Skip to content

Hebben jullie dat ook?

Ik schrijf een blog in MS-Word. Ik plak de tekst in mijn blog en druk op verzenden. Daarna staat alle tekst achter elkaar, zonder formattering, tering, tering, tering.  Alle witte regels tussen paragrafen zijn verdwenen. Weet iemand hiervoor een trucje of oplossing?


Geredigeerd door Pascale Esveld

28 Comments

 1. de eene noemt me rut en de andere tink de eene noemt me rut en de andere tink

  Avatar van de eene noemt me rut en de andere tink
  Moet je even zoeken, dan zul je t wel vinden 😉

 2. zeehond zeehond

  Avatar van zeehond
  wat voor editor is het eigenlijk, is het zelf door de volkskrant ontwikkeld of is het een off-the-shelf 3rd party component met een bijbehorende website waar FAQ en documentatie e.d. beschikbaar is?

 3. Thera Thera

  Avatar van Thera
  In het blog van GJB "Over het Volkskrantblog" is hier al aandacht aan besteed Mihai.
  Je moet de tekst zonder opmaak plakken en deze pas opmaken in de editor van het blog. Daar heb je nu ook extra mogelijkheden vergelijkbaar met Word, zoals verschillende lettertypes.

 4. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  Nou weet ik niet meer. Eerst hadden ze een gekochte editor volgens mij. maar sinds kort is er een meer fancy editor, die lettertype en andere formatering toelaat. Ik vind het handig want ik kan meteen uit word en de formatering blijft bestaan. Tenminste totdat ik op verzenden druk. Ik kon nergens een handleiding vinden.

 5. Doortje Doortje

  Avatar van Doortje
  volgens mij lukt het wel als je de tekst plakt als je eerst op het icoontje plakken in word drukt bovenin de tekstverwerkerbalk van je weblog. Als je snapt wat ik bedoel.

 6. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Thera

  Ook als ik zonder opmaak plak, verdwijnen de witte regels tussen mijn paragrafen. Ik heb net een blog van 1600 woorden (30 paragrafen) geschreven. Moet ik nu weer de 1600 woorden gaan lezen op zoek naar de plek waar ik mijn paragrafen had?

  Reactie is geredigeerd

 7. Helena Helena

  Avatar van Helena
  @Mihai. Plakken vanaf Word gaat niet meer. Je moet de opmaak in de editor maken! Gebruik de pictogram ‘plakken als platte tekst vanaf Word’.
  Het schijnt dat open-office wel werkt.

  Ik had voorheen nooit problemen. De opmaak van mijn tekst in Word bleef bestaan.

 8. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Doortje

  Ik heb alle vormen van plakken geprobeerd. mijn tekst komt als een lang stukje worst achter elkaar te staan.

  Reactie is geredigeerd

 9. Helena Helena

  Avatar van Helena
  Je kan niet meer vanuit Word plakken, wat je ook doet, je opmaakt gaat verloren. Lees die stukjes dan eens (van GJB over de nieuwe teksteditor en waar iedereen klachten kon melden). Je moet de tekst in de editor opmaken (witregels en zo). Ik dacht dat Jos Goedmakers schreef dat via Open-office de opmaak behouden blijft.

 10. Doortje Doortje

  Avatar van Doortje
  het is mij als volgt gelukt:
  ik maak een tekst met alinea’s in ms word. Ik kopieer met ctrl+c, ga naam mijn weblog, nieuw bericht, klik op het icoon bovenin de balk Plakken uit word (7e icoontje van links) er verschijnt een nieuw schermpje, druk ctrl+v en je tekst komt in het scherm met alinea’s, klik ok. De tekst heeft nu dubbele alinea’s??, opsturen, opnieuw naar wijzigen en je kan je alinea’s maken zoals je wil. Anders weet ik het ook niet meer.

 11. Duval Duval

  Avatar van Duval

  Ja, ik heb hetzelfde probleem.

  En ja… naspeuren om die witregels weer op de juiste plek te krijgen.

  En nee Doortje… op die manier lukt het mij niet (en bij punt.nl werkt dat wel prima [en andere dingen weer niet])

 12. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Duval

  bij punt.nl ben ik altijd een 10e van de tijd kwijt om een blog te publiceren, in vergelijking met de volkskrant.

  En waarom zouden we geen gebruik kunnen maken van de optie in MS-Word: "Publiceren, blog"?

  Bij respectabele blogs kan je met deze opties, direct vanuit word je blog publiceren, met opmaak en alles.

  Reactie is geredigeerd

 13. Duval Duval

  Avatar van Duval

  Ik las je bericht ook al bij "GJB". Zelf schrijf ik al mijn tekstjes ook in word, dit met die witregels is lastig. Verder niets…

 14. coming soon coming soon

  Avatar van coming soon
  Ah! Een wolf in schaapskleren.
  Inhoudelijke reactie volgt nog.

  Later!
  Later?
  Wanneer dan?
  Gewoon, later.
  Ah. Beter.
  Beter?
  Ja. Later beter.
  Later beter?
  Nee, beter later.
  Oh.
  Is goed …

 15. Helena Helena

  Avatar van Helena
  Het zou wel erg handig zijn als je de opmaak (links, alinea´s, en zo) kon behouden! Want als je de opmaak in de editor moet doen en je drukt op de verkeerde knop per ongeluk kan je weer opnieuw beginnen. Tussentijds opslaan zou ook een oplossing zijn wat mij betreft. Je kan ook de datum van de plaatsing van je stukje wat naar een later tijdstip zetten zodat je de tijd hebt. Maar het is allemaal extra werk…

 16. Duval Duval

  Avatar van Duval

  Ik werk vaak zo. De plaatsing zet ik op de volgende dag. Als eerste gooi ik de tekst erin, en kijk dan hoe het op mijn weblog staat. Ik schuif (onder enig gemopper) de witregels er weer tussen. Dan kijk ik nog eens hoe het op mijn weblog staat.

  Tevreden? Dan komt het plaatje erbij. Even zoeken of ik iets in mijn bestand heb en anders op jacht op het internet. Het plaatje plaatsen en nog eens kijken.

  En dan? Dan heb je een bijzonder lange rij tags waar niemand echt iets mee kan…

 17. zeehond zeehond

  Avatar van zeehond
  het is dus de tinymce editor, http://wiki.moxiecode.com/index.php/TinyMCE:Plugins/paste staat informatie over hoe je de word-plak button functionaliteit configureert. niet dat je er veel aan hebt want het is iets dat door de blog serverbeheerder ingesteld moet worden.

  het verklaart wel waarom de word formattering wegvalt, waarschijnlijk staat dat zo geconfigureerd in die plugin.

 18. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @zeehond

  bij punt.nl kan ik alle stukjes tekst plakken. Word, vanaf het internet gekopieerd, met plaatjes. alles. Waarom is het zo’n tijdrovende bezigheid om bij de volkskrant een stukje kuttekst te publiceren?

 19. zeehond zeehond

  Avatar van zeehond
  ik _vermoed_ dat de volkskrant controle wil uitoefenen op het uiterlijk van de tekst.

  als iedereen maar toegestaan wordt een willekeurig geformateerd word document te publiceren dan wordt het een rotzooitje. ze hebben om deze reden ook functionaliteit uit de webeditor gesloopt zodat er bijvoorbeeld geen hele grote fonts gebruikt kunnen worden. die beperking valt weg als je "langs de webeditor heen" kunt publiceren.

 20. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  je kan html code in je tekst plaatsen en formatteren, totdat je moe wordt. dus controle over uiterlijk lijkt me onwaarschijnlijk.

  volgens mij is het meer de wet van: waarom het makkelijk maken als het moeilijk kan?

 21. zeehond zeehond

  Avatar van zeehond
  saven vanuit word als html en dan plakken heb je dan zeker al geprobeerd?

 22. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @zeehond

  word produceert onzettend veel troep, zijn eigen html-code. Die gaat ook problemen opleveren op de vk-blog.

 23. alib alib

  Avatar van alib
  Gaat heel goed. Via het word-icoontje boven. Dan krijg je een veld waarin je de tekst plakt. Die verstuur je vervolgens naar je eigenweblogveld. Het is een vervelende omweg, maar het werkt.

  Wat ik me nu afvraag: zien juliie ook alles zo klein? Vroeger kon ik alles gewoon lezen, nu moet ik het beeld vaak vergroten, de zaak opblazen om de teksten op het blog te kunnen lezen.

 24. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @alib

  Je wordt ook ouder.

  Als je het controltoets indrukt met met je scrolwieltje van de muis rollt, kan je de grootte van de tekst veranderen. Of je kan standaard je verkenner op een grotere letter zetten.

  Reactie is geredigeerd

 25. Zilver. Zilver.

  Avatar van Zilver.
  Ja, ik heb het ook, ik zet daar waar ik een alinea wil////// en schrijf weer verder en dan weer/////// en als ik dan klaar ben hoef ik na het knippen en plakken, alleen als het op vk staat, de//// weg te halen en drie maal op enter te drukken.

  Wel even meer werk dan voorheen, maar is te doen. Ik houd dan wel rekening met dat ik het even later plaats, minuut of vijf.

  Ik hoop dat ik het zo begrijpelijk heb neergeschreven.

 26. gulden middenweg gulden middenweg

  Avatar van gulden middenweg
  Mij is het goed gelukt door het volgende te doen:
  Ik knip en plak vanuit Word en druk nog niet op verzenden. Ik kan nu nog zien waar mijn witregels zitten. Vervolgens druk ik aan het eind van iedere alinea drie maal op enter. Als ik hierna op verzenden druk blijft mijn opmaak behouden. Het is wat omslachtig maar beter dan dat je overal in je tekst je witregels weer moet gaan opzoeken.

Leave a Reply