Skip to content

Amerikanen betalen Irakezen 50 cent per uur

De Irakezen doen de (af)was voor de Amerikaanse soldaten voor 50 cent per uur, 12 uur per dag en zeven dagen per week. Dit schrijft United Press International. KBR, een dochtermaatschappij van Halliburton, heeft een logistiek contract van twaalf miljard dollar gekregen. Voor het verzorgen van de Amerikaanse soldaten huurt KBR de goedkoopste arbeidskrachten in landen zoals Sierra Leone als in Irak.
Er is geen ziekteregeling en employees die met een staking dreigen of proberen zich te organiseren krijgen onmiddellijk ontslag en zijn verplicht om hun eigen vliegkaartje terug te betalen.
Na het rapport van de Britse groep PLATFORM dat de Irakezen tussen 74 en 194 miljard dollar, als gevolg van de geheime contracten, zullen verliezen en de bewering van Ayad Allawi, de eerste Iraakse premier na de invasie, dat mensenrechtenschendingen in Irak nu zelfs groter dan onder Saddam dreigen te worden, krijgen we langzamerhand een indruk van wat de betekenis van de woorden “democratie” en “welvaart” is.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply