Skip to content

Levensparadox

Je wilt dat je leven niet bergafwaarts gaat, maar ook niet bergopwaarts.


Geredigeerd door Pascale Esveld

16 Comments

 1. Tijdrover Tijdrover

  Avatar van Tijdrover
  Vrees dat je ongelijk hebt. We klimmen en klimmen om de top te bereiken. Denk alleen maar aan zoiets als ‘de carriereladder’, die kan weliswaar alleen maar belopen worden zonder ergens te komen maar de bedoeling is toch om via dat klimmen ergens te komen. Maar goed, je zult hier wel wat slims (en paradoxaals) tegenin kun brengen zodat ik denk: O ja da’s ook weer zo! 😉

  Trouwens: je behandelde de denkfouten van een zekere Peter. Is dat http://blogbuster.punt.nl/index.php?r=1&id=316246 of betreft het een andere Peter? De mijne reageert namelijk wat mank zo nu en dan, de jouwe stapt stevig door! 😉

 2. Tijdrover Tijdrover

  Avatar van Tijdrover
  Dat is zo mooi aan mijn Peter. Mocht hij dit lezen -het lijkt me stug maar het kan – dan komt hij meteen met het Judas-evangelie, de karaktereigenschappen van Hitler enz. Preker van eigen parochie, daar ben ik nu wel achter. Dacht ik eerst dat hij begaan was met de mensheid. Welnee! Hij trekt een geschiedenisboekje uit de kast, prikt er iets uit en zorgt er wel voor dat het strookt met dat wat ik uitvreet (denkt ie). Overal waar hij mij van ‘beschuldigt’ herbergt hij zelf in grote mate.

 3. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  Met bergwaarts bedoel ik dat we geen moeilijkheden willen.

  Ik weet niet of het over dezelfde Peter gaat.

 4. Tijdrover Tijdrover

  Avatar van Tijdrover
  Maar juist problemen stuwen je voort naar toppen. Maar goed, we zullen het op z’n Mihai’s opvatten en niet moeilijk doen met dit warme weer.

  Als het dezelfde Peter is vind ik het ook goed hoor. Maar is ie dus kwiek bij een ander en mank bij mij. Hij speelt toneel!

 5. Tijdrover Tijdrover

  Avatar van Tijdrover
  Euhm…Okay! De angst zit er goed in. Voor ik het weet staat er straks een logje met de titel: ‘De denkfouten van Tijdrover’. Of ‘Het niet echt verheffende denken van Tijdrover’ zo je wil. 😉

 6. Ruud Zweistra Ruud Zweistra

  Avatar van Ruud Zweistra
  Hallo Mihai,
  Socratische vraag: Waarom wil je niet dat je leven bergopwaarts gaat?

 7. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  Met bergopwaarts bedoelde ik moeilijkheden. Ik kon geen betere woord vinden.

 8. Denkwater Denkwater

  Avatar van Denkwater
  @ Mihai

  Moeilijkheden tegenkomen is een teken dat je iets doet.

  Die kun je zo toevoegen onder je levensparadox. En dan is het de vraag wat je wilt.

 9. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Denkwater

  Moeilijkheden tegenkomen kan je ook zonder iets te doen. Je ligt bijvoorbeeld lekker te slapen in Libanon en er valt een Israëlische bom op je huis.

 10. denkwater denkwater

  Avatar van denkwater
  Verschrikkelijk.

  Maar over dat soort moeilijkheden had je het niet.
  In je huisje zitten niets doen associeer ik met bergafwaarts.

 11. Maria-Dolores Maria-Dolores

  Avatar van Maria-Dolores
  "We" willen best moeilijkheden, alleen willen we ze tot op zekere hoogte zelf kunnen kiezen, niet gedwongen bergopwaarts moeten lopen, als we pech hebben met iemand achter ons aan die kijkt of we het wel goed genoeg doen. Bergafwaarts is in feite nog erger, omdat je dat zelf helemaal niet meer kunt sturen. Volgens mij is bij alletwee het onvrijwillige zo negatief. Voor mij in ieder geval. Niet ik beslis welke kant ik op ga en hoe hard, maar die berg! Als je geleerd hebt dat geen berg je te hoog zou mogen zijn, dat je ze allemaal de baas moet kunnen en dankbaar moet zijn voor iedere uitdaging, dat kan best slecht aflopen. Het ergste is misschien wel als bergop of bergaf de enige opties zijn. Het één of het ander.

Leave a Reply