Skip to content

Van het kastje naar de Israëlische muur

Sinds 911 debatteer ik op internetfora over het Israëlisch-Palestijns conflict en ik maak veel drogredenen mee. In de laatste tijd kom ik vaak de volgende drogreden tegen:

[J]e zet je (niet altijd onterecht) af tegen de bezettingspolitiek van Israël – ik zal je daar ook niet op aanvallen. Maar weet je dat Marokko al even lang de Westelijke Sahara bezet houdt, de oorspronkelijke bevolking daar deels is uitgemoord, deels verjaagd naar het Atlasgebergte en dat de Sahari geen enkel recht op landbeheer hebben in hun eigen land? Er werd trouwens een muur rondheen het grootste deel van de Westelijke Sahara gebouwd om te voorkomen dat de oorspronkelijk bevolking terug zou kunnen keren naar hun eigen land. Herkenbaar?

Ik hoor jou daar nooit over in al jouw drang naar rechtvaardigheid… Maar ben je zelf niet een beetje racistisch naar Joden toe? Is er een reden waarom je het enerzijds van levensbelang vind om wel telkens Israël aan te vallen, maar nooit eens een keer Marokko vanwege hun jarenlange bezetting? Twee maten en gewichten is jou niet vreemd?

Laten we kijken waarom dit argument niet deugt.

Een analogie

Stel je voor dat je een advocate hebt en zij heeft in haar hele leven slechts voor een soort cliënten gevochten: gescheiden vrouwen vechtend voor kindervoogdij. Op een bepaald moment roept de advocaat van een man tegen de rechter: “Meneertje de rechter, het argument van deze mevrouw is ongeldig. Immers is zij nooit voor een man gaan vechten. Sterker nog er zijn ook andere erge dingen in de wereld. Kinderen worden voortdurend verkracht, banken worden beroofd, gruwelijke moorden, de genocide in Darfur. Ze zegt dat ze voor rechtvaardigheid vecht maar we hebben deze advocate nooit iets over deze misstanden horen zeggen. Ze is een mannenhaatster.” Zou de rechter het argument van deze advocaat goed vinden? Nee. De rechter is verplicht om de bewijzen en haar argument te beoordelen en verder is het volstrekt irrelevant wat zij voor de rest doet.

Zelfs als ze een mannenhaatster zou zijn, dat is volstrekt irrelevant voor het argument. Zelfs een mannenhaatster heeft het recht dat haar argument beoordeeld wordt op zijn geldigheid en sterkte en niet op het feit dat zij zelf een bepaalde karaktertrek heeft. Dit is een ad hominem.

Op dezelfde manier is het volstrekt irrelevant of ik ooit voor de Sahrawi (de mensen uit het gebied) ben opgekomen.

Red herring

Stel je voor dat ik pas over de Palestijnen mag praten, nadat ik over de Sahrawi heb gesproken. Ik ga naar het internetforum waar deze kwestie wordt besproken en ik kom daar een Marokkaan tegen. Hij vertelt mij: “Jij hebt het altijd over de Sahrawi, maar ik hoor je nooit over de onderdrukte moslims in Tsjetsjenië.” Ik ga naar het forum over Tsjetsjenië en daar vertellen me dat ik me eerst druk moet maken over de Tibetanen. En de Chinezen vertellen me dat ik een hypocriet ben, want ik heb het nooit over de Sámis. En de mensen die tegen de Sámis zijn, sturen me naar het forum over Darfur. En daar vertellen ze me eindelijk dat ik eerst het Midden-Oostenconflict moet oplossen. Full Circle. Zodanig heb ik de rest van mijn leven aan alle andere conflicten gespendeerd maar ik kan nooit over een conflict beginnen voordat ik de anderen heb behandeld.

Soms beginnen ze meteen bij de eerste discussie “ja, maar waarom zeg je niks over de onderdrukking in de Arabische landen of over schrijnende toestand X?” Het zou ook absurd zijn om iedere keer dat je je in een discussie mengt over een probleem, altijd alle andere wereldproblemen eerst moet noemen, voordat je met het onderwerp van de discussie kan bemoeien.

Specialisatie en interesses

De meeste mensen specialiseren zich in een van de wereldproblemen en bouwen daarover kennis op. Sommigen komen voor Iraniërs op, anderen voor blanke boeren in Zimbabwe, klimaat, ontwapening, zielige onderdrukte Wildersfans, zingende walvissen, geknuppelde zeehonden. Het is absoluut niet mijn plicht om iets over verkrachte pinguïns te zeggen, vooral als ik daar helemaal geen verstand van heb. Men heeft in zijn leven gewoon geen tijd om over al het onrecht te schrijven en vooral zich daarin te verdiepen. Soms is het voldoende als je een petitie tekent, geld geeft aan een belangenorganisatie of mee doet aan een demonstratie. Maar niemand kan een conclusie trekken dat jouw argument over een specifiek probleem niet deugt omdat je onvoldoende aandacht hebt voor een ander probleem.

Begging the question (petitio principii)

Door te eisen dat ik iets over de Sahrawi zou zeggen, veronderstelt men een aantal dingen: dat de conflicten vergelijkbaar zijn, dat er inderdaad sprake is van onderdrukking, dat er geen andere verklaring is voor de gebeurtenissen in Westelijke Sahara, dat de Marokkanen fout zitten en de Sahrawi het gelijk aan hun kant hebben. Let op, ik zeg niet dát het zo is, ik zeg slechts dat diegene die van mij eist dat ik iets over Westelijke Sahara zeg, veronderstelt dat ik geen goede argumenten heb om het niet te doen. Maar men veronderstelt nog iets daarmee, namelijk dat het lot van de Palestijnen niet slechter is dan die van de Sahrawi. Dus men dwingt je met een dergelijke stelling een heleboel andere stellingen te accepteren, terwijl je daarover misschien veel meer te zeggen hebt. Men stelt dingen als bewezen die je misschien nog bewezen wil zien.

Bovendien veronderstelt men dat je je daarover niet druk maakt of dat je dat niet onrechtvaardig vindt. Een dergelijke gesprekspartner weet echter absoluut niet wat je daarover vindt, of je daarover ooit iets hebt gezegd of geschreven. Hij dwingt je in de verdediging om aan te tonen dat je het lot van de Sahrawi even erg vindt als dat van de Palestijnen.

En voordat je het weet staat men met een stopwatch in de hand om te kijken of je evenveel tijd spendeert aan het verdedigen van de Sahrawi. En dat is heel slim, want zolang je over de Sahrawi praat, kan je de Palestijnen niet verdedigen. Leuk geprobeerd.

Volgorde van de problemen

Er zijn veel meer redenen om niet over alle problemen te praten. Men kan ook denken dat sommige problemen een hogere urgentie hebben dan andere problemen. Als je huis in de fik staat is het minder belangrijk dat je ook kiespijn hebt. Je probeert je huis te blussen en het kiesprobleem schuif je op de  langere termijn. Je hoeft echt niet tijdens het blussen naar de tandarts te gaan om te bewijzen dat je geen hypocriet bent. Op dezelfde manier kan men overtuigd zijn dat het oplossen van het Palestinaconflict prioriteit heeft omdat je denkt dat het een voortdurende gevaar is voor wereldvrede, een voortdurende reden voor terrorisme etc. Je kan je ook niet in alles tegelijkertijd verdiepen.

Vrienden eerst

Sterker nog, juist om niet hypocriet te zijn, moet je je kritiek beginnen bij je naasten, bij je vrienden en pas daarna, als je aantoont dat je met je groep strenger bent, heb je een moreel sterk imago om buitenstaanders ook op hetzelfde te bekritiseren. Onze psychologische trekjes maken ons blind voor de balk in ons oog, dus we moeten deze psychologische bias compenseren door voor onszelf kritischer te zijn dan voor vreemden en vijanden. Omdat Israël één van ons is, een Westers land, is het daardoor normaal om onze pijlen eerst en vooral daarop te richten.

Redelijkheid

Als je honger hebt en je hebt twee noten, een kokosnoot en een walnoot, en je kan de kokosnoot niet kraken, kraak je de walnoot. Op dezelfde manier kan je denken dat het misschien redelijker is om van een democratisch land als Israël te verwachten dat het naar een rationeel en moreel argument luistert, terwijl je kan denken dat een tiran in Marokko volstrekt niet vatbaar is voor rede.

Daarna berust de internationale gemeenschap op gewoonte. Hoe meer landen iets doen, hoe meer dát een regel van internationaal recht wordt en hoe meer je dát van andere, onwillige landen kan eisen. Dus als je Israël kan overtuigen om zich op een bepaalde manier te gedragen, dan heb je daarna een sterker argument om Marokko te dwingen hetzelfde te doen. Maar zolang je Israël steunt in het fout zijn, heb je weinig poot om op te staan als je van Marokko iets eist. Marokko zal dan zeggen: “Tja, maar Israël, jouw vriend, doet het ook en dat is een precedent, dus iets dat geaccepteerd wordt in internationaal recht.”

Stasipraktijken

Sommige totalitaire landen rekenen de openbare sprekers aan wat ze zeggen en  aanrekenen op wat ze niet zeggen. Als ze de naam van de dictator zijn vergeten te noemen hebben ze een probleem. Of als ze niet de Satan Amerika aanklagen in een speech, zijn ze verdacht. Openbare sprekers worden zodanig gedwongen om hun uitingen aan te passen aan de hand van wat er van hen verwacht wordt. Journalisten in Oostbloklanden hadden geen regels op papier, maar ze moesten altijd van tevoren bedenken wat zou de “leider” of de censor goed vinden. Op dezelfde manier dwingt het verwijt dat ik niets over de Sahrawi zeg, mij in verdediging. Ik moet openlijk verklaren dat ik Marokko veroordeel en achter de Sahrawi sta, want anders ben ik bij voorbaat verdacht. Ik wordt gedwongen om te bewijzen dat ik aan de goede kant sta. Dat is wat ik absoluut afwijs en weiger principieel om mijn loyaliteit aan “de partij” en haar programma in het openbaar te verklaren.

Hypocrisie

Ik kom regelmatig mensen tegen die snel wat kritiekjes op hun eigen kamp uitoefenen, op onbenullige dingen, om te bewijzen dat ze oprecht zijn en rechtvaardig. Daarna beginnen ze met een “schoon geweten” de tegenstander in stukjes te hakken. Dus dit kan ook als een afleidingsmanoeuvre zijn en het is daardoor gewoon beter om duidelijk te zijn dat je gelooft dat een bepaalde partij schuldig is. Nuancering is slechts zand in de ogen. Het lijkt me eerlijker om gewoon te zeggen waar je voor staat en geen onnodige nepzelfkritiek te vertonen.

Logica

Maar laten we tot slot kijken naar de logica van het argument. Stel je voor dat ik zeg “Israël heeft X gedaan en X is fout.” De gesprekspartner zegt: “Jouw argument deugt niet want je zegt niks over de Sahrawi.” Stel dat dit een goede weerlegging zou zijn en mijn argument niet zou deugen. Stel je voor dat ik op dat moment een tirade begin over hoe slecht de Marokkanen niet zijn in het onderdrukken van de Sahrawi. Waarom zou dit plotseling en uit het niks, mijn eerste argument goed maken? Het is absurd eerst te zeggen dat mijn argument over Israël niet deugde en plotseling heb ik een goed argument nadat ik iets extra heb gezegd, dat volstrekt ongerelateerd is aan mijn oorspronkelijk argument.

In conclusie

Het feit dat het lijkt alsof ik niks over de Sahrawi zeg, is volstrekt irrelevant en heeft geen enkele invloed op de geldigheid van mijn argumenten over het Midden-Oostenconflict. Mijn argumenten over Israël en de Palestijnen kunnen slechts beoordeeld worden op hun geldigheid. En wie daarover anders denkt, moet zich een beetje in argumentatieregels verdiepen.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inSofist Factory

29 Comments

 1. Grinnik….heel herkenbaar deze post.

  Misschien is het vals dilemma ook nog een leuke aanvulling? Ben je tegen Israel, dan ben je zeker onvoorwaardelijk voor Hamas, zoiets.

 2. Ik ben gestopt met de zinloze discussie met lieden die dit soort argumenten hanteren. Maar ik ben blij dat jij er nog steeds lol in hebt.

 3. Sonja Sonja

  Je had het ook korter op kunnen schrijven. Zoiets als: de ene misdaad wordt nog niet legitiem wanneer er elders op de wereld dezelfde misdaad door anderen naar anderen wordt gepleegd. En: het ene protest is niet ongeldig omdat er een ander protest ontbreekt.

  Wat de bedoeling is van die vergelijkingen, is dat de discussie wordt gesaboteerd en verlegd.

  • Mihai Mihai

   Inderdaad, een protest is niet ongeldig omdat er een ander protest ontbreekt. Ik wilde echter de grotere techniek van aanval op persoon ook duidelijker ontbloten.

 4. bert bert

  Mihai,

  Gelezen, maar spijtig genoeg niets bij geleerd over wat de bezetting van de Westelijke Sahara zelf, ik had dat gehoopt, ik had jouw mening daarover geapprecieerd.

  Natuurlijk is het zo dat de ene misdaad nog niet legitiem wordt wanneer er elders op de wereld dezelfde misdaad door anderen naar anderen wordt gepleegd, zoals Sonja zegt. Maar wat mij vooral stoorde is dat jij alsmaar afgeeft op Israël (niet altijd onterecht heb ik zelf geschreven) en daar ook regelmatig andere topics voor gebruikt om jouw mening over telkens weer hetzelfde duidelijk te maken.

  In de blog waarover ik mijn vraag aan jou stelde ging het over de verkrachtingszaak van een Joodse vrouw door een islamitische man. Met de vrouw op zich hield je geen rekening, het was meteen een rode lap voor jou om door te gaan over de zaak Israël Palestina. Dat werd dus voor mij ook even een rode lap om aan jou te vragen wat je nu eigenlijk vind van de bezetting van de Westelijke Sahara.

  Je verkoos daar niet op te antwoorden, ook niet in deze, maar het gewoon af te doen als een drogreden. Spijtig, ik had jouw mening graag wel gekregen over het lot van de Sarhawi, ik denk anderen ook wel.

  met groet,
  bert

 5. hotstuff hotstuff

  Wél Mooi Dat Je Stil Staat bij wat er zo Vaker Wél Dan Niet Gepoogd wordt om Mensen óm Hun Mening te brengen met allerlei smerige taktiekjes .

  Zelf Had Ik ook Nog Wat Beschrijvingen Geplaatst op VKBlog óver Dát “antisemietgeroep” terrorisme!

  By the Way ….VKBlog is amper te Bereiken , Mijn Artikelen , Sommige Komen Niet Op “Lijst “Laatste Berichten” , Èlk stuk joodse propaganda en lieg Vullis wél !

  En Ook Bij Jou Artikel “Verhuisbericht” Waar Ik Zo Een En Ander Stort , Kan Ik Niet Komen!

  Ze hebben Me Niet Zó gráág Neem Ik Dan Aan Ondertussen !

  Heb Jij , Jullie Ook Zulke Problemen om Op VKBlog te Komen en Werken ?

  En Staat Bij Voorbeeld Mijn Onderstaande Bericht Nog Op Je Pagina Verhuisbericht?

  Groetjes

  Fred

  http://www.vkblog.nl/bericht/325422/Verhuisbericht#c3144559
  yessie 24-07-2010 23:52
  Slimme buitenlanders Dat vk , Een Artikel “Test Van Mij Verschijnt Wél op de “Laatste Berichten” Lijdt , Èn Mijn Twee Minuten Later Geplaatste Artikel

  http://www.vkblog.nl/bericht/326178/I...

  Niét !

  Had Ik Tóch Wéken Geleden Al Gelijk , Toén Ik Vermeldde Dat Rikus en Diversen ér mét Raciaal terroristisch motief in een joodse zuiveringsactie , áf waren gelazerd , Dénk Ik ?

  • Mihai Mihai

   Het volkskrantblog heeft snelheidsproblemen in de laatste dagen. Je moet dus geduld hebben.

   • Nou Mihai

    Ik Had Ontdekt Dat Men Waarschijnlijk Maar Een Artikel Per Dag Kan Plaatsen , Wat Dan op de Pagina “Laatste Reacties” Komt!

    Als Ik Een Tweede Plaats , Dan Verdwijnt Een Eerder Geplaatst Artikel , Haal Ik Het Tweede Weer Weg , Komt Het Eerste Terug !

    Paranoia Hébben ze Al Goed Aan Gericht Dús !

    En ér Staat Nog Open Of Dit Wél Normaal Is ?

 6. hotstuff hotstuff

  bert 23/07/2010 at 18:51

  ÒHhhh….is dát zó bert ?

  Nou , Wát Vind jij Dán Ván AL DIÈ Massale drogeringen en Verkrachtingen Ván Babies , Peuters en Kinderen “all over the World” …Dóór joden …….bért ?

  Wát vind je DÀÀR NOÙ VÀN ???

 7. Nou de israeliet heeft Wéér toe geslagen !

  Nou ze hebben Weer toe geslagen , en het Lijkt er Echt Op Dat ze Werkelijk Raciaal Terrorisme en Discriminatie Bedrijven!

  Of Heb Jij iets Aan Mijn Artikelen op vkblog Gezien Dat Voor de Onderstaande beschuldigingen zou kunnen door gaan?

  Hallo moderator ,

  uw email Geeft Een Behoorlijke Hoeveelheid Zware Laster en Smaad Weer !

  Ik Verzoek u Dringend Om Inhoudelijk Duidelijk te Maken , Wélke Tekst en Alinea´s , Artikelen u bedoeld in uw ogen in aanmerking te komen voor Zúlke betitelingen !

  Ik Zélf Kan de Door u beweerde stellingen Niet Onderschrijven !

  Mfg

  xxxxx

  Op 27-7-2010 23:52, Moderator VKBlog schreef:
  > Je bent geschorst van het VKBlog
  >
  > Beste – yessie
  >
  > De moderator heeft je geschorst van het VKBlog. De schorsing gaat onmiddellijk in en duurt permanent.
  >
  > De moderator geeft deze reden op:
  >
  > Dit blog gaat veel te ver. Holocaust ontkenning is tegen de wet. Rassisme, discriminatie, antisemitisme is absoluut niet toegestaan
  >
  > Met vriendelijke groet
  > VKBlog

 8. Volgende fase Van ban is in gegaan !

  Ik Had Boven Al De Dialoog Met volkskrant Raciale moderator Vermeldt!

  Wáár Óp Tot Heden Géén antwoord !

  Heden is volkskrant zó vér gegaan , Dat Ik geen Eens Meer De Door Mij Geplaatste Artikelen Kán Lezen of Bereiken , Andere Bloggers Hun Pagina´s Wél !

  Tévens is Mij Duidelijk geworden Dat Ik Maar Twee Artikelen Had Geplaatst !
  De Ene Ging Over de Structuur Van Het Heelal !

  Dé Andere Èchter Óver de 75.000 stuks Aan Wikileaks “gelekte?” militaire Documenten!

  Dáár In , Vermeldde Ik de verdenking te Hebben Dat , Wikileaks Misbruikt wordt Óm de Westerse Samenlevingen te manipuleren mét Leugen en Bedrog !

  Èn Dát Wikileaks zélf Héél Mogelijk een agentschap Van israel is !

  Dát Artikel in Tussen De Anderen Van Dáán Óp de “Laatste Berichten” Pagina Van volkskrant Vérdwénen !

  Het is Mij Meermalen Óverkomen Dát Áls Ik de Criminele geo politieke doelstellingen , Misdaden , false flag operations Ván israel Bespreek , Vóór Álles , Dát Sóórt Informatie mét man en macht verwijderd , gebant , geblockt , gesaboteerd wordt !

  Onder Desbetreffend Materiaal , Wat in de Andere Landen Òok Wèl Geweten Mág Worden!
  Ik Raad Èén Ieder Ván Andere Landen Òók Aan de Overheden , Politiek en Individuele Niet joodse Politici en Diensten te Waarschuwen , Wánt ze doén Hét Óver Ál !

  http://www.vkblog.nl/bericht/326443/Geheimpjes_Om_de_Winter_Door_te_Komen
  Geheimpjes Om de Winter Door te Komen

  dinsdag 27 juli 2010 08:19 door yessie
  Tags: safe, soc, law, leak, news, report, gov over, data base, secret, wiki

  Een Link Naar Wikileaks Waar Men Genoeg Geheimpjes Kan Lezen Om de Winter Door te Komen !

  Tevens indien Men de baas , bedrijf of overheden of groepen Haat of Bang Voor is , Wraak Wil Nemen Of Simpel te Verraden , Kan Men Geheel Anoniem en Ontraceerbaar , Waarschuwingen , Informatie En Getuigenissen Aan Wikileaks Op Sturen !

  Dát Zúlke Websites Moéten Béstáán is Natuurlijk Ook Wél iets Zeggend over Onze overheden en Democratie!

  http://wikileaks.org/wiki/Category:Analysis_requested

  Wikileaks Artikelen

  http://www.vkblog.nl/bericht/326485/%40%40%40…………..Wikileaks_misbruikt

  http://www.vkblog.nl/bericht/326485/%40%40%40…….Wikileaks_misbruikt_UPDATE
  @@@…….Wikileaks misbruikt UPDATE
  dinsdag 27 juli 2010 19:20 door yessie
  Tags: taliban, afghanistan, irak, iran, bilder, new, world, data, base war

  Wikileaks misbruikt voor false flag media ophitsingen Update Onder!

  Gister Berichtgevingen Gevonden Omtrent 75.000 stuks Militaire info , Die toévallig Door een groentekloontje zou zijn gelekt !

  Duurde Niet Lang Of Ik Was Overtuigd Dat het een joodse of israelische false flag operation , oftewél dé Zó Véélste daad Van terrorisme tegen de Mensheid Wás en IS!

  Ván Ál Die Informatie staat ér Namelijk Enkel op de wereldwijde joodse mediavoorvagina´s dát de Taliban Zó geváárlijk moesten zijn !

  En Dát past Exact….. Wéér ….in de israelische geo politieke wensen , Ook in hun wensen Iran te bezitten vanwege de Zoete Water Voorraden en het Grondgebied Van de Eufraat!

  We worden Chronisch Door de israelieten en hun Wereld wijde joodse gemeenschap , in Gevaar Van oorlog gebracht , en Hét Ène Land Ná het Andere Door ze , Mééstal via via , Bedreigd!

  Én Hoé Geváárlijk Zijn Nou Mensen Als de Taliban , Die ér Vóór Gezorgd Hadden Dàt Niét Èén druppel heroine Ons Meer bereikte ?

  Ònze Béste Vrienden , Tóch ?

  ………………………………………..

  Ván

  http://www.vkblog.nl/bericht/326431/75.000_militaire_documenten_lekken…uhh%2C_is_dat_geen_landverraad_%3F#c3146981

  yessie 27-07-2010 05:47
  75.000

  Zo Al Aannemelijk Dat Dit op hoog nivo opzettelijk is uit gebracht om politieke manipulaties te plegen !

  De info Zál Ook Wél en bepaalde tendens hebben !

  Zo Was er al “vermeldt” dat “de Taliban sterker dan gedacht???”” zou zijn !

  Èn de enige Die belang heeft Van verblijf der Blanke idioten in Irak en Afghanistan Wás en is israel !

  OOk info dat Pakistan anti Westers Gedrag Zou Hebben wordt er in vermeldt !

  Olie op het vuur der israelieten , om Ons en de moslims tegen Elkaar in het harnas te jagen!

  Èn Dàt dient Wéér eens hun Iran wensen , Na Dat de Blanke idioot Al Irak Dat Tussen israel en Iran Ligt , voor ze had verslagen waar na het All over werd bezet door joden all over , nu óp naar Irak Dat het zó broodnodige zoetwater tekort van israel oplost en de Eufraat Die ze willen!

  Om Precies Die zelfde redenen zitten de joden , zo als verhagen ,ballin , rutte en aanverwante Landsverraders Hiér Ook de Regering en Democratie geheel en al te slopen voor de belangen van een stel verworden buitenlanders , die ván roof en plunder aan elkaar hangen!

  Dàt is de enige reden Dat er werd gelekt om het cda te schaden , het Kabinet tot ploffen is gebracht en de Kabinetsformatie wordt vertraagd en getraineerd , Zeg Maar Gerust , gesaboteerd en Misbruikt !

  Abu Graib Vóór Dié Ratten !

  yessie 27-07-2010 13:37
  Nou , Wat Zei Ik Boven ?

  Preciés , …………………………………..

  ……………………..de joodse wereld media en voorvaginas staan enkel Vol mét “”hoé
  gevaarlijk de Taliban”” zou zijn ………..
  Terwijl israelieten zélf hét Enige Gevaar Op Aarde Zijn………Vóór Ieder Èen !

  ……………………………………………

  iris kijkt 27-07-2010 15:53
  @ Reine – je weet maar nooit, maar het lijkt me stug.

  @ Yessie – De vermeldingen zijn dingen die er door de pers zijn uitgehaald, het geheel is namelijk een gigantische berg korte reportages vol met jargon.

  …………………………………………….

  yessie 27-07-2010 16:01 iris kijkt 27-07-2010 15:53

  Hoi Iris

  Èn wié Dacht Je bezit Die pers ?
  http://www.jewwatch.com/jew-controlledpress-folder.html

  …………………………………………….

  yessie 27-07-2010 16:39
  iris kijkt 27-07-2010 16:06

  Hoi Iris

  Júist…….óm Die berichten Dat de Taliban gevaarlijk zou zijn , zijn Die zogenaamde geheimen gelekt Áán Wikileaks !

  Dés informatie , bestaat uit Waar en Onwaar Door elkaar , met Bepaalde manipulatieve doelstellingen!

  Wil Je Alsjeblieft …………Ténminste éven ……………..Óverwegen Dat We Dood gewoon ( Voor de Zó Veelste Keer) worden Bedrogen en gemanipuleerd , zo Dat We achter een Nóg Èrgere vijandigheid tegen de moslimwereld , komen te staan ?

  Én Zij tegen Òns !

  Dáár mee een derde lachend als altijd zijn vóordeel ér uit kan halen !

  …………………………………

  yessie 27-07-2010 16:42
  iris kijkt 27-07-2010 16:33

  “”@ yessie – De Amerikaanse regering in ieder geval niet blijkbaar. “”

  Haliehallo Iris ,

  De Zaken Zijn ietwat Extreem Veel Gecompliceerder Dan de Mensen Denken !

  Wéét Je Wél wié ér de Amerikaanse Regering Voor 90% úit maken ?

  Wéét Je Wél wié Obama óp de troon heeft gezet voor eigen belang , Ten Koste Van Het Amerikaanse Volk ?

  Wéét Je wié ér Als enige baat heeft bij al de strijd ?

  …………………………………..
  …………………………………..

  En Een Emailuittreksel….

  2010/7/xx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx.nl

  Hallo

  Sja wát Je Leest , Lees Je Wél in Een jodenmedia !

  Èr is Bij Voorbeeld 75.000 documenten gelekt , Staat Nu Op Wikileaks , óver Irak etc
  ´K Zei Gelijk ” joodse false flag” , Wánt Héél Toé vallig Was er Ook info in ,die de joodse politiek uitkwam , Zo Àls “de Taliban is véééél érger dan verwacht”….

  Noú Preciés Dát staat óver ál óp de voorpagina´s !

  Zouden Die geconserveerden Mischien Pas Sinds Dat lek oorlog met Iran willen ?

  Jouw Hoekje Van de Wereld Klinkt Ontzettend Veel oergezelliger !

  Wonen er Veel Immigranten in Je Buurt ?
  xxxxxxx
  http://www.vkblog.nl/bericht/326178/Internet_Terrorisme_Met_Ideologische_Criminele_Uitgangspunten

  Op 27-7-2010 1:43, xxx xxx xxxxxx schreef: Hoi xxx,

  Ik weet niet of je het tot Zionistische Amerikanen moet beperken, want ik las gisteren, dat de conservatieven voor een aanval op Iran zijn. Dus als de conservatieven en de democraten het Amerikaanse volk vertegenwoordigen, dan is heel Amerika Zionistisch. Die paar, die tegen zijn, worden wel omgelegd.——
  =====////

  UPDATE

  http://www.vkblog.nl/bericht/326431/75.000_militaire_documenten_lekken…uhh%2C_is_dat_geen_landverraad_%3F#c3147558
  yessie 27-07-2010 21:01
  iris kijkt 27-07-2010 15:57
  “”@ Henk – Tja , vrijheid en democratie , …neemt echter niet weg dat de New York Times gewoon publiceerde en daarop niet is aan te pakken. “”

  Tsjaaa……de new york times is een joods blaadje , Dát de belangen Van de israelieten enkel Maar dienst!

  Die blokken Alle Info Betreffende israel , Dat Ander geluid Laat Horen en bannen de Commenters Dan Ook!

  Tévens hééft Dát Genocidekrantje , Ál in 1941 een boekje gepubliceerd om het Amerikaanse Volk op te hitsen , Geheten “”why Germany must perish””……..wáár óm de Duitsen úit geroeid zouden moeten worden!

  Geschreven Door Genocidejood herr kaufman , wiens nazaten Nú Ook in het Britse Parlament zitten!

  Een wiesje de lange hééft Nét Nog een boekje geschreven én gepubliceerd óver “wáár óm dé Palestijnen uit geroeid dienen te worden “!

  Dús Iris ,Dát de new york slimes Niét wórdt áán gepakt Dóór de Amerikaanse overheden Die Voor 100% Door joden gedirigeerd worden , Is Júist Óm de “”DÉSINFORMATIE “” onder de Westerse Volken te brengen , En Òns Nét Àls 1933 – 1941 Wéér tegen hét Volgende uit te roeien Volk op te hitsen !

  Dús wikileaks Wórdt Misbruikt Mét 75.000 stuks Désinformatie óm Ons te manipuleren !

  Zó Doen ze het al Héél Lang , Èn Morgen Zijn Wij Wéér Aan de Beurt !

  Einde Van Het Artikel Dat Ik Plaatste EN Wél Zéker dé reden is Wáár óm Ik gebant werd !
  Óf Mijn Artikelen Nog Óp http://www.vkblog.nl/blog/136090/Wrongthings Aanwezig Zijn , Kán Ik Niet Controleren Wegens geweigerde Toegang Tot Zélfs Mijn Eigen Artikelen , Negen Stuks!

  Onderstaande Meer gelieerde Info !

  http://www.vkblog.nl/bericht/326431/75.000_militaire_documenten_lekken…uhh%2C_is_dat_geen_landverraad_%3F#c3148118
  yessie 27-07-2010 05:47
  75.000

  Zo Al Aannemelijk Dat Dit op hoog nivo opzettelijk is uit gebracht om politieke manipulaties te plegen !

  De info Zál Ook Wél en bepaalde tendens hebben !

  Zo Was er al “vermeldt” dat “de Taliban sterker dan gedacht???”” zou zijn !

  Èn de enige Die belang heeft Van verblijf der Blanke idioten in Irak en Afghanistan Wás en is israel !

  OOk info dat Pakistan anti Westers Gedrag Zou Hebben wordt er in vermeldt !

  Olie op het vuur der israelieten , om Ons en de moslims tegen Elkaar in het harnas te jagen!

  Èn Dàt dient Wéér eens hun Iran wensen , Na Dat de Blanke idioot Al Irak Dat Tussen israel en Iran Ligt , voor ze had verslagen waar na het All over werd bezet door joden all over , nu óp naar Irak Dat het zó broodnodige zoetwater tekort van israel oplost en de Eufraat Die ze willen!

  Om Precies Die zelfde redenen zitten de joden , zo als verhagen ,ballin , rutte en aanverwante Landsverraders Hiér Ook de Regering en Democratie geheel en al te slopen voor de belangen van een stel verworden buitenlanders , die ván roof en plunder aan elkaar hangen!

  Dàt is de enige reden Dat er werd gelekt om het cda te schaden , het Kabinet tot ploffen is gebracht en de Kabinetsformatie wordt vertraagd en getraineerd , Zeg Maar Gerust , gesaboteerd en Misbruikt !

  Abu Graib Vóór Dié Ratten !

  Nou , Wat Zei Ik Boven ?

  Preciés , …………………………………..

  ……………………..de joodse wereld media en voorvaginas staan enkel Vol mét “”hoé gevaarlijk de Taliban”” zou zijn ………..

  Terwijl israelieten zélf hét Enige Gevaar Op Aarde Zijn………Vóór Ieder Èen !

  yessie 27-07-2010 16:01
  iris kijkt 27-07-2010 15:53

  Hoi Iris

  Èn wié Dacht Je bezit Die pers ?

  http://www.jewwatch.com/jew-controlle...

  yessie 27-07-2010 16:39
  iris kijkt 27-07-2010 16:06

  Hoi Iris

  Júist…….óm Die berichten Dat de Taliba gevaarlijk zou zijn , zijn Die zogenaamde geheimen gelekt Áán Wikileaks !

  Dés informatie , bestaat uit Waar en Onwaar Door elkaar , met Bepaalde manipulatieve doelstellingen!

  Wil Je Alsjeblieft …………Ténminste éven ……………..Óverwegen Dat We Dood gewoon ( Voor de Zó Veelste Keer) worden Bedrogen en gemanipuleerd , zo Dat We achter een Nóg Èrgere vijandigheid tegen de moslimwereld , komen te staan ?

  Én Zij tegen Òns !

  Dáár mee een derde lachend als altijd zijn vóordeel ér uit kan halen !

  yessie 27-07-2010 16:42
  iris kijkt 27-07-2010 16:33

  “”@ yessie – De Amerikaanse regering in ieder geval niet blijkbaar. “”

  Haliehallo Iris ,

  De Zaken Zijn ietwat Extreem Veel Gecompliceerder Dan de Mensen Denken !

  Wéét Je Wél wié ér de Amerikaanse Regering Voor 90% úit maken ?

  Wéét Je Wél wié Obama óp de troon heeft gezet voor eigen belang , Ten Koste Van Het Amerikaanse Volk ?

  Wéét Je wié ér Als enige baat heeft bij al de strijd ?

  yessie 27-07-2010 17:41
  iris kijkt 27-07-2010 16:55

  Dan Heb Je Vast Nog Niet de voorpagina´s Gezien Van de Meeste kranten en Internetkranten Wereld wijd ?

  P.H.M. van de Kletersteeg 27-07-2010 18:40
  De klokkenluiders alhier zijn kapot getreiterd hebben wel wat vonissen in hyn voordeel, maar die worden niet uitgevoerd.
  En natuurlijk; het kan van politiek startegisch belang zijn die te lekken.

  In oorlog en seks mag alles; zegt de winnaar

  yessie 27-07-2010 21:01
  iris kijkt 27-07-2010 15:57
  “”@ Henk – Tja , vrijheid en democratie , …neemt echter niet weg dat de New York Times gewoon publiceerde en daarop niet is aan te pakken. “”

  Tsjaaa……de new york times is een joods blaadje , Dát de belangen Van de israelieten enkel Maar dienst!

  Die blokken Alle Info Betreffende israel , Dat Ander geluid Laat Horen en bannen de Commenters Dan Ook!

  Tévens hééft Dát Genocidekrantje , Ál in 1941 een boekje gepubliceerd om het Amerikaanse Volk op te hitsen , Geheten “”why Germany must perish””……..wáár óm de Duitsen úit geroeid zouden moeten worden!

  Geschreven Door Genocidejoof herr kaufman , wiens nazaten Nú Ook in het Britse Parlament zitten!

  Een wiesje de lange hééft Nét Nog een boekje geschreven én gepubliceerd óver “wáár óm dé Palestijnen uit geroeid dienen te worden “!

  Dús Iris ,Dát de new york slimes Niét wórdt áán gepakt Dóór de Amerikaanse overheden Die Voor 100% Door joden gedirigeerd worden , Is Júist Óm de “”DÉSINFORMATIE “” onder de Westerse Volken te brengen , En Òns Nét Àls 1933 – 1941 Wéér tegen hét Volgende uit te roeien Volk op te hitsen !

  Dús wikileaks Wórdt Misbruikt Mét 75.000 stuks Désinformatie óm Ons te manipuleren !

  Zó Doen ze het al Héél Lang , Èn Morgen Zijn Wij Wéér Aan de Beurt !

  Bengoerion 28-07-2010 11:48
  Hans de Koning 28-07-2010 03:00

  Ik Hou ér Niét Ván Áls mensen Beschrijving Van Genocides en Misdrijf meteen met het woord jew labelen en dan bovendien op nog de ‘c’ op die “ludieke” manier maltraiteren !

  Even ter Verduidelijking …

  Ik Ben Geen ,antisemiet , rechtsradicaal,rascist,crimineel,heb niets tegen israel , heb niets tegen joden,en Ben Geen aanhanger van een Staat of Land , ideologie of politiek!

  Verder Meen Ik Dat u Geen oordeel Kán aan reiken omtrent ‘onverdacht’ Zijn !

  Het Ziet er Uit Dat ze Alle Bericht en Artikel hebben Verwijderd Dat Misdaden beschreef !
  Niét Énkel de Artikelen Over een Frauderende Wikileaks Zijn Verdwenen , Ook de Artikelen Over Terrorisme Óp Ànder Gebied , en Misdrijven in de Bejaardenzorg Zijn Wég !

  Beiden Plaats Ik Onder Nog Dan !

  http://www.hetzuur.nl/2010/07/08/aangifte-cidi-uitlokken-anti-semitisme/#comment-7092
  http://www.vkblog.nl/bericht/326178/Internet_Terrorisme_Met_Ideologische_Criminele_Uitgangspunten
  http://www.vkblog.nl/bericht/326249/Banneman_en_co
  http://www.vkblog.nl/bericht/326383/Bejaardenzorg
  http://www.jewwatch.com/jew-controlledpress-folder.html

  http://www.vkblog.nl/bericht/326383/Bejaardenzorg

  Bejaardenzorg

  maandag 26 juli 2010 16:06

  geld, roof, oplichting, bedrog, bejaard, oma, oud, alleen, verwaar, huis

  Hoe Zou Het Zo Komen Dat Mensen En Bejaarden Nare Dingen Over Komen?

  Nou Mischien Nét Als ouderenbeschermingNL doét , Alle Beschrijvingen en Waarschuwingen Over Misdaden , en Waar Op te Letten , wég te bannen , te verwijderen , Als Iemand Zo Goed is Een en Ander Op te Sommen wat er Aan Misdaden Mogelijk is ?

  Is Dán ouderenbeschermingNL Wél zó koosjer ?

  Zouden ze Óók Aan Erfenis en Vermogensroof doén ?

  Óp Bejaarden en Alleen Staanden ?

  Zie Hier Wat ouderbeschermingNL verwijderde …

  http://www.vkblog.nl/bericht/326029/Helderziende_Wolf_Manus_ontvoerd_uit_verpleeghuis_%92De_Buitenhof%92_%28Cordaan_Amsterdam%29#c3145632

  (verwijderd Door ouderenbeschermingNL)

  yessie 26-07-2010 14:32

  …………Christien Damman 26-07-2010 08:01

  …””uiteindelijk in 2009 in verwaarloosde staat thuis werd aangetroffen…?””

  Kán Een Leugen Zijn Om Hem te kunnen vast zetten , gevangen nemen , isoleren , af te zonderen !

  Heel Interessant wié Hem heeft weg gehaald , en hoe het zo kwam ?

  http://www.vkblog.nl/bericht/326029/Helderziende_Wolf_Manus_ontvoerd_uit_verpleeghuis_%92De_Buitenhof%92_%28Cordaan_Amsterdam%29#c3145629

  (verwijderd Door ouderenbeschermingNL)

  yessie 26-07-2010 14:29

  Ja Zúlke Angsten Zijn Niet Onterecht !

  Creaturen uit bank , accountants , boekhoud , overheids(Databankenmisbruik) , notariaten , verzekeringen , religien , benaderen Wel Degelijk bejaarden en laten ze Tekenen !

  Alle Personen en groepen Die over Persoonsgegevens beschikken Kunnen te Verdenken Zijn en te infiltreren Door Dát Soort creaturen !

  Als er joden aan doen , Die zich Zó Al érg Massaal Mét Allerlei Misdaden ophouden , is de Kans op drogeringen , afpersingen , bedreigingen en martelingen Ook Nog Eens Zéér Mogelijk !

  Zou Maar Eens Gaan Zien Òf de directeur Van het Verzorgingshuis er welletjes bij zit?

  En wát zijn afkomst is !

  http://www.vkblog.nl/bericht/326178/Internet_Terrorisme_Met_Ideologische_Criminele_Uitgangspunten
  Terrorisme tegen Het Westen en Haar Volkeren

  Verzamel Hier Materiaal Omtrent Voortdurende Terreur en Internet Terreur geleidt Van uit de israelische staat !

  Geplunderd en geplukt Nobelburgertje 23-07-2010 14:02
  Had wat commentaar , zou iets antisemitisch gepleegd hebben , Vandaar Dat Mijn Daar Staande reactie Hiér Ook Wél Gezien Mag Worden , Dáár Méé Dié Gehéle joodse “antisemitismescam” Zó Snél Mógelijk Begraven Kán Worden en Als Wát het is Gezién Kán Worden , Als Raciale Terreur en Onderdrukking , Zuiver terroristisch middel tegen Andere Volken , Alsmede Dat het woord een onderdeel is Van de martelingen , verkrachtingen en drogeringen , Van de Hersenspoelingen Ván Kinderen ÓP schoolreisjes , En Als triggerwoord Dáár Ná bedoeld is te werken , verlammend en Doods Angsten wekkende Vóór de Kinder Schendende joodse cultuur in het algemeen , Áls teugel , Áls bit !

  Dús Misbruik Van Zwaarst Crimineel Terroristisch Gehalte !

  Onderstaande artikel Was en is Niet Af ,
  Maar Hier Geplaatst Ter Informatie Dan !

  http://www.vkblog.nl/user/bericht/nieuw
  israel´s Terreur en manipulaties tegen Regeringen en Volken

  Hoe Ik Denk Dat de vork in de steel zit , Wat Betreft de israelische geo politieke doelstellingen ,en zijn Misbruik en manipulaties Van Zo Wél de Westerse Áls de semitische en Andere Volken , ter verkrijging Van hun doelen in Andere Landen , Bij Andere Volken en Ván Andere Volken en Landen!

  Standaard is de gedraging al zo , Dat ze Alle Landen overweldigen “by all means” neccesary , Ván bóven áf én Van onderen , Zo Wel in Overheden , Als onder de Bevolkingen , Via de Kinderen Aan zich te verslaven en onderwerpen .

  Bij de vorming Van israel Was Engeland Niet gewillig genoeg aan de joodse wensen.

  Toen gaf israel bevel de Kinderen Van Engeland en Ook Andere Landen even een speciale toé gespitste behandeling ér bij te geven , naast de standaard onderwerpingsmisdaden.

  De Generatie Die Op Groeide was “all pro israel” en zong devoot “hava naguila”.

  Ook Wij Op de lagere scholen in Nederland Zongen met Grote Regelmaat “hava naguila beloofde land ” , en werden door Onze joodse juffie bedrogen en misleid , Men zou de joden hún “beloofde land “Niét gunnen !

  Wij , Ik , Voelde Me Wegens de Toén Al jaren durende Hersenspoelingen en Leugens , en Wegens de bondingtechtnieken , Dat is vijandig maken aan Eigen Volk en Familie en wél joden verleid worden lief te hebben , Was Toen Écht Boos en Verbolgen Dát Die arme joden Maar werden bevochten op hun arme droom van de hemel op Aarde , rust en vrede in hun “beloofde landje Ván Anderen”…hún … Hét Shangri La Ván Anderen Wéér .
  Tsjaaa , Nú Wéét Ik Dat Dié joden Óns , èn Zó òók Onze Ouders Èérder Ál , Óp de lagere scholen , Voor Al op schoolreisjes , martelden , Misbruikten , Verkrachtten , drogeerden , hersenspoelden , Ons Wezen en Persoonlijkheden Vernietigden , én ér een héle Ritzzz in Ónze tót jodenhoeren gemáákt en lege Hoofdjes propten !

  Dé Dáár Bij gebruikte heroine , ghb , lsd , Reproductieremmers , Spieratrofyverwekkers , scopolamine(waarheidsserum om Kinderen uit te horen en Familie en Geliefden áf te persen en chanteren ) , Kúnt U Héden , Én Kómende Járen ,Nóg in de Meeste Kinderen Àán Treffen!
  Dé Gevolgen Zijn Navenant én Rampzalig !
  Rampzalig én Navenant Vóór de Kinderen , de Mensen , Het Volk , de Landen , de Maatschappijen en de Wereld Zelfs !
  Behálve Vóór de daders !

  Tsja , Zó gingen We Ván Peuter af aan , aan de kant Ván de joden staan , projoods , anti Eigen Volk en Families Ook Zélfs !

  Dát hébben ze Alle Kinderen Ván Alle Volken geflikt , Waar ze Ook Maar voet aan Land konden krijgen , mét Misbruik Van de schoolsystemen .

  Niét Één Ván Ons ,de Kinderen op de scholen , Wist Dat de joden Simpel Genocides óp Genocides plegen en pleegden Op Alle Andere Volken , Zo lang als ze bestaan Al , en zo hun weelde en inkomens , hun bezittingen bij een roven en roofden !
  http://www.jewwatch.com/jew-genocide-folder.htm

  Toén Wisten We Niét Dat ze Zó Al Millenia óver de Aardbol razen Áls cultuurbedrijf Op Ander Leven parasiterend….Dé brengers Ván de slavernij en hoererij , geweld , oorlogen , Angst en arren moede for ever ónder hún knoét !

  Zij dé goden , de boér ,……….. én Wij , …… de Mensheid “dé Goyim” , hét Vee , de Varkens , hét voer én dé hoér , de slaaf en de steunpilaren Ván hún bestaan !

  Dáár zij Àlle geschiedenis schrijven en áán práten en Die bijbel Óók áán deden Àls een Al Véle eeuwen Durende Kristallnacht , maar Dán Èén Èchte , is Gehéél Onze Ware Geschiedenis en Weten , Herinnering Aan Wie Wij Zijn en Waren Volkomen úit geblust en wég gevaagd !

  Dat Wij Zéér Vér Geevolueerde Volken Waren Die Al 82.000 Jaar in Vrede Bestonden en Niet Eens Wisten Wát ziekten of geweld Was , Liefdeloosheid Óf Onbarmharigheid , Àlles is Vergeten , Enkel in Onze Verdrietige Dromen en Wensen Voelen We Nog Maar Die Oude Werelden .

  Vondsten Dwars Door Europa Van Meer Dan 120 Grote Cirkelvormige Steden Van Meer Dan 8000 Jaar Oud Worden uit de media gehouden en in Onze Kristallnacht geschoven !

  Tégen de volken Van de Oude mensheid Die Met Het Terugtrekken Van de ijstijd Pér 10 tot 13.000 jaar geleden Steeds Méér kwamen Waren We Dus Op Geen Enkel Gebied Óp Gewassen .

  Nóg Één Héél Kléin Detailtje Van Geschiedenis Vervalsingen !
  Je Weet Dat Wij Altijd te horen krijgen over dat Wij Aan slavernij Der negers zouden hebben gedáán ?

  Is NOOIT Gebeurd !
  Wáren Wéér dé joden zélf !
  Méde hébben en hádden Déze zélfde joden , sámen Mét Júist Dié afrikanen , marokanen , semieten en asiaten duizenden jaren láng , zél f Massaal grootscheepse slavenhandel , Wij Wáren Dié Slaven !
  Préciés Hét Tégen Óver Gestelde !

  Dát Feit , Ván Álles “”ómdraaien en de Slachtoffers ér vóór úitmaken “”Kun Je in Vele Geschieds Vervalsingen Op Zo Goed Áls Alle Gebied Térug Vinden !

  Einde ban Berichtgeving !

 9. Volgende fase Van ban is in gegaan !

  Ik Had Boven Al De Dialoog Met volkskrant Raciale moderator Vermeldt!
  Heden is volkskrant zó vér gegaan , Dat Ik gen Eens Meer De Door Mij Geplaatste Artikelen Kán Lezen of Bereiken , Andere Bloggers Hun Pagina´s Wél !

  Tévens is Mij Duidelijk geworden Dat Ik Maar Twee Artikelen Had Geplaatst !
  De Ene Ging Over de Structuur Van Het Heelal !

  Dé Andere Èchter Óver de 75.000 stuks Aan Wikileaks “gelekte?” militaire Documenten!

  Dáár In , Vermeldde Ik de verdenking te Hebben Dat , Wikileaks Misbruikt wordt Óm de Westerse Samenlevingen te manipuleren mét Leugen en Bedrog !

  Èn Dát Wikileaks zélf Héél Mogelijk een agentschap Van israel is !

  Dát Artikel in Tussen De Anderen Van Dáán Óp de “Laatste Berichten” Pagina Van volkskrant Vérdwénen !

  Het is Mij Meermalen Óverkomen Dát Áls Ik de Criminele geo politieke doelstellingen , Misdaden , false flag operations Ván israel Bespreek , Vóór Álles , Dát Sóórt Informatie mét man en macht verwijderd , gebant , geblockt , gesaboteerd wordt !

  Onder Desbetreffend Materiaal , Wat in de Andere Landen Òok Wèl Geweten Mág Worden!
  Ik Raad Èén Ieder Ván Andere Landen Òók Aan de Overheden , Politiek en Individuele Niet joodse Politici en DIensten te Waarschuwen , Wánt ze doén Hét Óver Ál !

  Geheimpjes Om de Winter Door te Komen
  aanbevelen afbevelen 0 Waarschuw de redactie
  dinsdag 27 juli 2010 08:19 door yessie
  Tags: safe, soc, law, leak, news, report, gov over, data base, secret, wiki

  Een Link Naar Wikileaks Waar Men Genoeg Geheimpjes Kan Lezen Om de Winter Door te Komen !

  Tevens indien Men de baas , bedrijf of overheden of groepen Haat of Bang Voor is , Wraak Wil Nemen Of Simpel te Verraden , Kan Men Geheel Anoniem en Ontraceerbaar , Waarschuwingen , Informatie En Getuigenissen Aan Wikileaks Op Sturen !

  Dát Zúlke Websites Moéten Béstáán is Natuurlijk Ook Wél iets Zeggend over Onze overheden en Democratie!

  http://wikileaks.org/wiki/Category:Analysis_requested

  Wikileaks Artikelen

  http://www.vkblog.nl/bericht/326485/%40%40%40…………..Wikileaks_misbruikt

  http://www.vkblog.nl/bericht/326485/%40%40%40…….Wikileaks_misbruikt_UPDATE
  @@@…….Wikileaks misbruikt UPDATE
  dinsdag 27 juli 2010 19:20 door yessie
  Tags: taliban, afghanistan, irak, iran, bilder, new, world, data, base war

  Wikileaks misbruikt voor false flag media ophitsingen Update Onder!

  Gister Berichtgevingen Gevonden Omtrent 75.000 stuks Militaire info , Die toévallig Door een groentekloontje zou zijn gelekt !

  Duurde Niet Lang Of Ik Was Overtuigd Dat het een joodse of israelische false flag operation , oftewél dé Zó Véélste daad Van terrorisme tegen de Mensheid Wás en IS!

  Ván Ál Die Informatie staat ér Namelijk Enkel op de wereldwijde joodse mediavoorvagina´s dát de Taliban Zó geváárlijk moesten zijn !

  En Dát past Exact….. Wéér ….in de israelische geo politieke wensen , Ook in hun wensen Iran te bezitten vanwege de Zoete Water Voorraden en het Grondgebied Van de Eufraat!

  We worden Chronisch Door de israelieten en hun Wereld wijde joodse gemeenschap , in Gevaar Van oorlog gebracht , en Hét Ène Land Ná het Andere Door ze , Mééstal via via , Bedreigd!

  Én Hoé Geváárlijk Zijn Nou Mensen Als de Taliban , Die ér Vóór Gezorgd Hadden Dàt Niét Èén druppel heroine Ons Meer bereikte ?

  Ònze Béste Vrienden , Tóch ?

  ………………………………………..

  Ván

  http://www.vkblog.nl/bericht/326431/75.000_militaire_documenten_lekken…uhh%2C_is_dat_geen_landverraad_%3F#c3146981

  yessie 27-07-2010 05:47
  75.000

  Zo Al Aannemelijk Dat Dit op hoog nivo opzettelijk is uit gebracht om politieke manipulaties te plegen !

  De info Zál Ook Wél en bepaalde tendens hebben !

  Zo Was er al “vermeldt” dat “de Taliban sterker dan gedacht???”” zou zijn !

  Èn de enige Die belang heeft Van verblijf der Blanke idioten in Irak en Afghanistan Wás en is israel !

  OOk info dat Pakistan anti Westers Gedrag Zou Hebben wordt er in vermeldt !

  Olie op het vuur der israelieten , om Ons en de moslims tegen Elkaar in het harnas te jagen!

  Èn Dàt dient Wéér eens hun Iran wensen , Na Dat de Blanke idioot Al Irak Dat Tussen israel en Iran Ligt , voor ze had verslagen waar na het All over werd bezet door joden all over , nu óp naar Irak Dat het zó broodnodige zoetwater tekort van israel oplost en de Eufraat Die ze willen!

  Om Precies Die zelfde redenen zitten de joden , zo als verhagen ,ballin , rutte en aanverwante Landsverraders Hiér Ook de Regering en Democratie geheel en al te slopen voor de belangen van een stel verworden buitenlanders , die ván roof en plunder aan elkaar hangen!

  Dàt is de enige reden Dat er werd gelekt om het cda te schaden , het Kabinet tot ploffen is gebracht en de Kabinetsformatie wordt vertraagd en getraineerd , Zeg Maar Gerust , gesaboteerd en Misbruikt !

  Abu Graib Vóór Dié Ratten !

  yessie 27-07-2010 13:37
  Nou , Wat Zei Ik Boven ?

  Preciés , …………………………………..

  ……………………..de joodse wereld media en voorvaginas staan enkel Vol mét “”hoé
  gevaarlijk de Taliban”” zou zijn ………..
  Terwijl israelieten zélf hét Enige Gevaar Op Aarde Zijn………Vóór Ieder Èen !

  ……………………………………………

  iris kijkt 27-07-2010 15:53
  @ Reine – je weet maar nooit, maar het lijkt me stug.

  @ Yessie – De vermeldingen zijn dingen die er door de pers zijn uitgehaald, het geheel is namelijk een gigantische berg korte reportages vol met jargon.

  …………………………………………….

  yessie 27-07-2010 16:01 iris kijkt 27-07-2010 15:53

  Hoi Iris

  Èn wié Dacht Je bezit Die pers ?
  http://www.jewwatch.com/jew-controlledpress-folder.html

  …………………………………………….

  yessie 27-07-2010 16:39
  iris kijkt 27-07-2010 16:06

  Hoi Iris

  Júist…….óm Die berichten Dat de Taliban gevaarlijk zou zijn , zijn Die zogenaamde geheimen gelekt Áán Wikileaks !

  Dés informatie , bestaat uit Waar en Onwaar Door elkaar , met Bepaalde manipulatieve doelstellingen!

  Wil Je Alsjeblieft …………Ténminste éven ……………..Óverwegen Dat We Dood gewoon ( Voor de Zó Veelste Keer) worden Bedrogen en gemanipuleerd , zo Dat We achter een Nóg Èrgere vijandigheid tegen de moslimwereld , komen te staan ?

  Én Zij tegen Òns !

  Dáár mee een derde lachend als altijd zijn vóordeel ér uit kan halen !

  …………………………………

  yessie 27-07-2010 16:42
  iris kijkt 27-07-2010 16:33

  “”@ yessie – De Amerikaanse regering in ieder geval niet blijkbaar. “”

  Haliehallo Iris ,

  De Zaken Zijn ietwat Extreem Veel Gecompliceerder Dan de Mensen Denken !

  Wéét Je Wél wié ér de Amerikaanse Regering Voor 90% úit maken ?

  Wéét Je Wél wié Obama óp de troon heeft gezet voor eigen belang , Ten Koste Van Het Amerikaanse Volk ?

  Wéét Je wié ér Als enige baat heeft bij al de strijd ?

  …………………………………..
  …………………………………..

  En Een Emailuittreksel….

  2010/7/27 xxx xxxxxxxxxxxxxxxx.nl

  Hallo

  Sja wát Je Leest , Lees Je Wél in Een jodenmedia !

  Èr is Bij Voorbeeld 75.000 documenten gelekt , Staat Nu Op Wikileaks , óver Irak etc
  ´K Zei Gelijk ” joodse false flag” , Wánt Héél Toé vallig Was er Ook info in ,die de joodse politiek uitkwam , Zo Àls “de Taliban is véééél érger dan verwacht”….

  Noú Preciés Dát staat óver ál óp de voorpagina´s !

  Zouden Die geconserveerden Mischien Pas Sinds Dat lek oorlog met Iran willen ?

  Jouw Hoekje Van de Wereld Klinkt Ontzettend Veel oergezelliger !

  Wonen er Veel Immigranten in Je Buurt ?
  xxxxxxx
  http://www.vkblog.nl/bericht/326178/Internet_Terrorisme_Met_Ideologische_Criminele_Uitgangspunten

  Op 27-7-2010 1:43, xxx xxx xxxxxx schreef: Hoi xxx,

  Ik weet niet of je het tot Zionistische Amerikanen moet beperken, want ik las gisteren, dat de conservatieven voor een aanval op Iran zijn. Dus als de conservatieven en de democraten het Amerikaanse volk vertegenwoordigen, dan is heel Amerika Zionistisch. Die paar, die tegen zijn, worden wel omgelegd.——
  =====////

  UPDATE

  http://www.vkblog.nl/bericht/326431/75.000_militaire_documenten_lekken…uhh%2C_is_dat_geen_landverraad_%3F#c3147558
  yessie 27-07-2010 21:01
  iris kijkt 27-07-2010 15:57
  “”@ Henk – Tja , vrijheid en democratie , …neemt echter niet weg dat de New York Times gewoon publiceerde en daarop niet is aan te pakken. “”

  Tsjaaa……de new york times is een joods blaadje , Dát de belangen Van de israelieten enkel Maar dienst!

  Die blokken Alle Info Betreffende israel , Dat Ander geluid Laat Horen en bannen de Commenters Dan Ook!

  Tévens hééft Dát Genocidekrantje , Ál in 1941 een boekje gepubliceerd om het Amerikaanse Volk op te hitsen , Geheten “”why Germany must perish””……..wáár óm de Duitsen úit geroeid zouden moeten worden!

  Geschreven Door Genocidejood herr kaufman , wiens nazaten Nú Ook in het Britse Parlament zitten!

  Een wiesje de lange hééft Nét Nog een boekje geschreven én gepubliceerd óver “wáár óm dé Palestijnen uit geroeid dienen te worden “!

  Dús Iris ,Dát de new york slimes Niét wórdt áán gepakt Dóór de Amerikaanse overheden Die Voor 100% Door joden gedirigeerd worden , Is Júist Óm de “”DÉSINFORMATIE “” onder de Westerse Volken te brengen , En Òns Nét Àls 1933 – 1941 Wéér tegen hét Volgende uit te roeien Volk op te hitsen !

  Dús wikileaks Wórdt Misbruikt Mét 75.000 stuks Désinformatie óm Ons te manipuleren !

  Zó Doen ze het al Héél Lang , Èn Morgen Zijn Wij Wéér Aan de Beurt !

  Einde Van Het Artikel Dat Ik Plaatste EN Wél Zéker dé reden is Wáár óm Ik gebant werd !
  Óf Mijn Artikelen Nog Óp http://www.vkblog.nl/blog/136090/Wrongthings Aanwezig Zijn , Kán Ik Niet Controleren Wegens geweigerde Toegang Tot Zélfs Mijn Eigen Artikelen , Negen Stuks!

 10. diadorim diadorim

  “Sinds 911 debatteer ik op internetfora over het Israëlisch-Palestijns conflict en ik maak (sic) veel drogredenen mee. In (sic) de laatste tijd kom ik vaak de volgende drogreden tegen:”

  “Zelfs een mannenhaatster heeft het recht dat haar argument beoordeeld wordt op zijn geldigheid en sterkte (sic) en niet op het feit dat zij zelf een bepaalde karaktertrek heeft. Dit is een ad hominem (sic).”

  “Als je huis in de fik staat is het minder belangrijk dat je ook kiespijn hebt. ” Jezus wat een geniale metafoor.

  Heeft de schrijver het voortgezetonderwijs wel met goed gevolg doorlopen?

 11. alext alext

  @diadorim: van mijn kennis over het schrijvers verleden heeft hij het voortgezetonderwijs (en verder) met goed gevolg doorlopen inderdaad. Misschien mankeert een detail in je kennisbase over hem?

 12. De discussie-redenering klopt: je mag over een onderwerp iets zeggen, zonder verplichting iets over een ander onderwerp te melden.
  ===
  Maar (zie vraag van sommigen) inhoudelijk: Israel / Palestina, Marokko / West-Sahara.

  Er zijn wel opvallende overeenkomsten.
  Twee landen die in het kader van de-kolonisatie-wetgeving (internationaal) recht hebben op onafhankelijkheid, is dit tot nu toe onthouden. (Palestina, West-Sahara). Grote delen van deze landen worden bezet (deel van Palestina, deel van West-Sahara). In beide gebieden vindt diefstal plaats van natuurlijke hulpbronnen door de bezetter (bijv. vis en fosfaat uit West-Sahara; water uit Palestina, Palestijnse producten die met de naam van een ander productieland getooid worden). Europa steunt de facto het bezettende land. Israel heeft een associatieverdrag met Europa, dat veel handelsvoordelen oplevert; van de mogelijkheid in het verdrag om de voordelen op te schorten omdat Israel mensenrechten schendt, wordt geen gebruik gemaakt. Europa betaalt aan Marokko voor visserijrechten, ook voor vis uit Saharaanse zeewateren.
  Nog een overeenkomst (er zijn uiteraard ook veel verschillen): In beide gevallen zijn er grote aantallen vluchtelingen, die al jarenlang niet terug kunnen naar hun oorspronkelijke woonplaats.
  En een laatste, maar belangrijke overeenkomst: Europa biedt humanitaire hulp aan Palestijnen en Saharanen, maar weigert zich politiek in te zetten voor versterking van internationaal recht en mensenrechten. Slachtoffers worden enigszins gesteund, en onrecht wordt in stand gehouden.

  Nog een vreemd feit m.b.t. Marokko. Marokko ontvangt Europese ontwikkelingssubsidie m.b.t. basisonderwijs. Tegelijkertijd verkoopt Nederland 3 super-dure fregatten aan Marokko. Dit is om twee redenen in strijd met het met-de-mond-beleden Nederlandse wapenexport-beleid: 1. We leveren (officieel) niet aan landen in spanningsgebieden. Een wapenstilstand en een voortgaande bezetting: dat is toch waarachtig wel een spanningsgebied. 2. Er mag (officieel) geen wanverhouding zijn tussen begroting voor binnenlandse doelen en bewapeningsuitgaven. Met nog steeds 50% analfabetisme is de Marokkaanse prioriteit voor militaire uitgaven uiterst vreemd.

  Inhoudelijk zijn er dus naar mijn mening veel redenen om je als burger in te zetten voor de rechten van Palestijnen en Saharanen. Dat onze regering het er zo bij laat zitten, vraagt om aktie.

  Meer info over West-Sahara is makkelijk te vinden: http://www.west-sahara.nl en google op west-sahara, of westelijke sahara. Een Nederlands aktivisten-blog: http://www.vankaas.blogspot.com

  Smiley: was het maar waar dat alle Israel-aanhangers die roepen dat West-Sahara steun verdient, die steun zelf ook gaven!

  • Mihai Mihai

   @Fennie

   Er zijn ook andere overeenkomsten. Geen enkel land heeft de Western-Sahara als onderdeel van Marokko, noch Westelijke Jordaanoever als onderdeel van Israel erkend. Dus hoezo bias tegen Israël? De tweede overeenkomst is dat de VS beide bezettingen mogelijk maakt. Over de VS-steun aan Marokko zie:
   http://opiniojuris.org/2010/04/06/the-us-senate-sort-of-backs-morocco-in-the-western-sahara/
   http://www.carnegieendowment.org/publications/index.cfm?fa=view&id=23275

   Morocco’s Dirty War
   Eric Goldstein
   http://www.thenation.com/doc/20020121/goldstein
   One country that has escaped the current scrutiny of US backing for Arab dictatorships is Morocco, in part because its human rights situation has improved over the past decade. But for most of the late King Hassan II’s thirty-eight-year rule, the United States and France provided financial and diplomatic support to this moderate on Arab-Israeli issues, while his henchmen tortured and secretly jailed thousands of domestic critics. Hundreds were disappeared. Now, the revelations of a retired secret policeman living in Casablanca have raised new questions about Washington’s role in the repression.
   Since the death of Hassan in 1999 and the ascent of his son, Mohammed VI, to the throne, Morocco has enjoyed a somewhat freer atmosphere. Human rights activists, victims’ groups and the media are exposing the grim past and debating what mix of truth-telling, reparations and punishment will both deliver justice to the victims and help consolidate the democratization process. Mohammed apparently does not want trials of torturers or the sort of truth-telling that could delegitimize the monarchy and roil the security forces. But he has distanced himself from his father’s worst excesses by acknowledging the state’s role in past abuses and compensating some victims. His gestures, unprecedented in the Arab world, have helped to brighten the government’s image at a time when it has made little headway in combating poverty and unemployment.
   The state’s script for turning the page on the past has nevertheless been disrupted by Ahmed Boukhari, the first police agent to talk about the dirty war against dissidents during the 1960s and ’70s.
   Among Boukhari’s revelations was the presence of three men he describes as CIA operatives who worked daily in the Rabat headquarters of the secret police from 1960 until 1967. Boukhari says these men helped to build the young agency. “They went through the résumés and picked the men to hire,” he told me in a recent interview. “Then they taught them how to conduct surveillance of dissidents.”
   Boukhari’s most sensational disclosure, if confirmed, would solve a nagging political mystery: the fate of the socialist opposition leader Mehdi Ben Barka after he was picked up by French police in Paris in 1965 and never seen again. Exiled at the time, Ben Barka was a charismatic and rising star in the progressive Third World alliance known as the Tricontinental Conference. He is still revered by the Moroccan left.
   While no one ever doubted Ben Barka’s abduction to have been engineered by senior Moroccan officials with the collusion of French and Israeli agents, details of what followed remained murky. According to Boukhari, who maintained the daily logs for the police’s formidable countersubversion unit, Ben Barka died the night he was kidnapped while being tortured under interrogation in a villa near Paris. His corpse was then flown secretly to Morocco, where police dissolved it in a vat of acid–a technique of disposal that Boukhari says was introduced by a CIA agent he knew as “Colonel Martin.”
   Martin allegedly had unfettered access to the countersubversion unit’s logs and attended the agency’s meetings at which the Ben Barka operation was planned. Reporting to work on the morning after the kidnapping, he would have learned that Ben Barka’s body was to be spirited off to Rabat.
   Although the Ben Barka affair triggered a diplomatic crisis between Morocco and France, the United States remained circumspect. Washington viewed King Hassan as a key ally in a region where Egyptian President Gamal Abdel Nasser’s pan-Arab socialism enjoyed broad appeal and newly independent Algeria seemed to be drawing closer to the Soviet camp.
   Two retired US diplomats stationed in Rabat at the time, political section chief William Crawford and economic officer Frederick Vreeland, denied in a recent interview any knowledge of the three agents Boukhari describes, or of any CIA role in helping the King police his opponents. Both Crawford and Vreeland mentioned Morocco’s well-known collaboration with Israel’s intelligence agency, the Mossad, including in the surveillance of dissidents. Vreeland said the men Boukhari describes might have been Mossad agents posing as CIA agents, since Israelis working for Moroccan intelligence couldn’t disclose their nationality.
   In the wake of Boukhari’s testimony, Moroccan, French and US human rights organizations have urged Washington to declassify the more than 1,800 documents it has admitted having on the Ben Barka affair. The government has responded neither to this plea nor to my requests for comment on Boukhari’s allegations about the CIA.
   Boukhari’s plight since he blew the whistle reveals the fear of Moroccan authorities that the current reckoning with the past will escape their control. In August he was arrested and sentenced to three months in prison for writing bad checks. A month after his release he was given another three-month sentence and a fine for libeling three of the Moroccan agents he implicated in Ben Barka’s abduction. What authorities have not done is approach Boukhari as a valuable new witness in unsolved cases of political murder and disappearance, or issue him the passport he needs to comply with subpoenas to testify before a judge in France who is investigating Ben Barka’s disappearance.
   Although fitting the past into the future is primarily a task for Moroccans, Washington can play a crucial role. Ahmed Hirzeni, a Rabat sociologist who served twelve years in prison on political charges, observed, “We don’t want to dwell forever on the dossier of the past. The Americans can help us turn the page by clarifying their role in the Ben Barka affair.” Whatever it yields, US disclosure will pressure the Moroccan state to acknowledge more fully the torture, political arrests and disappearances it carried out in the past. And that, say activists like Hirzeni, will help to prevent their recurrence.

 13. verteller verteller

  Wat een ellen lange betoog.
  Een beetje erkenning dat wat Israel doet veel meer stof doet opwaaien dan wie dan ook, lijkt me op z’n plaats.

  Laat ik je de volgende voorbeelden geven:

  PISPAALTJE
  In een klas gooit iedereen propjes naar de leraar maar telkens wordt de ene en dezelfde jochie gestraft/aangekeken/aangesproken. Hij gooit notabene minder en met kleinere propjes. Tot overmaat van ramp wijzen alle propjes gooiers naar deze jochie aan als dader. Als een buitenstaander krijg je op den duur de indruk dat de hele klas dat jochie aan het discrimineren is. Nu constant 1 persoon aangepakt wordt dan is het toch logisch dat je de zaak niet vertrouwt? Deze jochie die als pispaaltje door het leven moet is Israel en de rest vd klas (incl. de leraar) is de hele wereld (met de VN voorop).

  FIRST THINGS FIRST
  Volgens veel organisatorische filosofen moet je eerst de grotere problemen oplossen dan pas de kleine. Problemen oplossen is te vergelijken met een bakje vol vullen met grote en kleine stenen. Eerst de grote steen en dan pas de kleinere in het bakje anders krijg je niet alle stenen in het bakje. Wat men hier doet is dat mini staatje Israel constant in schijnwerper zetten terwijl het EERLIJKER zou zijn als men de schijnwerper ook ook andere landen richten.

 14. verteller verteller

  @Jan : “Indien bij mij een gordijn in de brand gaat door een kaars en er is een vulkaanuitbarsting in de VS, dan blus ik eerst het gordijn,…”

  Leuk geprobeerd.
  Vraag aan de mensen op Java waar de vulkaan Merapi uitbarst: hun gordijn redden (in de fik gegaan door een kaarsje) of wegwezen. Het heeft geen zin om je gordijn te redden als je hele huis incl. je hele familie omkomen vd hete as. Zo zie je maar.. FIRST THINGS FIRST.

 15. Jan Jan

  Het gestelde “eerst de grotere problemen” is lariekoek.

  In beide gevallen is de vulkaan het ‘grotere probleem’.

 16. Jan Jan

  “Eerst de grote steen en dan pas de kleinere in het bakje anders krijg je niet alle stenen in het bakje”
  Er zijn noch afmeting, noch vormen, noch hoeveelheden gegeven,

  Quatsch!

 17. verteller verteller

  @Jan: “Indien bij mij een gordijn in de brand gaat door een kaars”
  @Jan: “In beide gevallen is de vulkaan het ‘grotere probleem’”
  Allereerst Israel IS NIET JOUW “GORDIJN” die in brand staat. Als je toch een “gordijn” zoekt om te blussen waarom niet Tjetsjenie, Cyprus, (onderdrukte) Koerden? Ze zijn tenslotte dichterbij huis.

  Dus waarom druk maken om Israel, een land dat KLEINER is dan Nederland terwijl Turkije elke dag Koerden onderdrukken, martelen, doden (ter info: Koerden mogen hun taal niet spreken). Turkey bezet Noord Cyprus, China bezet Tibet, Rusland bezet Tjetsjenie, Indonesie bezet Papua, my part ook de Yankees – de indianen, Australiers – Aboriginals, ik kan eindeloos doorgaan met bijv. het hele amerikaanse continent met al die landen.

  Door dit soort dingen denk ik toch weer automatisch aan mijn voorbeeld hierboven over propjes gooiende leerlingen, een voorbeeld over dubbele standaard dus..

  Ter info:
  – Israel is ongeveer zo groot als de helft van NL (heel klein dus)
  – De westbank is net zo groot als Gelderland (heel klein dus).
  – Duitsland verloor de oorlog en ook een deel van haar gebied aan Polen. Polen is geen bezetter !
  – Jordanie verloor de oorlog en verloor de westbank aan Israel (hoe zo Israel bezetter?)
  – Israel is omringd door veel vijanden die hun VOORTBESTAAN willen vernietigen
  – Luxemburg, Nederland, Belgie, etc hoeven niet te vrezen voor hun voortbestaan, zelf niet als Duitsland deze landen opnieuw zou binnenvallen (ze moeten hooguit duits leren praten).
  – In de 2e WO viel Duitsland NL binnen, alle NL-ers konden rustig slapen, Joden moesten vluchten.
  – Als de pleuris uitbreekt in de VS (burgeroorlog of zo) kunnen NL-se nakomelingen terug naar NL
  – NL-se regering heeft het recht om deze mensen terug te halen (niemand zal dit raar vinden)
  – Als de pleuris uitbreekt in de joodse wijken in Europa (aanslagen of zo) kunnen Joden terug naar…. juist… Israel !!!
  – De regering van Israel heeft het recht om deze mensen terug te halen (hoezo raar?)
  – Als ik aan Israel denk, dan denk ik weer aan het voorbeeld van het jochie in de klas. Deze asociatie krijg ik automatisch, ik kan er niets aan doen.
  – Misschien moeten wij met z’n allen minder bemoeien met Israel, zoals met China: wij kopen lekker hun producten en houden onze mond over de toestanden daar.
  – Of met de Arabieren: wij drinken lekker hun olie en houden onze mond over de toestanden daar
  – Dit lijkt me FAIR

 18. b2839444 b2839444

  @Jan,

  Weet je wat Quatsch is?
  “Indien bij mij een gordijn in de brand gaat door een kaars en er is een vulkaanuitbarsting in de VS, dan blus ik eerst het gordijn, om me vervolgens met de vulkaanuitbarsting bezig te houden.”
  >> vulkaanuitbarsting IN DE VS???? Wat een kletst antwoord !!!! Wat als de vulkaan uitbarsting naast de deur is? Ga je eerst je gordijnen redden????

  Nog meer Quatsch:
  “Joden behoorden o.a. tot ‘alle NL-ers”. ”
  >> Dus volgens jou is er nooit Joodse holocaust geweest????? Wie kletst hier eigenlijk????
  >> Ter info: Hitler Endlösung was voor Joden bedoeld, maar dat wist je natuurlijk niet.

  Nog meer Quatsch is:
  >> niet in staat mijn argumenten te weerleggen. Ik beschouw dit als 3-0 voor mij (ik heb geen tegendoelpunten geincasseerd).

 19. verteller verteller

  @Jan
  Er vanuitgaande dat b2839444, geen leugenaar is en geen stommeling is, kan b2839444 vast wel bewijzen en dus ook aangeven welke gedachte(n) ik erop na houd tussen de navolgende hokjes [……….]

  Tussen de hookjes staan: “Quatsch”
  Zie hoe makkelijk het is om jou gedachte te lezen.

Leave a Reply