Skip to content

Duizenden ouders geen kinderopvang

Dit is het kopje van een artikel van vandaag in de NRC. Wat een infantiele ouders.


Geredigeerd door Pascale Esveld

4 Comments

 1. Burro Holanda Burro Holanda

  Avatar van Burro Holanda
  Tja , zo kun je het ook bekijken. Wat toch een rare maatschappij, waarin ouders kinderen willen krijgen en er vervolgens niet voor willen zorgen! Gekke gedachte!

 2. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  Als ik het me goed herinner waren er meer mensen die dachten dat de staat voor de kinderen moest zorgen, maar ze zijn allemaal tragisch overleden:

  Plato

  Rousseau

  Hitler

  Reactie is geredigeerd

 3. Helena Helena

  Avatar van Helena
  Het probleem is wel dat de overheid verwacht dat iedereen aan de slag gaat. Dus waar moet men dan met de kinderen naartoe? En wat moeten alleenstaande ouders?
  Ik vind wel dat het soms wat overdreven wordt, dus dat mensen verwachten dat de Staat wel alles betaalt en voor alles zorg draagt. Laten ze dan eerst voor wat minder kinderen kiezen. Ik zag vorig jaar of zo een vrouw op tv (het Journaal) die klaagde over dure kinderopvang en dat kinderen zo duur zijn. Wat denk je: ze had vier of vijf kinderen! Hallelulljia…dat die interviewer daar niet wat nader op in ging begrijp ik niet.
  Gratis schoolboeken en zo gaan mij wat ver. Doe dat niet voor alle ouders.
  Het is niet zeker dat het geld wat mensen krijgen aan kinderbijslag en zo ook aan de kinderen besteed wordt. Misschien wordt het wel besteed aan een dure, vervuilende auto of zo.

 4. evy evy

  Avatar van evy
  @ Helena: De overheid dwingt niemand om aan de slag te gaan. Kinderen zijn geheel de verantwoordelijkheid van ouders.

Leave a Reply