Skip to content

Waarom strijdt Baudet voor christenen?

In een filmpje van Forum voor Democratie, pleit Simone Kerseboom dat Nederland voor vervolgde christenen opkomt. Ook stelde zij Kamervragen over de vervolgde christelijke monnik Aho in Turkije. Ik zag hier een patroon: FvD breekt een lans voor mensenrechten.

Toen herinnerde ik me dat Baudet ontkent dat er universele mensenrechten bestaan. Samen met PVV wil hij het Europees Hof voor Mensenrechten (EHRM) en het College voor Mensenrechten afschaffen. Hij wil het Internationaal Strafhof ontmantelen, hof dat oorlogsmisdaden, misdaden tegen de mensheid, genocide en illegale oorlogen berecht. Hij is tegen een nieuw Constitutioneel Hof, dat onze grondrechten zou beschermen. Van hem mogen we geen mensenrechtenverdragen meer in rechtszaken gebruiken.

Waarom? Baudet vindt soevereiniteit heel belangrijk, maar mensenrechten beperken onze soevereiniteit. In zijn proefschrift, koos hij als motto voor een hoofdstuk een citaat uit Hemingway: “Welk recht heb jij, een buitenlander, om naar mij toe te komen en mij te vertellen wat ik moet doen?” Hij vindt het vervelend dat de rechters bij het EHRM, uit ‘Rusland, Roemenië, Turkije, Polen, Bulgarije en Litouwen’ hun inferieure cultuur aan ons opleggen.

De Russische jurist Sergey Magnitsky onderzocht een grote fraude bij de Russische belastingdienst. Poetin knuppelde hem in de gevangenis dood. Baudet wil geen sancties tegen Rusland, want daarmee wordt een: “Vrijbrief gecreëerd voor politici om in het wilde weg sancties op te leggen als iemand hen niet aanstaat.” Er is ook een willekeur van morele verontwaardiging: men veroordeelt sommige misdaden, maar anderen niet: “In de praktijk blijkt ophef over ‘mensenrechtenschendingen’ dan ook vaak een gelegenheidsargument, een troefkaart die willekeurig wordt uitgespeeld tegen landen of individuen de we eigenlijk om heel andere redenen willen straffen, wegdrukken of isoleren.”

Soortgelijke argumenten gebruikte Baudet tegen “bemoeienis in de Israëlische binnenlandse politiek.” Blijkbaar vindt Baudet dat de illegale nederzettingen in de bezette gebieden, eigenlijk in Israël liggen. “Geen moreel wijsvingertje meer,” en geen steun meer aan NGO’s die voor de mensenrechten van de Palestijnen opkomen.

Dus de soevereiniteit is Baudet’s suprême waarde als het om Rusland, Israël en Nederland gaat. Maar Nederland moet wel in het interne beleid van landen rommelen die christenen vervolgen.

Baudet wilde geen sancties toen Rusland de Krim bezette, immers landen jatten altijd territoria. Maar hij wilde sancties tegen Azerbeidzjan, die samen met Turkije ‘agressie’ tegen Nagorno-Karabakh pleegde. Dit was: “Neo-Ottomaans imperialisme tegen een Christelijk land.”

Dus voor Baudet is het een interne aangelegenheid als Israël en Rusland land jatten, maar imperialisme als en Turkije en Azerbeidzjan hetzelfde doen.

Volgens Baudet, schond het Internationaal Gerechtshof de Amerikaanse soevereiniteit, toen het Hof besloot dat de VS schadevergoeding aan Nicaragua moest betalen. De VS hadden mijnen in Nicaraguaanse havens gelegd en Nicaraguaanse rebellen bewapend. Maar de VS schond geen Nicaraguaanse soevereiniteit. Sommige landen zijn soevereiner dan anderen.

Hoe verklaren we deze draaikonterij?
In hun boek “The Human Right to Dominate”, constateren Gordon en Perugini dat conservatieven steeds vaker de taal van mensenrechten gebruiken om juist mensenrechten te schenden en om anderen te domineren. Daarmee proberen Amerikaanse conservatieven abortus te verbieden en homo’s te discrimineren; Israëlische settlers misbruiken mensenrechten om Palestijnen te onteigenen.

Baudet noemde zichzelf een atheïst, maar werd heel snel een cultuurchristen, toen hij ontdekte dat hij radicale stemmers van christelijke partijen kon jatten. Ook omdat sommige christenen de moslims onsympathiek vinden. Hij framet ook zijn steun aan de Syrische dictator als een religiestrijd: “Fantastisch hoe de Christelijke wereld standhoudt en/of terugkeert in Syrië – ook nadat onze perfide elites alles hebben gedaan wat in hun vermogens lag om Assad te verzwakken, de Christelijke wereld in het Midden-Oosten ten onder te doen gaan en chaos te brengen in de levant.”

Baudet gebruikt de mensenrechtentaal om moslims zwart te maken, omdat hij voor remigratie is en tegen nieuwe migranten. Hij zegt dat “orthodoxe moslims veel meer kinderen krijgen en dat de immigratie uit Afrika aanzwelt en de conclusie ligt voor de hand: Nederland bestaat over vijftig jaar niet meer. Dan is het een soort Egypte.” Wij zijn superieur en vredelievend, moslims zijn inferieur en oorlogszuchtig, aldus Baudet: “Kwaadwillende, agressieve elementen worden ons maatschappelijk lichaam in ongehoorde aantallen binnengeloodst.” “De meest beschaafde, geweldschuwe generatie ooit haalde de meest onbeschaafde, gewelddadige cultuur die er is naar onze landen.”

Hij maakt ons bang voor moslims. Als zij christenen in Islamitische landen vervolgen, dan zullen ze hetzelfde in Nederland doen als ze een meerderheid worden, zal de potentiële FvD-stemmer concluderen. Daarom strijdt Baudet voor vervolgde christenen: om via tribalisme macht te bemachtigen en om de minderheden te verminderen.

Ik zeg: natuurlijk moeten we voor onderdrukte christenen opkomen. Maar dan moet Baudet consequent zijn. Hij moet alle mensenrechten en de internationale hoven omarmen. Hij moet voor dezelfde sancties tegen Israël en Rusland pleiten als tegen islamitische landen. Want mensenrechten zijn niet bedoeld om anderen te domineren, maar juist om niet gedomineerd te zijn.


Geredigeerd door Pascale Esveld

Published inOpiniePolitiek

One Comment

 1. Partout Partout

  Helemaal mee eens, maar noem het beestje gewoon bij de naam:
  Neofascisme (Alt Right) raakt worldwide meer en meert in zwang en fascisme baseert zich op rabiate leugens.
  Niks mis mee om de aanhangers ervan, zoals Thierry Bidet, – de ‘doctor in de rechtsgeleerdheid’ die de Processen van Neurenberg ongeldig wil laten verklaren, tot onze regelrechte vijand te bestempelen! Antisemiet!
  Neonazi, discussie heeft geen zin!
  Laat hem desnoods op Rottumerplaat zijn ForumLand ontwikkelen, wel graag prikkeldraad erom heen zetten, en een goeie psych op dat stelletje FvD-idioten afsturen, om te proberen hen alsnog te hersenspoelen.
  Citaat: Willem Frederik Hermans destijds: ‘..we moeten wel op onze tellen passen, want we worden omringd door gekkies..’
  Maw, neem al die halve garen niet zo vreselijk serieus, waarom psychopaten zoveel aandacht geven?
  Schelden doet geen pijn, en vechten met woorden als wapens is altijd beter, toch? Pinokkio kun je maar het beste uitlachen, het uilskuiken!
  Samengevat: zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
  Straatvechten dus, met die klootzakken!
  En garde!

Leave a Reply