis Nedloni

  Avatar van Isis Nedloni
  Dat gevangenisregime heeft haar genekt!Ze denkt dat ze nog steeds tussen de muren werkt

Leave a Reply