Skip to content

6 x 2 =12


Om 1100 uur eet ik mijn All-Bran koekje. Om 1500 uur weer. 16% wezels geeft je je hersenenergie, die je anders niet krijgt. Als je bijvoorbeeld een Mars zou eten, krijg je een tijdelijke energiepiek (van de suiker), om meteen daarna meteen in een diepere diep te vallen. Snoepen om mentale energie te krijgen is eigenlijk heel dom. Wezels daarentegen maken je slim, en ik wil de slimste filosoof allertijden zijn.


Ik opende een keer een doos All-Bran en keek naar een verdachte leegte. Een muis, of een grappige supermarktmedewerker, of een bug van een computernerd had mij van één All-Bran-koekje beroofd. Koekjes in de All-Bran-doos staan op twee rijen. Op de eerste rij waren er 4 koekjes en op de tweede 2 koekjes en een lege ruimte voor twee koekjes. Kijk ik op de doos, hoeveel koekjes ik eigenlijk moet krijgen staat er het volgende: 6 x 2 = 12 Bars – Barritas – Barras – Barrette – Barres – Bars – (en iets in het Grieks).

6 x 2 = 12? 6 x 2 = 12? 6 x 2 = 12? 6 x 2 = 12? Wat is dat? Waarom zou je 6 x 2 = 12 schrijven. In een pak staan of 6 of 12 van iets. In de All-Bran doos staan 6 pakje. Een dergelijke pak bevat een koekje. Dit koekje heeft een groef, in de lengte, zoals de chocolade dat heeft, om het makkelijk in tweeën te breken. Sommige vrouwen eten immers van alles wat gezond is de helft, een half soep, een half slablaadje, een half knäckebröd en een half kilo chocolade-ijs. Maar nu waarom zou je op de doos schrijven dat er 6 x 2 = 12 zijn? Als ze 12 zijn, schrijf je dan 12. Als ze zes zijn, schrijf je dan 6. maar niet 6 x 2 = 12. Op Toblerone staat toch niet 1 X 11 = 11 stukjes?

De beste verklaring voor de mysterieuze 6 x 2 = 12 is dat Kellogg’s het getal 6 te weinig vond. Mensen kopen eerder pakjes waar 12 dingen in zitten dan 6. De zich volvretende Westerling neemt geen genoegen met zes stuken van iets. Hij moet iets immers hebben voor de sportschol om te verbranden. Maar de Kellog’s marketeers konden ook geen 12 schrijven. Er zitten immers 6 koekjes in. Als je 12 schrijft, krijg je van de boze reacties: waar zijn mijn andere zes koekjes? Dus de aller-slimste marketinggoeroe bedacht de 6 x 2 = 12 formule. Technisch correct, want er staan 6 dingen die je makkelijk in 12 kan breken in. Verkooptechnisch handig. Neem je condoom mee als je zoiets koopt.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply