Skip to content

Armoede veroorzaakt antisocial gedrag.


De arme kinderen beginnen met een hoger antisociaal gedrag dan rijke kinderen. Als de familie arm blijft, wordt het gedrag van de kinderen steeds slechter in vergelijking met de kinderen die later op leeftijd arm worden, volgens een onderzoek van Universiteit van Alberta.


Het laagste niveau van antisociaal gedrag, zoals besten, wreedheid, vandalisme, valsspelen of liegen, wordt vertoond door kinderen in de families die welgesteld zijn en blijven.

Hetzelfde onderzoek toont aan een verband tussen de inkomsten en de mentale gezondheid van het kind. Als de inkomsten stijgen, wordt het kind ook mentaal gezonder. Een inkomstendaling leidt echter tot een slechtere mentale gezondheid, zoals depressie en antisociaal gedrag.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inUncategorized

6 Comments

 1. alib alib

  Avatar van alib
  je schrijft je logjes tegewoordig te snel, te kort. Nieuwe strategie, lekker kort door de bocht?
  De tweede alinea vind ik raadselachtig. Vooral omdat ‘liegen, bedriegen etc.’ door leden van de ‘welgestelde klasse’ een enorme impact heeft op de samenleving (als ze groot zijn en ‘aan de macht’). Vast een factor waar het onderzoek geen rekening heeft gehouden, viel geheel buiten het onderzoeksgebied. Schrijf je volgende keer over een onderzoekje naar ‘welgestelden’ en hun ‘anti-sociaal’ gedrag?

 2. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  Ik heb een groot project dat hoe sneller ik het af krijg hoe meer geld ik krijg. Daarnaast volg ik een college metafysica. Dus ik heb niet zoveel tijd voor de logs. Je hebt gelijk dat de rijken, of de meeste rijken, slechts rijk konden worden door antisociaal gedrag, die zij op een zo’n manier doen dat het niet ontdekt wordt, of als het ontdekt wordt verexcuseerd wordt. Kijk bijvoorbeeld naar de regeringsleiders. Zij hebben de bevolking kunnen overtuigen dat de leugens die ze vertellen nobele leugens zijn, dus bedoeld om het goede voor de bevolking zelf te bereiken. “Ik zeg nu dat het recht niets anders is dan wat voordelig is voor de sterkere.” – Thrasymachus. Ik zou vandaag een log over white collar criminaliteit kunnen schrijven en het feit dat het meer schade produceert dan de andere criminaliteit en minder aandacht krijgt.

 3. sjoukje sjoukje

  Avatar van sjoukje
  Dat log over witte boorden criminaliteit moet er toch maar komen vind ik.

Leave a Reply