Skip to content

14 Comments

 1. An van den burg An van den burg

  Avatar van An van den burg
  M.M. Ticu. Jij bent een Roemeen van geboorte en kwam hier toen je 20 was? Als alle Nederlanders zo intelligent en beschaafd zouden zijn als jij, zou er helemaal geen haat bestaan! Ik haat geen van beiden. Als ik al haat voel, is het voor de demagogen in de wereld die het volk misleiden. Wat moeten straks die mensen die een stok hebben gevonden om de hond islam te slaan. En de Oost-Europeanen hebben GEEN KLEUR EN GODSDIENST! Wat zullen ze moeten afkicken van hun haat, want het worden er miljoenen als zij hun families over halen. Maar, Nederland heeft ruimte genoeg: Groningen, Friesland, Drente en Overijsel staan leeg. De economie komt vanzelf als je ergens mensen huisvest. Groet, An.

 2. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @An
  Ik heb het altijd gezegd: Als het Westen stopt met de misdaden, met het leegroven van de rest van de wereld, opdringen van dictators, platbombarderen van landen, economisch vernietigen van regio’s, dan zou het Westen geen last meer hebben van andere mensen, migranten of terroristen. Een groot deel van de Westerse problemen zijn gewoon Bad Karma.

 3. An van den burg An van den burg

  Avatar van An van den burg
  Mihai M. Ticu. Ja, natuurlijk zijn wij de wortel (as) van het kwaad! Maar zo lang het Binnenhof niet zwart ziet van de mensen om het gehele systeem om te gooien en er geen dwangmiddelen van de grond komen regeerders te doen inzien dat WIJ het levende kwaad zijn, blijft alles bij het oude! Even een clichè: als het kalf………. de put? Of zie jij nog mogelijkheden om het volk uit de coma te halen? Groet, An.

 4. s.b. s.b.

  Avatar van s.b.
  Haten natuurlijk nooit, maar waar er het meeste van zijn zullen volgens mij de meeste problemen veroorzaken. Heel simpel. Dus ook de toestroom van die Oost-Europeanen begrenzen. Het probleem blijft gewoon dat het kabinet naar de pijpen van het bedrijfsleven danst, en schijt heeft aan de nationale cultuur. Bedrijven die geen Nederlanders kunnen betalen zijn niet rendabel en dienen de tent te sluiten; zo denk ik erover.
  Reactie is geredigeerd

 5. An van den burg An van den burg

  Avatar van An van den burg
  @ Mihai M. dank je voor == Terwijl je sliep was de revolutie al klaar==. Toevallig las ik in NRC iets over de Haat tegen Amerika. Heb ik verteld op je andere blog. An.

 6. christinA IP213.84.211.137 christinA IP213.84.211.137

  Avatar van christinA IP213.84.211.137
  =Wat moeten we nu meer haten, de moslims of de Oost-Europeanen? =

  🙂
  Maak het de mensen in hun affectiekeuze niet zo moeilijk.
  Trouwens, eerst de antillianen, dan de polen en de roemenen zijn met een inhaalslag bezig. Maar waarschijnlijk worden die gediskwalificeerd(kinderarbeid enzo)

 7. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @christinA IP213.84.211.137

  Ik discrimineer niet, dus ik haat iedereen evenveel. Maar het bestaan van meerdere haatobjecten werkt volgens mij averechts. De Duitsers konden als een blok handelen, omdat ze één object van alle haat hadden. Maar nu moet men allerlei moeilijke keuzes maken, tussen islam, Oost-Europeanen, EU. En anderen beginnen juist Amerika te haten. Maar haat kan niet verdeeld worden en moet op een doel geconcentreerd worden om goed te werken, om men als een eenheid te laten werken. Het is dus niet zo slim van om meer haatobjecten te hebben.

 8. christinA IP213.84.211.137 christinA IP213.84.211.137

  Avatar van christinA IP213.84.211.137
  Zo zit het nederlandse volk blijkbaar in elkaar. Alleen denk ik niet dat het echt haten is; die ereplaats houden volgens mij de duitsers.

 9. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @christinA

  Een haatobject hebben is een bekende machiavellisch instrument om een bevolking verenigd en saamhorig te houden en als een eenheid te laten functioneren. Dat is nu nog actueler, want met de individualisering en steeds mondiger, onafhankelijker worden van de burgers, de toename van verscheidenheid in levensstijlen, overtuigingen, door de modernisering ontstane identificatie met groepen die in andere landen zijn, en het gaat niet over moslims, maar over de Nederlanders, die lid worden van de mondiale new agers, mondiale hondenliefhebbers etc, is de eenheid van het volk niet meer te waarborgen, noch is de bevolking bestuurbaar of mobiliseerbaar voor gemeenschappelijke doelen. Dus men heeft een probleem als er te veel haatdoelen zijn. Men moet zich beperken tot 1 doel.

 10. christinA IP213.84.211.137 christinA IP213.84.211.137

  Avatar van christinA IP213.84.211.137
  Interessante gedachte.
  Dan denk ik dat "islam" hoge ogen gooit om het volk te richten.
  Kijk en lees en dan merk je dat óf positief óf negatief, via het woord islam van alles in gang wordt gezet.

 11. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  ==Kijk en lees en dan merk je dat óf positief óf negatief, via het woord islam van alles in gang wordt gezet.==

  Dat is een paradox. Hoe kan je iets in gang zetten via iets dat is lam?

Leave a Reply