Skip to content

28 Comments

 1. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @K

  De mens is een zelfopgelegde Sisyphus, die zijn handen aan zijn rug zelf bindt om van honger te sterven in een zee van overvloed, die zichzelf pijnigt, gedoemd tot een eeuwige poging tot geluk, die omgeven door oneindige aanwezige mogelijkheden op het knippertje toch mislukt. De mens is zijn eigen leed en de omstanders helpen hem daarin graag. De mens is God’s eerste mislukte probeersel, voordat hij een perfecte wereld had geschapen, bewaard slechts uit een melancholische herinnering aan zijn eerste gepruts.

  Dat zegt de foto.

 2. Alice Alice

  Avatar van Alice
  jou zwartgallige visie op de menselijke conditie werkt nogal eens op mijn lachspieren Mihai.
  ik kan het niet helpen, ik heb een raar gevoel voor humor 🙂

  van de foto krijg ik wel een beetje de kriebels, komt ook door de hoek, dat het jongetje zijn kleren aan heeft, zijn onhandig geschoren hoofd ( of lijkt dat maar zo?), nou ja alles gewoon.

 3. K K

  Avatar van K
  Nou hier kan ik niets mee, met deze zienswijze en ik voel me ook geen mislukte mens. Met de verkeerde levenshouding kan het wel zijn dat je nooit tot geluk komt; daar ben ik wel weer van overtuigd. Je bent tenslotte zelf verantwoordelijk voor het vormgeven van je leven. Doemdenkerij hoort daar voor mij niet bij.

 4. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @K

  De overgrote meerderheid van de Nederlanders zit avond na avond gekluisterd voor de televisie op zoek naar vermaak, eigenlijk een surrogaat voor geluk. Zij willen voortdurend steeds meer consumeren. Waarom? Omdat ze niet gelukkig zijn en denken in consumptie geluk te vinden. Voor hun 51e televisiekanaal en de zoveelste extra shoppingmall vermoorden zij miljoenen baby’s in de derde wereld om hen van hun grondstoffen te beroven. Denk aan de 250 miljoen doden in oorlogen in de twintigste eeuw, oorlogen vooral gevoerd om jouw talkshows te financieren, zodat je verdoofd en verslaafd, naar nog meer geluk zoekt. Denk aan de 12 miljoen doden van de Amerikaanse interventies sinds 1945 om de prijs van je nieuwste accesoire zodanig laag te houden, dat je verslaafd aan nog meer kopen wordt. Denk aan de inmiddels 650.000 Irakese doden, bedoeld om de olie onder controle te houden.

  Ik zie hierin een menselijk eeuwige zoektocht naar geluk, bereid om alles, iedereen en zichzelf daarvoor te vernietigen.

 5. Jezzebel Jezzebel

  Avatar van Jezzebel
  Ik zie inderdaad die verdomde appel weer 🙂
  Het ligt waarschijnlijk allemaal aan Eva, onze oermoeder.

 6. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Jezzebel

  Inderdaad, de vrouwen brengen liefde en andere soorten onheil.

 7. K K

  Avatar van K
  @Jezz: Hè hè, Jezz, als je de tekst uit God wears lipstick had afgelezen zou je weten dat dit een foute uitleg is in de bijbel met die appel.
  @Mihai. Er zullen vast mensen zijn die materialisme verwarren met geluk, maar ik betwijfel dat dit de overgrote meerderheid is! De overgrote meerderheid kijkt misschien wel TV, maar niet altijd voor vermaak maar ook voor informatie en met dit doel zijn veel kanalen wel handig.Volgens mij komen er juist steeds meer bewuste kijkers. En liefde is geen onheil maar de essentie van het leven.

 8. Anna Anna

  Avatar van Anna
  Sisyphus is toch wel gelukkig? Goed..hij moet elke dag opnieuw die rotsblok de berg oprollen, over and over again, maar als hij de berg weer afwandelt, kan hij van het mooie weer genieten en van de natuur etc….
  vrij naar de mythe van Sisyphus/ Camus

 9. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Anna

  Je bent een onverbeterbare optimist. Maar je leest ook filosofen?

 10. Anna Anna

  Avatar van Anna
  of ik ben heel somber en lees Camus die leert dat zelfs Sisyphus zin vind in zijn ‘ongelukkige’ bestaan 😉

 11. Anna Anna

  Avatar van Anna
  ambivalent: tegelijkertijd twee verschillende bep. positieve en negatieve waarden hebbend.

  of ik heb net Doortjes blog gelezen die gestalkt wordt/was door een creep en onthou me van persoonlijke uitspraken 😉
  Reactie is geredigeerd

 12. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Anna

  En als iemand je weblog leest, weet ie niet voldoende over jou?

 13. Anna Anna

  Avatar van Anna
  nee, eerder een verzoek om niet al teveel exposure, ben niet voor niks hier weg gegaan.

 14. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  wat jij wil, maar hier was de plek waar hypocriten ontmaskerd werden en tere zielen ontbloot. Gaan we nu over koetjes en varkentjes praten?

 15. Anna Anna

  Avatar van Anna
  hypocrieten ontmaskeren en tere zielen ontbloten, mij heb je, maar als je al te zeer gaat peuren in mijn maatschappelijke positie, sq. dan kan ik hier niet meer reageren dat snap je toch wel?

 16. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  Dus niet over je beroep, maar wel over je ziel? Trouwens, toen ik je naam noemde, heeft iemand je gewaarschuwd? of las je het toevallig?

Leave a Reply