Skip to content

Hannah Arendt’s nieuw boek: Kissinger in Montevideo

Jullie weten niet wie Henry Kissinger is. Jullie weten niet wat Operation Condor was. In ieder geval een advocaat heeft de Uruguayaanse regering gevraagd om een uitleveringsverzoek in te dienen, om Kissinger te berechten, voor zijn rol in de bovengenoemde operatie.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inUncategorized

9 Comments

 1. anoniem anoniem

  Avatar van anoniem
  Op 11 september 2001 werd ene Henry Kissinger, vooral bekend voor de moord op een 350.000 Cambodjanen, ondanks dat het Congress (bij uitzondering) deze genocide had verboden, in de VS aangeklaagd door de zoon van de generaal die had geweigerd Allende af te zetten.

  Deze generaal werd vervolgens door de CIA vermoord, Kissinger geeft de moord toe maar de CIA had niet goed begrepen dat de moord toch niet uitgevoerd had moeten worden.

  Een andere genocide door de VS, deze keer op de eigen burgers, op 11 september 2001 was de oorzaak dat de strafklacht tegen Kissinger niet in de publiciteit kwam.

  Maar wat heeft het allemaal voor zin, sinds Bush sr Saddam toestemming gaf Koeweit te annexeren zijn een twee en een half miljoen Irakezen omgekomen, is Afghanistan verwoest, en kan de nucleaire aanval van Usrael op Iran elke dag plaats vinden.

  Hoopvol in dot verband zijn alleen de berichten die er op wijzen dat de inéénstorting van de dollar die Duisenberg al vreesde nabij is.

  Daarna grijpt Sarkozy de macht in Europa en komen we van de regen in de drup.

  Kissinger is evenals Sarkozy een jood.

 2. mihai mihai

  Avatar van mihai
  In het bericht stond "(en de idiote anoniem mag hierop niet reageren)"

 3. jeg synes jeg synes

  Avatar van jeg synes
  niet zo aanmatigend doen Mihai….Operation Condor was een campagne van sluipmoorden, het neerslaan van oproer en de operaties van inlichtingen diensten (zeker weten de CIA), die de rechtsgeoriënteerde dictatuurstaten van af ±1950 tot en met 1980 organiseerde tegen hoofdzakelijk linksgeoriënteerde bewegingen en personen in Latijns Amerika……ik heb godverdomme er zelf zijdelings mee te maken gehad…..een argentijnse vriend van mij en leden van zijn familie waren slachtoffers……
  verder wil ik daar niets over zeggen….het is vreselijk….
  maar ik vindt het artikel interessant….er is veel te weining onderzoek naar gedaan….

 4. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @jeg

  Hoezo aanmatigend?

  En onderzoek is er voldoende:
  Chritopher Hitchens, "The Trial of Henry Kissinger"

  Of kijk zelf op de National Security Archive

  http://www.gwu.edu/~nsarchiv/

 5. jeg synes jeg synes

  Avatar van jeg synes
  met aanmatigend bedoel ik je openingszinnen….
  de rest is okay…ik heb die tijd heel erg bewust meegemaakt, zat in het buitenland, werkte en studeerde {en vertoefde trouwens toen o.a. ook tussen hele rijke en tegelijk zeer domme mensen :)} was actief en ben er vele malen de straat voor op geweest om er tegen te demonstreren…
  Ja zat onderzoeken…maar vrijwel niets mee gedaan…
  net zoals met alles wat de Amerikanen hebben geflikt en nog steeds flikken…..
  denk je heus dat Kissinger wordt berecht….
  kijk naar wat er met Pinochet is gebeurd….
  een doekje voor het bloeden….meer niet….

 6. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @jeg synes

  Of hij berecht wordt hangt veel van onze mentale instellingen. Als wij geloven dat hij nooit berecht zal worden, dan zal hij ook nooit berecht worden. Daar gaat het me steeds om.

 7. pdestappert pdestappert

  Avatar van pdestappert
  Kissinger heeft eveneens een dubieuze rol gespeeld in de Israel conflicten met zijn medebewoners en naburen.Hij kwam ooit eens met een vredesvoorstel.

 8. jeg synes jeg synes

  Avatar van jeg synes
  ja daar kan ik geheel mee eens zijn….
  maar het woord "geloven" zou ik nog liever willen vervangen door "willen"…..
  maar ik begin steeds meer duidelijkheid te zien in jouw logica..en vind het interessant…
  je bekijkt dingen waanzinnig sec…

 9. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @jeg

  Ik heb een heel simpele logica. Ten eerste weet ik in wat voor soort wereld ik wil leven. In een wereld waar niet alleen Saddam of Milosevic voor een rechter kunnen verschijnen, maar ook Kissinger. Ten tweede niemand kent de toekomst. Een paar jaar geleden dacht iedereen dat het communisme nooit zal vallen. Ten derde, als je gelooft dat je iets niet kan bereiken, zal je geloof waarheid worden. Conclussie: ik heb geen andere keuze, dan te geloven dat Kissinger voor de rechter zal verschijnen. Nou weet ik dat niet alles waar ik in geloof werkelijkheid zal worden, maar ik heb geen andere keuze (zie punt 3).

  Reactie is geredigeerd

Leave a Reply