Skip to content

Linksen ontbreekt DE rede en DE wederkerigheid

Dit was een stelling die ik gisteren hoorde en ik stond er even een moment bij stil. Laten we heel even snel kijken of het zo is.

Linksen ontbreekt DE rede
Dat is zondermeer waar. De wereld is geregeerd door rechts en dat bewijst dat rechts intelligenter is dan links. Tegelijkertijd zien we dat de grote massa’s dom zijn om rechts te volgen. De massa’s zijn dom want het is niet in hun belang om hun geld aan de rijken te geven en toch accepteren ze dat vrijwillig. Maar door de acceptatie van de smoesjes van rechts is de grote massa ook een beetje rechts. Door deze smoesjes een beetje te internaliseren, hun eigen te maken, denken de massa’s rechts.

Twee voorbeelden van rechtse ideeën die zomaar klakkeloos door de massa’s geaccepteerd worden:

(1) dat de regering in het geheim moet opereren en

(2) niemand vindt het eigenlijk vreemd dat niet elke persoon ter wereld elke andere persoon of land voor een rechter kan dagen.

Dus als je de som zou maken van de intelligentie van rechts moet je de rijken met de massa’s bij elkaar optellen. De intelligentie van links zit meestaal in het midden. En het zou kunnen zijn dat de som van de intelligentie van de rijken, die veel minder zijn, plus de domheid van de massa’s gelijk is aan de gemiddelde van de linksen in het midden.

DE wederkerigheid
De uitspraak dat rechts meer wederkerigheid zou hebben dan links, dat kan slechts door iemand met rechtse overtuigingen gedaan worden. Want dat is juist de truc dat rechts flikkert. Rechts lukt het op een of andere manier om links te overtuigen om wederkerig te zijn, terwijl rechts alleen een toneelstuk van de wederkerigheid speelt, om achter de gordijnen dit in hun voordeel te buigen. Een paar voorbeelden:

Rechts gelooft dat zij de moslims mogen vermoorden en hun olie beroven, maar dat de moslims geen terroristische aanslagen mogen plegen. Dus geen wederkerigheid hier.

Rechts gelooft dat je criminaliteit harder moet aanpakken, maar het gaat vooraal om de criminaliteit van de armen. De witteborden criminaliteit is iets dan onbestraft zou moeten worden. Kijk naar Amerika als voorbeeld. Terwijl de inbraken en roof een schade van 3,8 miljard dollar per jaar veroorzaken, plegen de Amerikaanse bedrijven fraude met spaarrekeningen die tot een schade tussen 300 en 500 miljard leidt. Dezelfde bedrijven plegen een fraude van tussen 100 en 400 miljard dollar met de ziektekostenverzekeringen, autoreparatiefraude voor 40 miljard en “securities” fraude van 15 miljard.

Er worden 19.000 Amerikanen vermoord elk jaar. 56.000 sterven op hun werk of van werkgerelateerde ziektes, zoals mijnwerkers of gevolgen van asbest.

Ondanks het feit dat het Amerikaanse ministerie van justitie zelf toegeeft dat de bedrijfscriminaliteit tussen 7 en 25 keer meer kost dan de straatcriminaliteit, publiceert het ministerie een jaarlijks rapport “Crime in the United States” waarin er slechts over de straatcriminaliteit gesproken wordt, maar niet over de bedrijfscriminaliteit. Dit heeft rechts voor elkaar gekregen en is tegelijkertijd een bewijs dat rechts slimmer is dan links.

Dus rechts is gelijk aan Machiavellisme met betrekking tot wederkerigheid. Rechts vindt het belangrijk om de schijn van wederkerigheid in leven te houden, om de anderen zo te misleiden, de anderen wederkerig te laten zijn, terwijl rechts daarvan kan profiteren.

Conclussie:
Rechts is inderdaad kilometers intelligenter dan links. Maar dat rechts wederkeriger zou zijn is gewoon een machiavellistische megaleugen.

P.S. nou wil ik niet beticht worden van linksigheid.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inPolitiek

26 Comments

 1. Maria Trepp Maria Trepp

  Avatar van Maria Trepp
  Rechtsen zijn vaak bloedloze rationalisten wie het niets uitmaakt hoe het andere mensen vergaat. Hun ijskoude en eenzijdige rationaliteit verbergen zij dan onder een laag van sentimentaliteit.

  Een leven en denken zonder hart is voor mij volkomen waarde- loos.

  Reactie is geredigeerd

 2. mihai mihai

  Avatar van mihai
  Dan moet ik rechts zijn want ik geef ook geen reet “hoe het andere mensen vergaat”.

  En ik geloof ook niet in waarden.

 3. lidy lidy

  Avatar van lidy
  Stel dat wij als mensheid 1 groot brein vertegenwoordigen, waarbij het rechterdeel zich dominanter ontwikkelt en de linkerkant als ondergeschikt en dom beschouwt, haar ontwikkeling tegenhoudt door allerlei tactische zetten, om haar uiteindelijk te onderwerpen ….en dan…..
  Elders op het blog wordt melding gemaakt van het ontbreken van spiegelneuronen, die een intelligente wederkerigheid veronderstellen en mogelijk maken tussen de beide hersenhelften. Stel je voor een wereldbrein zonder dat contact en die transmissie….Ik ga gauw weer wandelen Mihai, zet mijn MP3 spelertje aan en luister naar
  http://media.putfile.com/Crazy-24-22

  Reactie is geredigeerd

 4. evy evy

  Avatar van evy
  @ Maria: Hmmm. Bloedloos, eenzijdig, ijskoud. Dat zou dan Mihai tekenen. Dan ben jij vast overbloedig, veelzijdig en zeer warm. Nooit wat van gemerkt in je kritiek op de Burke mensen.

 5. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @evy

  En als dat mij tekent, of als ik het zou tekenen, wat bewijst dat?

 6. Rob Rob

  Avatar van Rob
  Linksen ontbreekt DE rede
  Dat is zondermeer waar. De wereld is geregeerd door rechts en dat bewijst dat rechts intelligenter is dan links.

  Ja sorry, dan stop ik met lezen. Dat is een wel heel domme uitspraak: niet alleen kan heel ‘links’ een gebrek aan rede worden verweten zonder dat duchtig te onderbouwen (en ‘zonder meer waar’ is geen onderbouwing), maar het feit dat de wereld geregeerd wordt door rechts, zegt niets over intelligentie, tenzij je intelligentie wil uitleggen als handigheid of machtwellust, of wilt stellen dat het volk altijd op de intelligentste leiders stemt. Lijkt me geen van drieën vol te houden.

  Anders nog iets?

 7. evy evy

  Avatar van evy
  @ Mihai: Dat je in iedergeval niet zo’n onzin schrijft als Maria:))))

 8. Ruud Zweistra Ruud Zweistra

  Avatar van Ruud Zweistra
  @Maria,
  Het is wel een zeer ernstige vergissing om rechts te verwarren met rationaliteit – het is hetzelfde als "groen" met "boven" vergelijken In ganzebord termen: de put in.

  Reactie is geredigeerd

 9. Ruud Zweistra Ruud Zweistra

  Avatar van Ruud Zweistra
  @Mihai,
  Is er copyright op die illustratie? En als jij die hebt, zou ik hem dan mogen copieren (met bronvermelding naturlijk)?

  De bovenste, natuurlijk.

 10. mihai mihai
 11. alib alib

  Avatar van alib
  En ik geloof ook niet in waarden.
  Mihai, waarom geloof ik je gewoon niet?

 12. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @evy

  hoezo? heb ik je ooit solidariteit en dit soort onzin gepredikt?

 13. evy evy

  Avatar van evy
  @ Mihai: Even prive. Je nodigde me op ouderjaarsavond uit om met vrienden te zijn. Omdat je dacht dat ik me in mijn eentje alleen zou voelen.

 14. evy evy

  Avatar van evy
  @ Mihai: Sorry. Dat mag je verwijderen. Ik vond het heel aardig. Dat meen ik echt. En dat maakt je tot een echt mens.
  Reactie is geredigeerd

 15. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @evy

  Aardig ben je pas als het je iets kost. En het koste me niets om je mee te laten vieren. In werkelijkheid geef ik geen reet om jou, noch aan de honderde duizenden doden die de Amerikanen in Irak veroorzaken.

  Reactie is geredigeerd

 16. alib alib

  Avatar van alib
  Ik geloof er geen reet van. Misschien dat die 100.000 doden je niet meteen raken, dat zou kunnen. Maar ik weet zeker dat er mensen zijn die jou raken en waarmee je je verbonden voelt.

 17. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @alib

  Quote: ”Maar ik weet zeker dat er mensen zijn die jou raken en waarmee je je verbonden voelt.”
  Wat heeft dit met onze discussie te maken? Ik heb gezegd dat ik niet in waarden geloof en daarmee bedoel ik dat ik niet in morele waarden geloof, dat ik niet geloof dat er zoiets bestaat als waarde, goed, slecht etc. iets dat je in een emmer zou kunnen verzamelen.

 18. evy evy

  Avatar van evy
  @ Mihai: En dat is nou precies waarom ik niet naar je party ben afgereisd. Je weet niet wat je mist!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 19. evy evy

  Avatar van evy
  @ Mihai: Aangezien ik ook zo redeneer heb ik dus ook niets gemist.
  Reactie is geredigeerd

Leave a Reply