Skip to content

Bullshit voor beginners

Ik vroeg me af wat “heuristische betekenis” betekende en ik ging, nadat ik door de vandalen in de steek werd gelaten, het even goegelen. Toen kwam ik de volgende zin tegen: “Deze ontleding van Szondi’s oeuvre bracht er de fundamentele coherentie en heuristische betekenis voor de analyse van het menselijk bestaan mee aan het licht.” Nou sorry, zelfs weet ik niet wat “heuristische betekenis” is, dit is een van de zinnen van mensen die de taak op zich hebben genomen om zichzelf in een bulshit-massaproducenten te zijn.

Omdat het “menselijk bestaan” niet bestaat, kan je het ook niet analyseren. Er bestaan inderdaad mensen, die het heel graag in een “menselijk bestaan” zouden willen geloven, omdat ze zich lekker van dieren willen onderscheiden, omdat ze zich aan de beesten en vooraal aan andere mensen superieur willen voelen. Je superieur voelen is het voor mij bij voorbaat verdacht en ik zou mijn rug niet graag naar zulke superieurlingen gekeerd willen zijn, want ze gebruiken van die roestvrije staal messen, met levenslange dreigende garantie.

Nou zou ik het ook willen weten wat een “fundamentele coherentie” is, en of het meer dan lege lucht malen, betekent. Ophangen, die lui.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply