Skip to content

Liefde

Bestaat niet, kwam ik tot de conclusie na een grote afrukbeurt. Oh, shit. Dat wisten we al.


Geredigeerd door Pascale Esveld

32 Comments

 1. Donna Molina Donna Molina

  Avatar van Donna Molina
  haha Mihai, k heb net je vrije wil verhaaltje gelezen.
  Jij bent de grappigste exacteling tot nu toe.
  De premisses schrappen als de conclusies niet bevallen.

  Eerst beitelen in de rots en nu het kwakje daarover.
  Daarmee schrap je de premisse die leven heet!

 2. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Donna Molina

  Welk verhaal over vrije wil? Want ik heb duizend %C2%94 over vrije wil geschreven http://mihai.punt.nl/?gr=772063

  Ik ben namelijk een antivrijewilfundamenalist en na mijn dood zal niemand over de vrije wil meer spreken in een andere context dan een discussie over uitgestorven dogma’s.

 3. Donna Molina Donna Molina

  Avatar van Donna Molina
  De wetenschappelijke rukker spuit contradicties 🙂

  Haha, is er nog hoop Jezzebel?, hij spuit zijn eigen theoriën vol zaad.

 4. Donna Molina Donna Molina

  Avatar van Donna Molina
  Je betrekt de premisse voor elke wetenschappelijke discussie niet in dat fundamentalisme.
  Ik heb Freud er op nageslagen, dit leidt tot neuroses (rukken op de rots)

  Jouw gelijk blijkt uit jouw neurose, wij hebben inderdaad geen vrije wil.
  het leven wil. Wij zeilen op de waarheid.
  (zeilen = wetenschappelijke stellingen evalueren)

 5. Donna Molina Donna Molina

  Avatar van Donna Molina
  Indrukwekkend jouw ultieme waarheid.
  Zij creeërt buiten jou om (geen vrije wil)
  een onbevlekte ontvangenis, die jullie kind in conform het waarschijnlijkheidsprincipe van Heizenberg in een andere dimensie creëert.

  Ook al wil je niet neuken in een kut, je sprituele rationele lul heb je in idem dito gestoken.
  Geile bok.

 6. Donna Molina Donna Molina

  Avatar van Donna Molina
  Hoe vaak bestaat God wel niet en waarom zei Bohr tegen Einstein: don’t tell God what tot do?

 7. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  God is niet eenzaam. God heeft slechts een eigenschap: hij geeft geen ruk. Dat snappen de mensen echter niet.

 8. Donna Molina Donna Molina

  Avatar van Donna Molina
  Mihai, Donna Molina is de onbevlekte ontvangenis van Miosotis. De vrouw van een simpele vent met een rotte voordeur (hij kan niet eens timmeren)

  Haha Mihai, bedankt voor je vruchten, ik streel m heel even en stoot hem straks in de verkeerde wereld, het niet wetenschappelijk model.

 9. Donna Molina Donna Molina

  Avatar van Donna Molina
  Mihai, you grasped reality, but missed Jezzebel. Hebben wij Einstein nodig of jezzebel?

 10. PF PF

  Avatar van PF
  Dat is niet echt moeilijk, jezzebel. Iedereen kan telefoonnrs. achterhalen, mits daar een fanatieke en panische behoefte en sterke motivatie aan ten grondslag ligt. Ik kan me bvb. voordoen als politie, als een veiligheidsagent of directe familie met een verschrikkelijk bericht over de familie en zo de instanties, de autoriteiten of via het werkadres van de werkgever iemand dwingen het telnr. vrij te geven. Er zijn ook digitale telefoonboeken,etc. Beetje dramatiek veinzen en het kan iedereen lukken.
  Ik heb de behoefte niet maar jij en je geliefde mihai corresponderen zo heftig dat het mij verbaast waarom die tel .nr. ruil nog niet heeft plaatsgevonden. Het beroemste stelletje van het vk log. Met de hete avonturen van Jezzebeel en Mihai kan de winter niet kapot. Dat biedt hoop voor de nabije toekomst van een solitair als ik.

  PS : van rukken wordt ik niet doof maar wel moe en lusteloos, verveeld, lamlendig. Wie weet is het voor je beminde geliefde wel het enige wat hem nog rest om zich fysiek te bevredigen omdat voor hem ‘de liefde’ een nutteloos, onbruikbaar en onbereikbaar ideaal is geweest.
  Een desillusie wat hem dwars zit en hem afleid van belangrijke doelen, hem het leven te lastig maakt, hem achtervolgt in zijn dromen, veel te veeleisend en hem naar, pessimistisch, zo onpersoonlijk, zo abstract en rationeel betrokken maakt. Jullie virtuele relatie bevestigt overigens alle aftandse cliche’s maar weer eens opnieuw.

  ‘Twee tegengestelde polen’, de ‘femme fatale’ ‘homme brute’, etc.

  Dat zou mij dwarszitten en ‘onderzoekend’, zelfkritisch en reflectief maken.
  Waarom trap ik daar nou weer in, is het bewijsdrang, moet mijn ego nog meer, is het ijdelheid,si het abstract ‘intellectueel’ masochisme, de zelfkwelling als toevlucht, een sublimatie en pose om nog ‘iets’ te voelen, in contact te komen met mijn innerlijk wezen ?

  Ik verwacht er niet veel van, dit spelletje is te lang, te veel, te vaak gespeeld en loopt zo goed als altijd tragisch af. Het leerstuk is de geschiedenis van de romantiek, de verzakelijkte cultuur van de liefde in het algemeen en de persoonlijke ervaring in het bijzonder.

  Het is de inbeelding en vaak de irrationele maar vurige wens dat er uitzonderingen op de regel mogelijk zijn, dat de man vrouw en het conflict wel te veranderen is. Dat we ons niet aan elkaar zullen verbranden en nooit zullen teleurstellen. Rozegeur en Maneschijn. Valse romantiek.

  Kijk, die Mihai, dat is een laf en angstig ,humorloos, droogkloterig menneke natuurlijk die veel bescherming van een felle, enthousiaste aan het leven ,de liefde en de vrede verknochte vrouw nodig ( mits hetero) heeft en waarschijnlijk hunkert naar dat soort tederheid en intieme aandacht maar wat hij, als ‘heer van stand en zelfverklaard anti-romanticus uiteraard moet afwijzen. De man verloochent zich niet, hij mag zich niet verraden, jaja.

  Zodat hij zich nu veroordeeld heeft en toelegt op het ingekeerd, armzalig, eenzaam bestaan van de masturbant en de vreugde van een orgasme of de coitus niet eens wil kennen. Uitgeband, verkettert.
  Vreugde en plezier aan elkaar beleven is voor hem hypocriet, hij heeft immers elk geloof in het ‘wonder van de liefde’ opzij gezet. Het mag hem niet nog eens overkomen, hij wil niet opnieuw in de val lopen en afgeserveerd worden. Ik zou hem lekker met rust laten want volgens mij heeft niemand iets aan zo’n ‘Mihai’ te winnen. Zo’n afstandelijk onpersoonlijk, van zichzelf vervreemd ‘zwevend baasje’ met een zgn. hard-realistische pose als hem zijn er veel te veel, daar gaat de wereld aan kapot en hij is mij een gruwel. Maar wie weet kan hij jouw hartje wel heel goed opvrijen en zo heet met koortsen maken en past hij heel goed in jouw mandje met zijn ‘dubbele tong’ en ‘dubbelhartigheid’ en gaan jullie dood van verlangen en moet er binnenkort wederzijds maar eens een flinke beurt gegeven worden. Maar wie betaalt de reis. Ik niet.

 11. Donna Molina Donna Molina

  Avatar van Donna Molina
  @PF, Mihai is héél erg nodig.
  Hij geeft ons altruïstisch het verschil.

  Samen zien we: zie lieve Lidy.

 12. PF PF

  Avatar van PF
  Donna Molina: excuus, ga alstublieft geheel op in Mihais’ levenslessen. Daar is hij het geknipte figuur voor, een nog ‘natuurlijker spontane natuurlijker leider, bescherheer en vaderfiguur is niet voorhanden. Professor, een hoogleraar, een academicus is het toch?
  Ik moet u waarschuwen..niet tegenspreken want dan wordt u uit het klasje verstoten en hop ,zo uit zijn bedje de barre kou van de ‘duisternis van de onwetendheid’ ingestuurd.
  Hij duldt alleen lieve, dociele lieverdjes, net zo behept met de verlegen en bescheiden meisjesachtige natuur als zichzelf natuurlijk naast zich. De rest wordt stoicijns genegeerd en compleet veracht, zoals alle ‘proleten’ en ‘incorrigibelen’ .. ‘primitief wild, ongeciliseerd volk’.
  Opgepast dus want van strapatsen en tegenspraak houdt ie niet, hij wil brave leerlingen die goed kunnen luisteren en graag alles napraten wat hij voorkauwt. Wie weet mag je hem dan ooit ook eens aan die ENORME pik trekken todat ie er scheel van kijkt en het ejaculaat hem de neus en oren uitspuit en zo de muren van zijn salonkamer en die geleerde boekenrijen vervuilt.

 13. Donna Molina Donna Molina

  Avatar van Donna Molina
  @PF, heerlijk(?), de illusie dat ik met een mond vol zaad in de leegte, leven en liefde zou kunnen brengen.

 14. K K

  Avatar van K
  Dat wisten we al? Liefde kun je niet weten Mihai(helaas). Liefde kun je wel voélen als je het lef hebt je hiervoor open te stellen.

 15. K K

  Avatar van K
  Dat snap ik niet Jez. Ik kan wel begrijpen dat je weet of iemand van je houdt. Maar die "kennis" is binnen gekomen via het hart en niet via het verstand. Ook kun je van iemands gedachten houden en van gedachten wisselen op een mooie en liefdevolle manier. Maar ook dan is het niet enkel het verstand dat betrokken is, maar ook weer het hart. Zodoende concludeerde ik dat liefde niet enkel een kwestie kan zijn van het weten(verstand). Ben je het hier ook niet mee eens; en indien dat zo is: hoe zie jij dat dan?

 16. K K

  Avatar van K
  Ik dacht het al. In de eerste reactie bedoelde ik ook weten in de geest van "sec" met de hersens.
  Loop niet te hard van stapel; je kent toch het spreekwoord: Hardlopers zijn doodlopers! Niet gaan verpletteren.

 17. K K

  Avatar van K
  Onzin, jouw reactie kan voor hem geen vervuiling zijn.
  Taal is taal.
  Doe ik al zo lang, Jez. Ik ben al 25 jaar in relatie hoor!

 18. Francis Francis

  Avatar van Francis
  Kom lekker klaar
  en nee je weet het niet
  nee de juiste definitie is
  je wil het niet weten
  je ben zo beschaamd in je jeugd
  een beetje betrokkenheid en Nihai
  loop hard weg
  ruk jezelf lekker af
  en negeer
  en mail met vrouwen die volkomen afhankelijk zijn
  van een beetje liefde

  Fuck you Mihai
  Ruk je zelf lekker af
  en laat mensen als Jezzebel
  kwetsbaar vulnerable
  toch gewoon met rust
  Je ben niet schuldig
  maar het is zo makkelijk voor jouw
  om daar niet op te reageren
  laat je je zelf dan ook niet toe verleiden
  Ik vind je een grote zak

 19. Francis Francis

  Avatar van Francis
  Jezzebel
  meid maak je niet stuk
  aub deze man wil jou niet is niet geinteresseerd
  hij wil met je mailen
  omdat je zo sociaal bent
  Hij kan niet liefhebben hij kan het niet laat hem

 20. PF PF

  Avatar van PF
  Jezzebel: is gefixeerd op het idee dat haar Raspoetin gevonden is.

  Haar ‘ heerlijk foute man’, haar ‘homme brute’, haar wrede minnaar die haar steeds op afstand houdt en het bos instuurt en laat verrekken, voor haar bestwil natuurlijk. Hij kent haar ‘door en door’, weet wat ‘nodig is’.
  Dat is zo verrukkelijk ,zo romantisch, zo heerlijk als hij weer niet thuis geeft, zo ontspannend, zoveel innerlijke rust en vrede geeft hij me .

  Think Again, Babe !

  Hij heeft niemand nodig, verdraagt niemand naast zich in zijn missie. Hij vertrapt en vermorzelt als de tyran die hij is. Gewezen slaven zijn de betere meesters.
  Ik ben niet jaloers of wraalzuchtig hoor, was jij maar wat slimmer en je zieltje, dat hartje niet zo te koop met klatergoud en schone schijn van de valse waarden en bewustzijn.

  Inderdaad, jouw liefde bestaat niet, zijn veile gore lust regeert en als je – in je vacuum- niet wordt gedomineerd, leef je niet volgens hem of maar half, als een levende dode in zijn ogen, je staat onder zijn grootzegel, zijn munt draagt jouw gezicht, zijn bevel is jouw bevel, hij regeert en controleert je dag en nacht en je verwart dat met acceptatie en respect. Meid, je vergist je, je bent object en middel, een dweil want dat wilde je toch altijd al worden. In die cocon ben je veilig en ongevaarlijk, het oogappeltje, de lieve dochter en zuster.

  Vernederingen, kleineringen en onder despotisch gezag gesteld, functioneer je tenminste, ben je niet zo onzeker en doelloos. Je Raspoetin geeft zin aan het leven, aan dat vacuum, die holheid van je ziel raakt gevuld met ongekende hoop.
  En dat stemt je gelukkig als vrouw, je hebt je lot aanvaard en levert ziel en zaligheid uit aan een ‘ genadige meester’, aan een zogezegde ‘wijze autoriteit’ ?
  Je vertrouwt daarop ? Aan die geilaard, carnivoor, gulzigaard en aan het eind van de dag een sterveling als jij en ik. Gewoon, ook zomaar iemand zonder bijzondere en uitzonderlijke eigenschappen behalve een grote duim, ( ik ben uniek, duh), een ‘escape’, een vluchtroute uit een hopeloos onvervuld onderbevredigd, ondergeprivileerd eenzaam bestaan ?
  Een entiteit en existentie, een vrij individu als elk ander, niets bijzonders aan.

  Die holheid van het bestaan die compensatie zoekt, iets zal dat tegemoet moeten komen.
  Ok, wat dan, en hoe dan, waarmee, in louter geld de oplossing, het panacee voor al het overige tekort, of is een sexueel lustleven en erotische bevrediging al voldoende. Misschien ligt het geluk bestorven in het populisme, alle porno en meer geweld, in permanente oorlogvoering, tegen de anti-cult van de verveling, de macht van de elite en hoort hun corruptie en immoraliteit er vanzelfsprekend bij.

  Kijken jullie even in die glazen bol van jullie voor mij, want ik raak het spoor bijster.

  Wie is hier kinderlijk en naief.

 21. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Tijdrover

  Het schijnt dat ie het hier veel interessanter vindt, aangezien van zijn full-time vrijwilligers(blow)job op mijn weblog.

 22. rupsje rupsje

  Avatar van rupsje
  Ik heb hier niets, maar dan ook helemaal niets aan toe te voegen. De helft van wat hier allemaal gezegd wordt gaat m’n verstand sowieso ver te boven maar ik amuseer me kostelijk. Het is elke keer weer een genot om de scherpe dialogen op dit blog na te lezen onder het genot van een kopje koffie. Dank!!;-)

Leave a Reply