Skip to content

De liefdeborg

Het volkskrantblog is door de liefdeborg gepenetreerd. Resistance is futile. You will be assimilated. Één voor één zullen de bloggers opgeslokt worden in de celestiale amorüterus (net twee nieuwe Nederlandse woorden geïntroduceerd).

Mannen zullen niet meer met nu pikkie denken, maar met hun hart en vrouwen, eh…, vrouwen vinden het helemaal niet erg. Want ze zijn al als Trojaanse merries gerekruteerd. Luister goed naar mijn voorspel: Het wordt hier een grote platonische orgie.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inUncategorized

26 Comments

 1. Gingy Gingy

  Avatar van Gingy
  🙂

 2. lidy lidy

  Avatar van lidy
  moet ik dan denken aan zoiets als droogzwemmen Mihai?

 3. Jaap van Nieveld Goudriaen Jaap van Nieveld Goudriaen

  Avatar van Jaap van Nieveld Goudriaen
  Het zal me benieuwen! :-))

 4. Conan Conan

  Avatar van Conan
  ik hou van je, Mihai!

 5. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Conan

  Een mens is inderdaad slechts een vertikaal varken.

 6. Prometheus Prometheus

  Avatar van Prometheus
  🙂

 7. Doortje Doortje

  Avatar van Doortje
  en dan nu even in Jip en Janneke taal graag.

 8. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Doortje

  Ik ben de prediker, dus doe wat ik zeg, niet wat ik doe.

 9. Conan Conan

  Avatar van Conan
  och Mihai, ik zie mezelf gaarne als ‘n eendimensionaal varken

 10. Jezzebel Jezzebel

  Avatar van Jezzebel
  I am in!
  Heb ik het al gezegd?
  Ik hou van je.
  Aanbevolen!

 11. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Jezzebel

  Nee, je hebt het nog niet gezegd.

 12. Tijdrover Tijdrover

  Avatar van Tijdrover
  Het liefst denk ik met mijn lul. Ik moet weer wat moeite doen om dat voor elkaar te krijgen. Die rotvrouwen ook!!!

 13. Phelan Phelan

  Avatar van Phelan
  Mihai,
  Tijd voor een Echte Mannenborg? 😉

 14. jeg synes jeg synes

  Avatar van jeg synes
  ……..for never was it given to mortal man, to lie so boldly as we women can….. ø))

 15. Phelan Phelan

  Avatar van Phelan
  What is a man without a womans heart…?

 16. Phelan Phelan

  Avatar van Phelan
  Kwas het echt. 😉

 17. alib alib

  Avatar van alib
  Je bent nu de logica kwijt, en dwaalt…
  Reactie is geredigeerd

 18. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @alib

  Eerst klaag je dat ik kattenbelletjes schrijf en vraagt om langere stukjes. Ik heb op jouw verzoek een essay geplaatst, een belangrijk essay voor mij en heb speciaal een paar dagen niets meer geschreven, misschien komt alib langs om het te lezen. Je leest het niet. Ga ik terug naar mijn kattenbelletjes, dan kom je weer klagen. Je bent net een vrouw.

 19. PF PF

  Avatar van PF
  Ach, hier geldt alleen de perceptie, de selectieve waarneming.
  Als je je dagen, weken aaneen uitslooft om op andermans ‘sentimenteel getint liefdeslog’ of log over al wat met existentiele onmacht, pijn, verlies en de romantiek, de liefde en intimiteit vermag uit te staan en het huis kort en klein te slaan en te suggereren dat het van geen belang is om van binding of het gegeven van verbondenheid en noodzaak aan ontmoeting en intimiteit ( lichaam en geest) tussen mensen uit te gaan, ja, dan vertekend dat, he.
  Het zelfverkozen sociaal en cultureel isolement en de behoefte aan ‘apartheid’ ( de illusie v.h. ‘ondeelbaar individu) keert op goed moment zich tegen zichzelf want in droefenis en eenzaamheid verpietert men zienderogen. Men kwijnt weg, wordt depressief en suicidaal of (socio) pathologisch en zelfs crimineel gestoord. Ondeelbaar zijn de waterstromen, oceanen, en de lichtsnelheid, bijna alle fysische krachten maar met het (zelf) bewustzijn ligt dat toch een tikkeltje anders ?
  De afhankelijkheid mag dan in de platte economie gediscrimineerd en uitgeruild worden tegen het overschatte burgerideaal, het voetstuk of drogbeeld van de ‘zelfstandige ondernemer’, de ‘onafhankelijke baas’, zonder aan affectie te denken, kortom , het leven als ‘delen’ en ‘iets intiems’ maar te reduceren tot, nut, opbrengst, ratio en als een puur functioneel -instrumenteel relatie te beschouwen doet men zich tekort.
  Zondr affectieve relaties en de vaardigheid te v ontwikkelen deze te ontwikkelen overleeft en groeit men helemaal niet. Het ondeelbaar individu bestaat niet. Iemand die beweert vrij te zijn van de wetten van de psychologie, dat iemand immuun is voor wat het terrein van die wetenschap behoort is een leugenaar en pleegt – tegen beter weten in- zelfbedrog, die houdt alleen zichzelf voor de gek.

 20. Henk van Leuken Henk van Leuken

  Avatar van Henk van Leuken
  Beste Mihai,

  wat Plato betreft beveel ik van harte mijn blog van vandaag aan. Over de DPL heb ik al geschreven en daar heb ik De Platonische Liefde (DPL) in verband gebracht met homofilie en alcohol. Inmiddels hebben we de schijn van de liefde ontmaskert en is het woord materialiteit geworden.

  Een orgasme van woorden voorspellen lijkt me dus meer op zijn plaats. En dan zal ik toch nog maar eens wat meer aandacht aan mijn dtjes en tjes gaan besteden, want dergelijke brasserij kan echt niet, ook niet tijdens een orgie.

  Gegroet.

 21. K K

  Avatar van K
  Je bent net een vrouw?? Is het de bedoeling dat we in jouw blog zo sterotiep worden neergezet?
  Blèhhh!!!!

 22. anoniem anoniem

  Avatar van anoniem
  Ach, wat zegt nou een onderzoekje van 30 vrouwen uit dezelfde groep?
  Er vindt ook het tegenovergestelde plaats bij menstruerende vrouwen.Mijn vriendinnen gaan zich meestal lekker slonzig kleden tijdens die rot periode.Je zal maar vrouw zijn en dat geetter iedere maand mee moeten maken.Poeh….maar daar hebben wij gelukkig geen last van He Mihai…..Over orgasme van woorden gesproken.
  De bijdrage van Nedloni ,genaamd COITUS…..lees dat maar eens.Laatste stuk geloof ik.Je weet niet wat je meemaakt als je die woorden rustig en achterelkaar hard op spreekt.Laat ik daar mijn mond maar over houden.Ik heb het er nog heet van; )
  Reactie is geredigeerd

 23. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @K

  Ongenuanceerd is mijn middlename.

 24. K K

  Avatar van K
  Mihai Ongenuanceerd Martoiu Ticu? Nou, ja……..

 25. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @K

  Je moet iets doen aan de integratie, tenminste je naam veranderen. Ik wilde eerst mijn naam veranderen in “Willem-Alexander van Oranje, van Oranje-Nassau, Jonkheer”, maar dat mocht niet.

 26. K K

  Avatar van K
  Ik kan het me voorstellen! Hoezo integratie?

Leave a Reply