Skip to content

De mythe van de eeuwige terugkeer


Ik las het volgende stukje onderschrift boven een plaatje op het internet: “Click on the image below to go back to where you come from.” Op zich een heel gevaarlijke klik.


Stel je voor. Waar kwam ik vandaan? Word ik ook op het internet door Rita Verdonk achtervolgd? Heeft ze de ultieme repatriëringvorm gevonden? Stel je voor. Allochtonen downloaden naar hun land van herkomst: breedband exodus. Of bedoelde deze klik nog veel meer. Stel je voor. Je klikt en je moeders edele deel verschijnt uit het midden van het scherm, als een biologische stofzuiger, en je wordt, zonder enige vorm van mogelijke verzet teruggezogen, teruggeworpen op de oorspronkelijke placenta, op dezelfde manier als de was in een hotel, de grote, witte pakken, een hoop bedlakens, handdoeken en andere was, in een lakken vastgeknoopt, en door een donkere, gladde tobogan, naar de warme wasserette, met razende ontstopbare snelheid. Klik nooit op plaatjes met gevaarlijke bijschrift. Of ben ik nog niet bijgekomen van het laatste college metafysica?


Geredigeerd door Pascale Esveld

2 Comments

  1. alib alib

    Avatar van alib
    Hoewel je vreselijk pedant schrijft soms -maar niet hierboven-, blijf ik je aanbevelen; is een vorm van ‘back to the future’. Eigenlijk vind ik het een schandaal dat je geen prins(es)je mag zijn.

    En nee, je bent nog niet bijgekomen van het logje hiervoor.

Leave a Reply