Skip to content

De moslim is anders

”De moslim is anders. Hij ziet er anders uit. Hij denkt anders. Hij heeft een andere traditie en achtergrond. Hij wil zich niet laten opnemen”

Nee, dit is geen quote van een bekende Nederlander, het is een quote van Churchill. En hij gebruikte niet het woord “moslim” maar het woord “jood”.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inUncategorized

74 Comments

 1. Literatuuro vk blog 833 Literatuuro vk blog 833

  Avatar van Literatuuro vk blog 833
  joden zijn nu juist excellente voorbeelden van integratie! daarom werden ze ook uitgeroeid! ze vormden een bedreiging!

 2. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  Mihai @ Wat wilt u hiermee suggereren? Dat deze opmerking van Churchill eerder bij de moslim past dan bij de jood?

  Dit is iets uit zijn context rukken en een verkeerd beeld schetsen en geven aan de mensen.
  U bent ook vergeten te melden dat Churchill het zei met betrekking tot Holocaust, dat het daarom "de schuld" van de joden zelf was!

  Is het opkomende fascisme dan ook onze (moslims) schuld?

  Er zijn ook genoeg west-europese islamieten, van het blanke ras! Dus gaat dat anders zijn en anders uitzien niet op voor moslims!

  Ander traditie en achtergrond hebben vele moslims ook, zij zijn niet 1 ras of natie!
  In allerlei volkeren en culturen zijn er moslims, dus dat gaat ook niet op voor de moslims!

  Wel, zich wel of niet willen laten opnemen, is ook bullshit want de Gastarbeiders (wij) die dat wel na streven zijn de levende bewijs!

  Vergelijking is 100 % naast en is door deze islamiet dan ook 1000 % afgekeurd!

  Selam.

 3. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  Zie je wel, de "joden zijn nu juist excellente voorbeelden van integratie!"

  Literatuuro spreekt Churchill en de joodse traditie en wetten tegen!

  Literatuuro @ Beter gezegd: Jood weet verdomd goed om zijn jood zijn te verbergen!

  Sjalom!

 4. Literatuuro vk blog 833 Literatuuro vk blog 833

  Avatar van Literatuuro vk blog 833
  joden zijn toch geweldige handelaars en bankiers en wekten daardoor irritatie op. om te handelen en te bankieren moet je je bij uitstek aanpassen aan je klanten. ze waren dus succesvol en vele anderen minder succesvol, ondanks hun aanpassingsvermogen wekten ze dus jalourse gevoelens op, maar ze waren natuurlijk niet traditioneler, onaangepaster of fanatieker vroeger dan brave katolieken of protestanten in dezelfde tijd.

 5. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Rudolf

  In de link van mijn log staat ook:
  "De Britse premier in de Tweede Wereldoorlog, Winston Churchill, vond dat joden het deels aan zichzelf te wijten hadden dat ze vijandig werden bejegend."

 6. Rudolf Paul Rudolf Paul

  Avatar van Rudolf Paul
  @Literatuuro
  "joden zijn toch geweldige handelaars en bankiers.." vind ik zo’n cliché typering.
  en ze kunnen ook zo goed viool spelen en hebben platvoeten…

 7. Literatuuro vk blog 833 Literatuuro vk blog 833

  Avatar van Literatuuro vk blog 833
  ali: gastarbeiders = wij (u bent moslim?) waren ook veel spanjaarden, portugezen en italianen (bijv in de belgische mijnen) – die – voorzover ik weet, inmiddels echter wél meer geïntergreerd zijn dan de gemiddelde voormalige gastarbeider of tweedegeneratie turk of marrokaan.
  hier in de provence wonen bijv ook veel voormalig italianen – het enige wat je er aan af ziet is hun wat kleine siciliaanse uiterlijk . en hun achternaam.
  joden hokten vroeger natuurlijk net zo samen als islamieten nu (al dan niet door sociale ellende – want de meeste joden hadden het natuurlijk net zo moeilijk als de rest van de mensheid economisch gezien: maar de massa loopt minder in de gaten dan de naam op een groot handelshuis in het centrum) – maar, als een jood een openbare funcitie op het gemeentehuis ging bekleden zou hij er volgens mij alles aan doen om op een ambtenaar te lijken en zijn baantje te houden ipv ostentatief zijn jurk aan te houden en als een carnavalskraker ook buiten het feestgedruis zijn achterlijke burka aan te houden!
  net zoals er loverboys zijn die neuken en zuipen en snuiven maar zich toch islamiet of marrokaan blijven vinden.

 8. Literatuuro vk blog 833 Literatuuro vk blog 833

  Avatar van Literatuuro vk blog 833
  rudolf: het gaat uiteraard om clichés.
  hollanders lopen op klompen en eten kaas.

  italianen eten pizza

  en fransen drinken een glas rode wijn bij het ontbijt.

  natuurlijk doet 99 procent dat niet, evenals de meeste joden en islamieten braaf en lullig zijn, maar op het netvlies blijft een neergestoken van gogh hangen en de onsamenhangende kulpraat van mohammed, gesteund door een paar van die 99 procent die zegt: ja! mohammed b heeft gelijk!

 9. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  Mihai (ip: 24.132.120.70) / 12-03-2007 10:07
  @ali

  Jij zit er voor 10.000% naast. Voordat je veronderstellingen doet over wat ik bedoel lees maar twee van mijn logs:
  En anders houd je bek.

  Wat een antwoord!
  Als je me zoo probeert tot stilzwijgen te brengen, dan zal het je vies tegen vallen!

  Houd jij je BEK maar…

 10. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  anders weet ik wel wat in te stoppen dat je dan uberhaupt mompelend gaat LULLEN!

 11. anoniem anoniem

  Avatar van anoniem
  @Ali
  Volgens mij ben je helemaal geen moslim, maar een Nederlander die de moslims zwart wil maken. Maar lees eerst de twee bovengenoemde blogs, anders reageer ik niet meer op jou.

  Mihai

  Reactie is geredigeerd

 12. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Literaturo

  uit dit artikel blijkt dat men over de Duitse migranten op dezelfde manier dacht als over de moslims vandaag:

  SECTION: BINNENLAND; Blz. 3

  LENGTH: 593 woorden

  HEADLINE: ‘Verwar loyaliteit vooral niet met nationaliteit’

  BYLINE: Toine Heijmans

  DATELINE: Amsterdam

  BODY:

  SAMENVATTING:

  Marlou Schrover

  Discussie over het dubbele paspoort is vooral een debat over nationalisme.

  VOLLEDIGE TEKST:

  Amsterdam Geert Wilders is een laatnegentiende-eeuws politicus en Marokkaanse moslims zijn katholieke Duitsers – voor een historicus zijn prachtige paralellen te trekken in de discussie over de dubbele nationaliteit. Die is veel ouder dan de debatten van vandaag, zegt Marlou Schrover. ‘In wezen gaat het over nationalisme en het zou goed zijn dat onder ogen te zien.’

  Schrover is migratiehistoricus aan de universiteit van Leiden en publiceerde onder meer over de Duitse nieuwkomers, die rond 1850 evenveel tumult veroorzaakten als de Turkse en Marokkaanse nieuwkomers nu. De parallel: ‘Nationaliteit en loyaliteit worden ten onrechte met elkaar verbonden.’

  Eerst de geschiedenisles. Het nationalisme is in de negentiende eeuw geboren. Aanvankelijk werd iedereen Nederlander verklaard die op Nederlandse bodem ter wereld kwam. Maar dat uitgangspunt, ius soli voor juristen, bleek snel onhoudbaar. Want ook Nederlands-Indië hoorde bij die bodem, en voor de kleurlingen was het Nederlanderschap niet weggelegd. In 1892 werd de wet aangepast; vanaf die datum moesten Nederlanders uit Nederlandse ouders geboren zijn (ius sanguinis). Kinderen en kleinkinderen blijven vreemdeling. Schrover: ‘In de negentiende eeuw was er ook angst voor migranten, vooral voor de katholieke Duitsers die naar Nederland kwamen. Daar hadden we een ferme hekel aan. Wij waren een protestante natie, zij waren loyaal aan de paus. Het woord loyaliteit werd in die tijd daadwerkelijk gebruikt.

  ‘Rond 1850 ontstond zelfs een anti-katholieke psychose: roomsen moesten de grens over, katholieke dienstbodes ontslagen.’

  Schrover ziet overeenkomsten met de manier waarop PVV’er Wilders nu zijn zaak bepleit: ‘de katholieke Duitsers werden armoedzaaiers genoemd, die Nederland overspoelden. Of het waren woelzieken, die de revolutie kwamen prediken. Als je de stukken van de Tweede Kamer van toen legt naast die van nu, hoef je maar de woorden ‘Duitsers’ en ‘woelzieken’ te veranderen in ‘Marokkanen’ en ‘terroristen’. Dan lijken ze erg op elkaar.

  ‘Het was de kiem voor wat je nu ziet: angst voor deloyale Nederlanders. Daarom moesten vreemdelingen altijd vreemdelingen blijven. Die wet is pas in 1953 gedeeltelijk aangepast.’

  Het steekt haar dat de discussie nu blijft hangen bij dezelfde historische argumenten: twee nationaliteiten geeft twee loyaliteiten. ‘Volgens mij kun je aan allerlei dingen tegelijk loyaal zijn. Als je zo ver gaat dat je je naturaliseert tot Nederlander, geef je al aan waar je belangrijkste loyaliteit ligt.’

  Ook als je politicus bent? Staatssecretaris Gabor deed destijds afstand van zijn Hongaarse nationaliteit, om niet in de klem te komen als er oorlog kwam.

  ‘Dat dachten ze nu ook in de negentiende eeuw. Er was angst voor een Duitse invasie, en dan zouden de migranten de Duitsers helpen. Het waren spionnen.

  ‘Je moet loyaliteit niet verwarren met nationaliteit. Er zijn Kamerleden die de belangen van boeren behartigen, terwijl ze zelf boer zijn. Daar hoor je niemand over. Dat is toch ook loyaliteit? Balkenende zal bepaalde dingen niet zeggen omdat hij christen is – dat is zijn christelijke loyaliteit. Geen probleem. Daar moeten we helder over zijn.’

  Marlou Schrover heeft een ‘simpele oplossing’ voor de loyaliteitsdiscussie: ‘Stop met het registreren van de oorspronkelijke nationaliteit van mensen die Nederlander worden. Zodra iemand Nederlander is, is hij niets anders dan een Nederlander, zo doen ze dat in de VS ook. Daar ben je Amerikaan.’

  Reactie is geredigeerd

 13. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  je linken gaat naar je hoofdpagina. Ik heb geen zin om daar hele dag naar deze blogs te zoeken.
  Specifeer je link, aub!

 14. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  Ik geen moslim?

  Een dommere opmerking heb ik niet gehoord sinds ik meer dan 1 jaar blog hier!

  Op mijn Turkse identiteit is mijn religie wel vermeld: ISLAM!
  Wil je een kopie ervan?

 15. Literatuuro vk blog 833 Literatuuro vk blog 833

  Avatar van Literatuuro vk blog 833
  ali: ik vroeg of je moslim was. je wilt toch niet dat ik je zomaar ineens discrimineer of op basis van vooroordelen in een hokje stop? dat wil je toch niet?

 16. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  Mihai @ als je wilt beweren dat de Arabieren de wortels zijn van “de Islamitische haat” ga je gang maar!
  Ik lach je zoo ook wel uit!

  Heb al geen behoefte meer om verder met je te discussiëren. Ik doe wel iets zinnigs!
  Islam kent géén haat, wel het recht om de haatdragers te onthoofden of eventueel hun tong beetje bij te snijden!

  Ik besnijdt alles, ook clitorissen, dezer dagen is clitorisbesnijdenis wel mode geworden onder de vrije westerse vrouwen!

  Er zijn genoeg leugens verteld en verwarring gezaaid over de Islam. Persoonlijk ben ik een voorstander van om dat niet meer toe te staan, ook niet onder het mom van democratie!

 17. Rudolf Paul Rudolf Paul

  Avatar van Rudolf Paul
  De moslim IS NIET anders, hij ziet er alleen maar anders uit, denkt alleen anders en heeft een andere traditie en achtergrond.

  De Jood IS NIET anders, hij ziet er alleen maar anders uit, denkt alleen anders en heeft een andere traditie en achtergrond.

  De Eskimo IS NIET anders, hij ziet er alleen maar anders uit, denkt alleen anders en heeft een andere traditie en achtergrond.

  De Chinees IS NIET anders, hij ziet er alleen maar anders uit, denkt alleen anders en heeft een andere traditie en achtergrond.

  De Skrogiriaan IS NIET anders, hij ziet er alleen maar anders uit, denkt alleen anders en heeft een andere traditie en achtergrond.

 18. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Literaturo

  Er zijn Nederlanders die op het internet schrijven onder een naam van een moslim en ze schrijven zodanig dat ze het islam zwart maken. Bijvoorbeeld reageren ze op blogs met “we gaan jullie allemaal opblazen” oid of andere stomme dingen, die alleen de vooroordelen over islam bevestigen. Ali lijkt me een van deze Nederlanders.

 19. Cees Groninger Cees Groninger

  Avatar van Cees Groninger
  Er zit een belangrijk verschil in de situatie van Joden vroeger en die van Islamieten nu. Joden mochten in het verleden per definitie niet in het katholieke/ christelijke Europa integreren. Als het volk dat Jezus gekruisigd had werden Joden slechts in de periferie van het leven getolereerd. Zo mochten ze niet lid worden van beroepsverenigingen; vandaar ook dat ze vnl. in de vrije beroepen te vinden waren( artsen, advocaten, kooplieden). Daarbij werden ze een dankbaar object voor bestraffing en afreageren. Indien er religieuze en maatschappelijke problemen waren, waren het de Joden die hiervoor verantwoordelijk gesteld werden. Gevolg: de vele kleine en grote Pogroms die er in de geschiedenis zijn geweest.
  Ik heb in het geheel niet het idee dat we Moslims van nu net zo behandelen zoals de Joden in de geschiedenis zijn behandeld.

 20. evy evy

  Avatar van evy
  @ Ali: Het wordt tijd dat je een beetje beter leert lezen. Westerse vrouwen laten beslist niet hun clitoris besnijden. Wel de schaamlippen. Maar dat doet niets af aan sexueel genot.

  Reactie is geredigeerd

 21. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  Literatuuro @ Jij mij in een hokje stoppen?
  Ga je mond maar spoelen!
  En pas op dat wij samen niet 1 hokje terecht komen want dan blijf ik wel boven je liggen!

 22. evy evy

  Avatar van evy
  @ Cees: Interessant. Blijft dat als er nu religieze en maatschappelijke problemen zijn dat de moslims, welliswaar niet door de politiek maar wel door een groot deel van de bevolking, verantwoordelijk worden gesteld. Maar ik hoor graag wat meer over de verschillen in behandeling.

 23. Literatuuro vk blog 833 Literatuuro vk blog 833

  Avatar van Literatuuro vk blog 833
  een inzichtelijk maar ook rammelend artikel.

  mogen amerikanen ook 2 paspoorten hebben?

  een boeren minister behartigt de belangen van boeren: daar hoor je niemand over (ja: vorig jaar, toen ging het in de doofpot!) – en dat is nu juist omgekeerd aan het bezwaar: wie een dubbele nationaliteit heeft, verdedigd wellicht OOK de belangen van de andere nationaliteit!

  die marokkaanse mevrouw is als nederlander met haar paspoort onderdaan van ons koningshuis.
  maar met haar marrokaans paspoort is ze onderdaan aan het marrokaans koningshuis!

  neem het voorbeeld dat ze in de cel terecht komt, zoals al gebeurd is. als marrokaans onderdaan moet ze zich daarbij neerleggen. maar omgekeerd zal ze de nederlanders vragen zich voor haar in te zetten, als ze op basis van nederlandse communis opinio ten onrechte daar in de cel zit!
  koppel het terug en hier staan de beide koningshuizen tegen over elkaar in een conflict tussen 2 staten! omdat een lullige onderdaan geen keuze wil maken!
  de regel dat een marrokaanse onderdaan nooit van zijn nationaliteit af kan komen (behalve dood) is natuurlijk onzin, en tast elke humane vrijheid aan.
  marroko heeft dus in zijn grondwet dus al een duidelijke probleem met rechten van de vrije en humane mens.
  mevrouw de politica is het daarmee eens, en alle marrokanen die in nederland wonen en niet hun marrokaans paspoort hebben verscheurd.

  wat die katolieken voor goed voorbeeld zijn begrijp ik niet, dat ze loyaal zouden blijven aan duistland, want ze werden immers verdreven door de Protestanten?
  die marrokanen en turken kwamen hier allemaal vrijwillig heen, omdat het hier beter zou zijn. blijkbaar vinden ze dat niet, want ze proberen ons land nu te hervormen naar hun evenbeeld.

 24. Rudolf Paul Rudolf Paul

  Avatar van Rudolf Paul
  die afgesneden stukjes clitoris en schaamlipjes koop ik altijd bij een special winkeltje in de binnenstad (die het weer heeft ingekocht bij de besnijdende arts) en thuis bak ik ze op in een koekenpan met wat uitjes en voorhuidjes (verkregen van een Jood) erbij en wat kruiden tot ze lekker bruin en korstig en knapperig zijn… mmm heerlijk!

 25. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  Rudolf IS NIET anders, hij ziet er alleen maar anders uit, denkt alleen anders en heeft een andere traditie en achtergrond.!!

  evy @ Spreekt met ervaring!
  Hahahaha!

  Mihai @ Ik had je slimmer ingeschat! Jammer!
  Jij bent zeker wel een moslim die de vooroordelen jegens de moslims aan het oppoetsen is!

  Donder op zeg!

 26. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @evy

  Als het Westen stopt met het beroven van de rest van de wereld en met het in zadel brengen/houden van despoten in Islamisiche landen, komen er geen moslims meer naar Nederland en er gaat een aantal moslims terug. Dus diegene die last van de moslims heeft, kan makkelijk stoppen met de roof en onderdrukking.

 27. Literatuuro vk blog 833 Literatuuro vk blog 833

  Avatar van Literatuuro vk blog 833
  mihai: ja, alles is natuurlijk mogelijk. ik ken ali sinds het begin van mijn blog en hij komt altijd wat militant uit de hoek – maar zijn reacties zijn inconsequent want soms begrijp ik niet of hij voor of tegen reageert – de kans is ook dat hij de werkelijke strekking van mijn teksten niet begreep. of ik hem niet.
  inconsequent begrip kan ook aanwijzing zijn voor een masker natuurlijk. omdat hij dan uit zn rol raakt, en de overtuiging niet diep genoeg zit (want een rolletje)

 28. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Literatuuro
  Wat is het slimste om te doen? Onder een eigen, Nederlandse naam, slechte dingen over de islam te schrijven, met als gevolg dat iedereen voor een neonazi/racist ziet, of onder een islamitische naam zodanig schrijven dat men slechte dingen over de moslims gaat denken?

  Reactie is geredigeerd

 29. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  Literatuuro @ Jij weet niet wat jij zegt:
  =daarom werden ze ook uitgeroeid!=

  De Joden zijn veel bestreden maar zijn gelukkig niet "uitgeroeid"!

  En het zal mede daarom de neofascisten zeker niet lukken om de Islam uit te roeien!

 30. Literatuuro vk blog 833 Literatuuro vk blog 833

  Avatar van Literatuuro vk blog 833
  ali: hitler heeft toch een goeie poging gewaagd.
  hij was wat dom, anders was hem nog veel meer gelukt waarschijnlijk, dan hadden we nu nog in zijn ideale rijk geleefd.

  mihai: als neonazi wordt je natuurlijk van vk blog verdrongen, maar als ali mag je alles zeggen: denk aan de rel van lucasdelinkselul of hoe was dat vorig jaar…

 31. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @evy
  Als je landen leeg rooft maak je een aantal arme mensen die de neiging hebben om naar rijkere landen te gaan. Als je oorlogen in andere landen produceert, maak je een aantal vluchtelingen, die naar andere landen zullen gaan, dus ook naar Europa. Als je dictators in het zadel helpt/houdt, zal altijd een aantal vluchtelingen zijn dat naar Europa komt. Welnu als het Westen stopt met het beroven en het in de macht brengen/houden van dictators, met het voeren van oorlogen, zal de rest van de wereld rijker en democratischer worden, het het gevolg dat de moslims in hun land zullen willen blijven leven. Want mensen verlaten niet zo makkelijk hun familie, vrienden, taal- en cultuurgebied. Snap je het nu wat de oplossing is?

 32. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  Mihai @ Houd op om mijn integriteit te proberen schaden!
  Degenen die mij wel kennen weten wel waar ik sta!
  Ik verdedig zoals elke moslim mijn standpunt!

  En dit is het altijd geweest:
  Wij (Islamieten) zullen ons zoals de joden niet vrijwillig naar een concentratiekamp laten vervoeren, wij slaan terug! Met alle mogelijke middelen en zwaarden die wij in onze bezit hebben!
  Het verschil tussen jullie ( joden, christenen, atheïsten, fascisten) is, dat wij liever strijdend en als een held sterven dan dat wij slaaf van jullie worden!

  Wij leven in gelijkwaardigheid met jullie en zodra jullie proberen ons onder te krijgen, dan zal ik mijn Zwaard trekken en BEVELEN:
  DE DOOD OF DE VRIJHEID!!!!!

  Allahu-Achbar!

 33. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @ali

  Laten we elkaar een keer ontmoeten, met je paspoort en identiteitsbewijs erbij.

 34. evy evy

  Avatar van evy
  @ Mihai: De meeste hier wonende moslims komen uit Turkije en Marokko. Toch geen landen waar jouw redenering echt voor op gaat.

 35. Cees Groninger Cees Groninger

  Avatar van Cees Groninger
  @Evy. Ik denk dat tot aan 11 september de integratie oppervlakkig gezien nauwelijks een rol heeft gespeeld in Nederland. Ongetwijfeld was er onvrede over het te tolerante Nederland t.a.v. nieuwkomers, maar meer uit economisch perspectief. Het benoemden van gebrek aan integratie met name t.a.v. de moslims werd gekoppeld aan racisme/intolerantie en rechts-extreem gedachtegoed en dat werd door politiek correct Nederland niet gewenst. In het vacuüm kon extreem rechts ook de discussie monopoliseren en verweven met platte buitenlanderhaat.
  11 september is in feite een katalysator geweest tot een nieuw debat. De antiwesterse houding van Moslimfundamentalisme die ook onder Nederlandse moslims op bijval kon rekenen vroeg om een nieuwe plaatsbepaling. De situatie: Nederlandse moslims waren weliswaar economisch geïntegreerd, maar de westerse wereld met zijn democratische vrijheden werd en wordt in feite afgewezen. Zowel moreel als politiek ideologisch. Politiek correct Nederland wil dit helaas nog steeds niet zien.
  Evy, nog even terugkomend over de geschiedenis van de Joden in Europa; Joden wilden graag integreren maar hebben nooit de kans gekregen.

 36. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  Mihai @ Mijn scanner is stuk, helaas, had je zo toegestuurd!

  Lees mijn bde-verhaal eens! Dan kom je achter dat ik tot mijn 31 ook atheist en communist was, ideoligisc en politiek ben ik zeker nog socialist op zijn minst!

  Maar, ik vind je gedachte( over mijn Islamiet zijn) en artikel(deze blog) fout!
  Heb ik géén recht om dat te zeggen?

  Mijn "moslim" zijn en het woord moslim ( meervoud van Godslam) en muminne ( gelovige ) heb ik ook wel eens uitgelegd aan veschillende personen hier op het vk-blog!

  Ik noem mij liefst geen "moslim" en ook geen muminne (gelovige) maar liefst een Islamiet!
  Ik noem mij Godsgetuige en mijn proefschrift is "Verdwaald in het Licht!"

  In de ware betekenis van het woord "moslim" (meervoud van Godslam) ben ik geen moslim, wel echter, ik ben vóór de moslims!

  En zoals de Koran zegt:" Willen zij mooiere woorden horen dan degenen die zich "pro-moslim" noemen en hen aanspreken?"
  Hiermee bedoelt de Koran de soefis en mysticussen!

  Selam!

  Ontmoeten?
  Waar?
  wanneer?
  Ik woon in bergen op zoom, hoe ver woon jij van mij vandaan?
  Ik sta zo aan je deur!

  En dan moet je ook een seance met mij bidden zoals de moslims bidden!
  OK!
  Reactie is geredigeerd

 37. evy evy

  Avatar van evy
  @ Cees: Al in de jaren tachtig was er felle discussie over de sterke toename van met name moslims in achterstandswijken. Je zou de buurtvergaderingen in die wijken eens meegemaakt moeten hebben. Ook toen pasten de moslims zich al niet aan. Maar dat mochten alleen de autochtone buurtbewoners zeggen. Kortom: het probleem van de non integratie speelde al heel lang. Het was alleen voor intellectuelen en de politiek not done om dat hardop te zeggen. Het is dan ook triest dat 11 september een aanleiding was om tot andere inzichten te komen. Ik denk dat als dat eerder was gebeurt de polarisatie daarna veel minder zou zijn geweest.

 38. Rudolf Paul Rudolf Paul

  Avatar van Rudolf Paul
  @crilliogloe
  lig jij ook 5 keer per dag met je reet omhoog naar het westen en je kop naar mekka te bidden?

 39. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @Cees

  Quote: ”De situatie: Nederlandse moslims waren weliswaar economisch geïntegreerd, maar de westerse wereld met zijn democratische vrijheden werd en wordt in feite afgewezen.”

  Kijk wat uit een onderzoek van Defense Science Board (DSB) van het Pentagon naar voren komt:

  “The overwhelming majority of Muslims do not hate us for our freedoms.”

  “Muslims do not "hate our freedom," but rather, they hate our policies.”

  “the DSB study found that majorities or pluralities in the Arab countries do support values such as freedom and democracy, embrace western science and education”

 40. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  In dit geval schuil ik mijn reet via richting Noordzee naar IJsland, een veilige route!

  Ga nou niet op mijn reet azen, Rudolf @
  Jij mag wel een beruchte ezelneuker zijn, ik ben geen homo maar neuk wel graag hoerige mannen zoals jij, met en ongeoliede RubberStok als ik kwaad ben, en als je beetje lief en aardig doet wil ik misschien wel een beetje olie opsmeren!

  Hoeft niet 5 x per dag! Zo fanatiek ben ik niet! Ik doe het wel regelmatig.

 41. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @ali

  Ik woon in Rotterdam en na 12 april kunnen we iets ergens afspreken.

  Quote: ” En dan moet je ook een seance met mij bidden zoals de moslims bidden!”
  Ik ga met je een seance bidden, maar ik geloof niet in God. Maakt dat een verschil?

 42. Cees Groninger Cees Groninger

  Avatar van Cees Groninger
  @Mihai: Ik denk dat het meer een politiek statement is, meer wensdenken dan realiteit. De historische en huidige politieke situatie laat nl. heel wat anders zien.

 43. Cees Groninger Cees Groninger

  Avatar van Cees Groninger
  @Ali, je verlaagt de discussie tot ver beneden Wilders niveau …en jezelf nog veel meer.

 44. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  Mihai @
  =maar ik geloof niet in God=

  Zie dan ook onder welk gras de adder ligt!

  Zie! Ik getuig voor het bestaan van de Enige GOD!
  Daarom ben ik eigenlijk wel "een moslim" ( Godslam ) maar dat houd ik liever voor mij zelf en voor degenen die een getuige nodig hebben!
  Als je niet gelooft heeft je reet naar westen keren ook geen baat en betekenis!
  Hoeft niet meer!
  Je gelooft niet in God, wel in JHWH, lijkt me!

  Sjalom!

  Ik hoop echter voor 12 april weer een scanner te hebben!
  Geef een adres!
  Stuur wel een kopie!

 45. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  Cees Groninger @
  Welke discussie?
  Is hier sprake van discussie?

  Niemand hoeft te denken dat ik in ieder geval straks wanneer de fascisten hier ook even gewelddadig geworden zijn als in Rusland met mijn handen over elkaar gaat zitten!

  Niemand hoeft te denken dat de Islam deze Kruistocht van joden, christenen, boeddhisten, hindoes en atheïsten ( alle vijanden van de Islam hebben zich verenigd tegen de Islam) onbeantwoord zal laten of eronder zal bezwijken!

  Nee! Nogmaals nee!
  Wij zullen een Selahattin Eyyubi kiezen tussen ons, en op die dag is het 3.wereldoorlog een feit!

  Dan zullen we zien wie erna eronder ligt en wie boven!

  Deze hetze tegen de Islam, deze hetze van het westen, deze geplande zogenaamde "islam terreur 11-9" komt de anti-islamieten vandaag wel goed uit, maar niemand mag vergeten dat wij ook in staat zijn om oorlog te voeren.
  En uiteindelijk zullen we dat ook doen als deze hetze op deze manier doorblijft gaan!

  Mijzelf verlagen?
  Ja, dat krijg je vanzelf cadeau als je tegenstanders laaghartige figuren zijn!

  Selam!

  Reactie is geredigeerd

 46. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @Cees

  Quote: ”Ik denk dat het meer een politiek statement is, meer wensdenken dan realiteit.”

  Het was geen politiek statement. Zij kregen de opdracht om te onderzoeken waarom ze ons haten. Je kan het rapport lezen en de wetenschappelijkheid toetsten:

  http://www.acq.osd.mil/dsb/reports/2004-09-Strategic_Communication.pdf

  Het rapport was in opdracht van Bush. Bush heeft geen belang om het openbaar te maken dat de moslims het Amerikaanse beleid haten. Bovendien zou dit soort uitspraken niet in het rapport voorkomen:

  “Thus when American public diplomacy talks about bringing democracy to Islamic

  societies, this is seen as no more than self-serving hypocrisy. Moreover, saying that

  “freedom is the future of the Middle East” is seen as patronizing, suggesting that

  Arabs are like the enslaved peoples of the old Communist World — but Muslims do

  not feel this way: they feel oppressed, but not enslaved.”

  Het rapport is niet nieuw. In 1958 gaaf Eisenhower opdracht om onderzoek naar "the campaign of hatred against us" De National Security Council gaaf het antwoord: "In the eyes of the majority of Arabs the United States appears to be opposed to the realization of the goals of Arab nationalism. They believe that the United States is seeking to protect its interest in Near East oil by supporting the status quo and opposing political or economic progress….Our economic and cultural interests in the area have led not unnaturally to close US relations with elements in the Arab world whose primary interest lies in the maintenance of relations with the West and the status quo in their countries, blocking democracy and development.”

  Reactie is geredigeerd

 47. man met sombrero man met sombrero

  Avatar van man met sombrero
  Ik moet zeggen, als ik Mihai, het skiend hoofd wel eens lees, verveel ik mij erg, maar jullie hebben me een kosteloos kwartiertje gegeven, hahaha, ik heb in een deuk gelegen. En, ere wie ere toekomt, Ali is de leukste! Hij heeft de ingevette honkbalknuppel van Grutte geleend, en als Ataturk, de osmaanse nicht, brengt hij ons veel vrede en licht. Die Mihai doet me altijd denken aan zo’n wizzkid of schaakmeester, die elke ochtend wakker wordt in zijn kleren, met een leeggegeten pizzadoos omarmd. Haha, jongens, schaamclitoris of Allah’s lippen, niets kan aan dit blogje tippen!

 48. alib alib

  Avatar van alib
  Ach, hoewel cultuur niet bestaat (alleen in onze hoofden) kun je dergelijke onzin overal vinden. het is eigen aan de domheid van mensen die we ‘beschaving’ noemen.

 49. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @man met sombrero

  Rechts bovenin bij de huisregels staat: “Geen Ad Hominem”.

 50. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  man met sombere lulletje @
  Gij moet nou niet denken dat een ieder een homo is zoals jij!
  Spreek met feiten en niet met gissingen!
  Spreek eens een keertje met je mond en niet met je kont!
  Je weet donders goed, dat je de laatste week ervoor gezorgd hebt dat ik ook een RubberenStok voor je klaar heb liggen, alleen, ik wacht op een geschikte moment. Dat is nu, hier op deze blog ook niet!

  Later, heb geduld! Ik kom wel bij je als het zover is!

  Reactie is geredigeerd

 51. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @ali cirillioglu
  Moslims waren in de middeleeuwen heel goed in argumentatie. Op mijn log staan de argumentatieregels in de huisregels opgenomen. Je reacties zijn in zware overtreding. Maar ik wil heel graag een keer naar je papieren kijken.

 52. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  Mihai @
  =Wat wilt u hiermee suggereren?= ( met dit blog)

  Geef antwoord op mijn eerste en enige vraag!
  Dan ben ik weg!

  Je kunt me wel mooi over discussietechniek lullen, maar je ontwijkt mijn vraag en heb het nog steeds niet beantwoord. .

  Sjalom!

 53. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @ali

  De argumentatieregels gaan niet over het gebruiken van het woord “U”. Hier wordt het woord “jij” als standaard gebruikt. De argumentatieregels gaan over de rationaliteit van een argument, over het aannemelijk maken van je standpunt. En wat is je vraag? Want in je laatste reactie op mij zie ik alleen uitroeptekens.

 54. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @Ali

  Nu snap ik het. De vraag was “Wat wilt u hiermee suggereren?”
  Ik wilde twee dingen doen: (1) laten zien dat bepaalde dingen niet aanwezig zijn in onze openbare geschiedenis, zoals Churchill’s uitspraken. (2) laten zien dat de uitspraken van nu over de moslims vergelijkbaar zijn met uitspraken die in geschiedenis over joden, duitsers en andere volkeren zijn gedaan. “de katholieke Duitsers werden armoedzaaiers genoemd, die Nederland overspoelden. Of het waren woelzieken, die de revolutie kwamen prediken”

 55. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  eerste reactie, eerste vraag, Heer Mihai @
  Dit zijn jouw regels:

  1) Vrouwentaal verboden.
  (2) Argumentatieregels verplicht (lees het contract)
  (3) Jip-en-Janneke taal aanbevolen
  (4) Roken toegestaan

  De argumentatieregel geldt als de tegenpartij ook met argumenten komt!
  Wat zijn jouw argumenten om deze blog te plaatsen?
  Dat heb ik nog steeds niet gehoord en vraag het hierbij nogmaals!

  ps: Jou regels lijken me zoo serieus dat ik hierbij "ad Hominem’ ben zonder een woord…

 56. Literatuuro vk blog 833 Literatuuro vk blog 833

  Avatar van Literatuuro vk blog 833
  kan iemand niet een afsprakenlogje maken? waarop vk bloggers met elkaar afspreken?
  Ik wil graag eens een hapje eten met Persefone bijv.

 57. ali cirillioglu ali cirillioglu

  Avatar van ali cirillioglu
  In tussentijd is het kwartje doorgevallen zo te zien!

  Heer Mihai @ Dank u voor het beantwoorden van mijn nederige vraag!
  Nu weet ik tenminste wat je doel is!
  Of ik het zal geloven?
  Laat me een dag erover denken!

  Selam!

 58. Ruud Zweistra Ruud Zweistra

  Avatar van Ruud Zweistra
  He Mihai, je gebruikt mijn truc. Werkt goed he? Meteen een heleboel opwinding.

  Grappig he – volgens de theorie van de calculus zou het niets moeten uitmaken als je in een redenatie de ene variabele door een andere vervangt, als je het maar overal doet.

  Dat werkt kennelijk niet in de maatschappij. Als je een clubje opricht en bepaalde mensen uitsluit op grond van etnie, is het prima als je clubje uit joden bestaat, maar wordt men heel boos als het clubje uit kaukasiers bestaat. Zou toch geen verschil moeten maken. Churchill kon het nog rustig doen. Nu gaan ze al gillen als je joden vervangt door moslims.

  Het wordt dus nooit wat met al die uitsluitend emotioneel "denkende" mensen.

 59. Cees Groninger Cees Groninger

  Avatar van Cees Groninger
  @Mihai. Heb het document nog eens gelezen. Blijf toch mijn twijfel houden, gezien het feit dat het een strategisch document is; de bewijslast is erg gering.
  Ongetwijfeld zullen er verlichte moslims zijn die politiek/ maatschappelijk seculier kunnen denken en ongetwijfeld geeft Amerika als democratisch land wel het gehele verkeerde voorbeeld evenals Europa dat gedeeltelijk ook doet.
  Desalniettemin bespeur ik Nederland en ook in de rest van Europa van Moslim groeperingen weinig enthousiasme t.a.v. de democratische verworvenheden, op een kleine groep na. Het grootste deel is onverschillig en laat zich alleen horen bij trivialiteiten zoals de Moslim cartoons. Slachtoffergedrag is wat anders dan verantwoordelijkheid willen nemen en dragen.

 60. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @Cees

  Robert Fisk, die al 25 jaar in het Midden-Oosten leeft:

  “Arabs would like some of this shiny democracy which we offer; they would like some of this beautiful freedom, this liberty, which is why allegedly we’re in Iraq. They would also like freedom from us, from our culture, our demands, our wishes. But we don’t give them that. Instead, we give them more and more of us.”

  Said K. Aburish schrijver over het MO in zijn boek A Brutal Friendship, The West And the Arab Elite:

  “Until the need for oil, the Cold War and the desire to manipulate the outcome of the Arab Israeli conflict forced it into the open as the dominant power in the Middle East, republican non-colonial America was acceptable to the Arabs. Even in the late 1930s the Arabs believed in America’s neutrality on the problem of Palestine, as confirmed by the findings of the King-Crane Commission. Moreover, the Arabs admired Woodrow Wilson’s proclamations calling for the granting of independence to various national groups and making the world safe for democracy, and saw both as the antithesis of the policies of the traditional colonial powers. But America discarded its ideology, followed oil interests, turned a blind commitment to anti-communism into a wish to involve all people in this issue and manifested a desire to please Zionism and win elections at home at the expense of the Arabs. America has, during the past four decades followed it’s replacement of the old, tired colonial powers by adopting policies similar to theirs. In the process America became colonialist and made the Middle East unsafe for democracy.”

  Reactie is geredigeerd

 61. Ruud Zweistra Ruud Zweistra

  Avatar van Ruud Zweistra
  @Mihai,
  Bedankt – heel interessant artikel. Dit slaat allemaal direct neer op het begrip vrije wil.

  Als je dit allemaal op de keper gaat beschouwen, is iedere misdadiger natuurlijk gewoon een geestelijk gestoorde, iemand die behandeling of afzondering behoeft – geen straf.

  Punt is alleen dat als je dat inderdaad gaat doen, ook mensen als Bush, Cheney, enzovoort, onmiddelijk opgesloten zouden worden, aangezien ze aan dezelfde stoornissen lijden, zoals je al uitvoerig hebt aangetoond.

  Dus zal het voorlopig wel niet gebeuren.

 62. Cees Groninger Cees Groninger

  Avatar van Cees Groninger
  Mihai; je reactie staat niet haaks op wat ik zeg. Dat de USA allesbehalve het goede voorbeeld geeft, daar twijfel ik niet over en zeker niet hoe Moslims daartegen aankijken.
  Ik heb het over het gebrek aan wil bij de meeste Nederlandse moslims om maatschappelijk en politiek te integreren en de daarbij behorende verantwoordelijkheden te dragen.

 63. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @Cees

  Onze wisseling begon bij jouw stelling: “De situatie: Nederlandse moslims waren weliswaar economisch geïntegreerd, maar de westerse wereld met zijn democratische vrijheden werd en wordt in feite afgewezen.”

  Nou heb ik dat weersproken door het aan te tonen dat moslims (1) niet tegen democratie zijn, (2) niet tegen vrijheid zijn, (3) de moslims wijzen niet “de westerse wereld” maar het westerse beleid af.

  Nou als je zegt dat ze de westerse wereld afwijzen, dan zeg je eigenlijk dat we weinig kunnen doen, dat het conflict in de moslim zelf ingebakken is. Dat maakt de oplossing bijna onmogelijk. Maar als ik zeg dat ze het westerse beleid afwijzen, en bepaalde waarden met ons delen, dan hebben we een opening voor een oplossing. Want je kan naar de zes politieke eisen van bin Laden kijken en zien dat deze eisen weergeven wat de moslims van ons willen. We kunnen daardoor onze politieke handelingen aanpassen.

  Daarnaast moeten we rekening houden met hoe de menselijke psyche functioneert. Als de moslim ziet dat onze mooie praatjes over democratie, vrijheid, welvaart etc slechts leugens zijn, slechts hypocrisie, wat hen slechts onderdrukking en beroving brengt, het lijkt me logisch dat de moslims tegen deze waarden zal keren. Bin Laden belooft hen bevrijding van deze hypocrisie, van onderdrukking, van roof. En de mens heeft de neiging om ideologieën van bevrijding te geloven. (Daarom is het links ook zo populair in Zuid-Amerika.) Maar deze ideologieën hebben slechts succes zolang er een reële basis van ontevredenheid in een bevolking bestaat.

  Conclusie: Het met de vinger wijzen naar de moslims en vragen dat ze de verlichting doormaken, zal niet werken. Wat we moeten doen is naar ons beleid kijken. En ik heb herhaaldelijk gezegd wat een van de eerste stappen moet zijn: een rechtbank creëren waar ook de machtigen aangeklaagd kunnen worden.

  Reactie is geredigeerd

 64. Partout Partout

  Avatar van Partout
  Het antisemitisme is meer dan 2000 jaar oud.
  Het valt daarmee nog steeds niet goed te praten.
  De Protocollen van Zion – een rabiaat antisemitisch geschrift – vindt momenteel vooral aftrek in de Oosteuropese en Arabische landen. Dagelijks kun je in de belangrijkste Arabische news papers anti-semitische cartoons aantreffen, dat is volkomen geaccepteerd.

 65. Cees Groninger Cees Groninger

  Avatar van Cees Groninger
  @Mihai. Mijn reactie ging eigenlijk over het verschil tussen Moslims nu en Joden in de geschiedenis m.b.t. integreren. Zie boven.
  Zo ook dat de Nederlandse Moslims in onze tolerante cultuur er weinig aan deden om naast economisch ook politiek-maatschappelijk te integreren.
  Dat de USA wat betreft de buitenlandse politiek geen lichtend voorbeeld is voor de democratie is mij duidelijk en ik deel die mening. Dat je daarmee het gebrek aan ‘bevlogenheid’ voor democratische vrijheden door West-Europese Moslims verexcuseert vind ik makkelijk. Het duwt Moslims nl. weer in de slachtofferrol die ze zo graag willen spelen; een rol die alleen maar wijzen naar de andere partij inhoudt terwijl de eigen verantwoordelijkheid wordt ontlopen.

 66. snoesje snoesje

  Avatar van snoesje
  Okee, nou ben ik t zat met dat gezeik over integratie, we hebben gvd zelf een aantal kwalijke gristelijken in onze gelederen die nog steeds niet zijn geïntegreerd, die luisteren K3 nog achterstevoren af en predikken hel en verdoemenis, zijn vrouw-onvriendelijk en blinken uit in non-tolerantie; daar kan een doorsnee moslim nog een puntje aan zuigen .. . Hand in eigen boezem steken en zo is ons sowieso blijkbaar vreemd .. (neem het feit dat Nederland nog steeds niet zijn excuses heeft aangeboden aan Indië voor het vermoorden van vrouwen, kinderen en leuke 🙂 mannen uit machtsbehoud, maar wel met waarschuwend vingertje elders staat te zwaaien, zoals ook hier weer t geval is).

Leave a Reply