Skip to content

Breaking. Verdachte van de moord op Els Borst in beeld.

Op deze foto zien we de verdachte van de moord op Els Borst.
Gerlof Leistra

Hij heeft dit artikel geschreven om de recherche op een verkeerde been te brengen. Oh sorry. Just speculating.

Update: 14/02/2014, 18:17
Ik heb de volgende mail ontvangen via het reactiesysteem van mijn blog.

hierbij verzoek ik u zowel mijn foto als het bericht over mij als ‘verdachte van de moord op Els Borst’ onmiddellijk te verwijderen. Zoals u ongetwijfeld weet, is dit smaad. Ik verwacht per ommegaande een reactie en overweeg aangifte.

Gerlof Leistra
Elsevier

En ik heb terug gemaild:

Geachte heer Leistra,

Ik heb uw verzoek ontvangen om uw foto als verdachte in de moord op Els Borst van mijn weblog te verwijderen. Hieronder mijn reactie.

In uw stuk speculeert u dat Oost-Europeanen Els Borst zouden hebben vermoord. Daar levert u geen enkel bewijs voor. U linkt – als bewijs – naar een moord gepleegd door een Nederlander. Uw stuk is aanzetten tot haat en ik vrees voor mijn veiligheid als Oost-Europeaan. Op Twitter verdedigt u uw stuk als ‘speculatie’. Als u dat mag, mag ik het ook. Onder uw foto op mijn blog staat dat het slechts speculatie is.

Ik ben bereid om uw foto van mijn blog te verwijderen in één van de volgende twee gevallen:

• U bewijst dat er meer dan 50% kans is dat Oost-Europeanen Els Borst hebben vermoord. Anders is uw bewering geen speculatie maar smaad en aanzetten tot haat.
• Of u verwijdert elke verwijzing of suggestie dat Oost-Europeanen Els Borst hebben vermoord uit uw stuk en gaat in de toekomst daarover niet meer speculeren zonder enig bewijs.

Ik hoop u voldoende tegemoet te zijn gekomen,
Met vriendelijke groet,

Mihai Martoiu Ticu

Na een aantal mailwisselingen heb ik mijn verzoek gereduceerd tot het verwijderen van de volgende zin in zijn stuk: “Vaak gaat het bij gewelddadige roofovervallen om mobiele dadergroepen uit het voormalig Oostblok.”

De heer Leistra wil noch zijn stelling bewijzen, noch zijn stuk aanpassen. Hij heeft gedreigd om maandag aangifte te doen.

Zie ook mijn nieuw stuk waar ik zijn beweringen weerleg.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inUncategorized

25 Comments

 1. Arjan Fernhout Arjan Fernhout

  Wederom een smerige boerenlul in Elsevier die politiewerk in de weg staat door bij mensen via vooroordelen te bewegen tot allerlei speculaties. Hoopt te scoren via, roert in talentloosheid in zijn eigen stront in de hoop om daar een diamantje in te ontdekken. Als er tig keer in de kranten staat dat oude mensen rijk zijn, dan ligt het daders-profiel veel eerder bij autochtone jongeren die in deze erbarmen-loze tijden niet meer weten wat ze doen.

  Maar in het stinkende varkenskot dat Elsevier heet, mogen velen risicoloos ‘short’ gaan.

 2. Arjan Fernhout Arjan Fernhout

  Mijn opmerkingen 00:31 zijn speculatief. Dat vergat ik ik te melden …

 3. reinejragolo reinejragolo

  Als jullie niet de misdaadjournalist willen zijn doe dit dan ook niet.
  De politie zal spoedig met vragen naar het publiek komen.

 4. Ik wilde bijna een grapje maken over Ernst Louwes, maar nadat ik even gechecked had, hoe het ook alweer zat, ga ik dat maar niet doen.
  Geen idee.
  Ik was er niet bij.
  Er wonen ongeveer 15 miljoen criminelen in dit land, dus waarom Elsevier meteen aan een buitenlander denkt, is me ook een raadsel.

 5. Mihai Mihai

  Gerlof Leistra heeft contact met me opgenomen:

  Comment: Dag,

  hierbij verzoek ik u zowel mijn foto als het bericht over mij als ‘verdachte van de moord op Els Borst’ onmiddellijk te verwijderen. Zoals u ongetwijfeld weet, is dit smaad. Ik verwacht per ommegaande een reactie en overweeg aangifte.

  Gerlof Leistra
  Elsevier

 6. Mihai Mihai

  Dit was mijn reactie:

  Geachte heer Leistra,

  Ik heb uw verzoek ontvangen om uw foto als verdachte in de moord op Els Borst van mijn weblog te verwijderen. Hieronder mijn reactie.

  In uw stuk speculeert u dat Oost-Europeanen Els Borst zouden hebben vermoord. Daar levert u geen enkel bewijs voor. U linkt – als bewijs – naar een moord gepleegd door een Nederlander. Uw stuk is aanzetten tot haat en ik vrees voor mijn veiligheid als Oost-European. Op Twitter verdedigt u uw stuk als ‘speculatie’. Als u dat mag, mag ik het ook. Onder uw foto op mijn blog staat dat het slechts speculatie is.

  Ik ben bereid om uw verzoek om uw foto van mijn blog te verwijderen in één van de volgende twee gevallen:

  • U bewijst dat er meer dan 50% kans is dat Oost-Europeanen Els Borst hebben vermoord. Anders is uw bewering geen speculatie maar smaad en aanzetten tot haat.
  • Of u verwijdert elke verwijzing of suggestie dat Oost-Europeanen Els Borst hebben vermoord uit uw stuk en gaat in de toekomst daarover niet meer speculeren zonder enig bewijs.

  Ik hoop u voldoende tegemoet te zijn gekomen,
  Met vriendelijke groet,

  Mihai Martoiu Ticu

 7. reinejragolo reinejragolo

  Leistra bied je een kans om te ontkomen aan de vervolging voor smaad.
  Buitenkansje dacht ik zo.

 8. helena helena

  oh jee wat nu…
  (ik lees wat Leistra schrijft)

  wel een goede reactie van je, in je antwoord Mihai.
  De heer Leistra linkt in zijn stukje ook naar dit artikel : “aantal moorden stijgt veel liquidaties en familiemoorden” terwijl hij beweert :

  “Vermogende ouderen vormen een dankbare ‘prooi’ voor keiharde roofovervallers en inbrekers. Zeker als het gaat om alleenstaanden. Het percentage oude slachtoffers van moord en doodslag neemt de laatste jaren toe”.
  En daarover lezen we niets in dat artikel waar hij naar linkt.

  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2013/12/Elseviers-moordlijst-aantal-moorden-stijgt-veel-liquidaties-en-familiemoorden-1435169W/

 9. j de kat j de kat

  Dat lulverhaal van Leistra biedt wel wat aanknopingspunten voor een klacht bij de Raad voor de Journalistiek. Niet dat hij van een veroordeling wakker zal liggen, want net als de Teleraaf lapt Elsefier die uitspraken aan zijn laars.

 10. Roelof Roelof

  Dat meneer Leistra misschien ook smaad pleegt, wil niet zeggen dat jij het dus ook mag doen.

  Je hebt juridisch geen enkele poot om op te staan. Er is ook geen enkele rechter die dit prima vindt, omdat Leistra misschien iets schrijft wat niet door de beugel kan. Jij speelt gewoon eigen rechter en dat is simpelweg verboden.

  Sowieso, Leistra hoeft zich niet aan jouw te verantwoorden. Hij kan en mag schrijven wat hij wil zonder dat hij als moordverdachte wordt gebrandmerkt. Als we elke keer wanneer we iets schrijven moeten gaan oppassen dat iemand misschien boos wordt en onze naam door het slijt haalt is het snel gedaan met de rechtstaat. Je hebt Leistra gewoon met rust te laten en hij heeft alle recht ervoor te zorgen dat hij wordt verlost van smaad.

  Als je problemen hebt met wat Leistra schijft, en van mening bent dat het ‘aanzetten tot haat’ is wat hij, doet moet je zelf aangifte doen. Niet ook smaad gaan plegen.

  Zo moeilijk is de rechtstaat toch niet? Vrijheid van meningsuiting heeft regels maar die bepaal jij niet alleen een rechter. En voor die rechter ben jij gewoon de smaadpleger.

  • J. Dekker J. Dekker

   Leistra, met namen spottten we zelden, maar koop een lei met
   griffel en schrijf je populistische praatjes volledig uit en wis ze
   na herlezing. Waarom? Dan doe je nog eens iets nuttigs!
   Het gekrabbel van u valt onder stigmatisering en zet aan tot haat bij,
   gelukkig maar, alleen die mensen die uw blaadjes blijven kopen.

   En over smaad gesproken? Voor mij bent u al jaren geleden smadelijk
   afgegaan inzake het functioneren van hoge heren met korte passen
   door gezakte…

   Doe je werk!

 11. Arjan Fernhout Arjan Fernhout

  @Roelof

  Dus Leistra heeft wel recht op ‘vrijemeningsuiting’ en Ticu niet? Dat Ticu ‘Oh sorry. Just speculating,’ toevoegt, had voor mij niet gehoeven.

 12. Troy Ounce Troy Ounce

  Precies Arjan

  Roelof begrijpt er niets van. Wat is Leistra nou meer dan Mihai? Of minder?

 13. bob bob

  Vaatstra werd natuurlijk ook vermoord door een vluchteling, dat kon niet anders. Oh nee het was toch de buurman.

 14. Aaron Silberschmit Aaron Silberschmit

  Prachtige post, beste Mihai!
  Boontje komt om zijn loontje voor Gerlof de racist.

 15. Ralph van der Geest Ralph van der Geest

  In 1999 schreef een Mussolini-look-a-like (en ik heb het echt niet alleen over de fysieke gelijkenis of de vrijwel identieke manier van brallen in het openbaar) die dan als broodschrijvertje in dienst van het ‘respectabele Elsevier’ zijn hersenspinsels wereldkundig mag maken de gruwelijke moord op Marianne Vaatstra toe aan een bewoner van een nabijgelegen asielzoekerscentrum.
  ‘Een keel doorsnijden, dat is iets wat een Fries niet doet’ aldus Pim Fortuyn.
  Elsevier heeft een lange traditie van haat zaaien lijkt mij zo toe. – See more at: http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/143718/elsevier-gaat-over-lijken/#sthash.ZqgxgSWT.dpuf

 16. Dhjana Dhjana

  Mihai, goed stuk, groot gelijk en prima reply. Ik wilde dat er meer mensen zoals jij gewoon hun mond open zouden doen als er weer allerlei onzin wordt gebrald over oost-europeanen (of roma, waar ze hier in ede een handje van hebben) in plaats van al die lulkoek als voorgekauwd pinguinvoer te slikken.

 17. Het loopt de spuitgaten uit met het racisme. Mijn Roemeense vriendin werd een tijdje terug onderworpen aan een onderzoek van de UWV “omdat er in de media zoveel te doen was over Bulgaren en Roemenen”, aldus de fraudemedewerker van het UWV. Nadat ik daarover een klacht indiende kwamen er excuses, maar ik ben dan ook advocaat. Wie dat niet is zal, zo vermoed ik, het maar moeten ondergaan. Goed dat u dat niet doet!

Leave a Reply