Skip to content

je dagelijkse apocalyptische theorie

Sommigen vergelijken de steeds groter wordende anti-islamitische propaganda en sentimenten met de opkomst van het antisemitisme voor de tweede wereld oorlog. Dus laten we voor een moment onze gedachten eens gaan over een mogelijke Shoah II. Er is een drietal grote verschillen:

 1. Het aantal joden voor de tweede wereldoorlog was volgens mij niet groter dan 20 miljoen. De moslims zijn met meer dan een miljard. Dus de slachting zal deze keer kosmische proporties hebben.

 2. De joden hebben zich laten slachten. De moslims zullen dat niet doen.

 3. De technologie is nu veel toegankelijker en goedkoper dan tijdens WOII. Dat betekent dat elke moslim met een paar euro, spullen van de Gamma, een halve stad kan opblazen. Ook communicatie is nu een fluitje van een cent. Denk aan internet, satelliet-tv, mobiel bellen. Dat betekent een grote mogelijkheid om moslims te organiseren, mobiliseren, rekruteren, informeren en indoctrineren.

Daardoor kan je een massale uitroeiing ook niet voor lang verborgen houden. Want als de Joden zouden hebben geweten wat eigenlijk de bedoeling was, zouden ze ook massaal in opstand zijn gekomen.

De koers die nu gevaren wordt en die langzamerhand naar een uitroeiing van de moslims wijst, leidt naar een wereldoorlog van ongekende proporties, met grote gevolgen voor de hele wereld, zoals een mogelijke onherstelbare schade aan het milieu, door gebruik van nucleaire en biologische wapens. De helft van de mensheid zou kunnen verdwijnen. Misschien zou dit zelfs het einde van de mens kunnen betekenen.

Maar niemand kent de toekomst. Als je ziet waar de Amerikanen mee bezig zijn, zou de oorlog ook anders kunnen lopen. Ze maken nu wapens in de ruimte, die elk gezocht individu apart kunnen doden, overal ter wereld. Ze maken nu virussen die slechts bepaalde mensen aanvallen op basis van hun genetische achtergrond. Ze vervangen soldaten met robots. En ze werken aan manieren om internet en alle andere mobiele communicatie te kunnen controleren.

Maar dit betekent ook een Amerikaanse dictatuur in Europa. Hoe vriendelijk zullen de almachtige Amerikanen voor je blijven, jij de tweede grootste vervuiler en consumentist, in een wereld waarin grondstoffen en water schaars zijn, als ze niet meer je steun in de VN nodig hebben?

Deze technologische ontwikkelingen zijn nog in de kinderschoenen, dus een oorlog nu, zal nog steeds grote gevolgen voor de hele mensheid hebben. Maar ook het wachten totdat die dingen er zijn, biedt weinig soelaas. Want, zoals elke technologische ontwikkeling, zullen deze middelen vroeger of later ook in moslimhanden vallen.

Ik zou zeggen: hamsteren en geen kinderen maken. Bovendien is een wereld zonder mens helemaal niet zo erg. Het Universum geeft geen reet om jou.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inFilosofieOpiniePolitiek

24 Comments

 1. Erik Erik

  Avatar van Erik
  Ironisch genoeg hebben beide problemen de neiging elkaar op te heffen.

 2. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  ==Ironisch genoeg hebben beide problemen de neiging elkaar op te heffen.==

  Resistance is futile. you’ll be both anihilated.

 3. Erik Erik

  Avatar van Erik
  "Human history becomes more and more a race between education and catastrophe."

  Old Herbert saw it through…

 4. Partout Partout

  Avatar van Partout
  Citaat:
  De koers die nu gevaren wordt en die langzamerhand naar een uitroeiing van de moslims wijst.

  Misdadige lulkoek.
  Er is slechst een wereldwijde jacht op jihadisten gaande een felle strijd die gevoerd wordt samen met talloze gematigde moslims, om de fanatici die slechts een (1)richting kennen: eigen richting, en die hun mening met (zelfmoord)geweld willen opleggen aan de rest van de wereldbevolking, te ontmaskeren als de moderne brute fascisten.

  PS Mihai heb je nu je muziekcassettes al ingeleverd bij Bin Laden? Heeft je vrouw haar hoofdoekje om? Bidt jij wel vijf keer per dag?
  Is je kind al opgehangen – net als in Iran -omdat ie zat te internetten op een buitenlandse site?

 5. Ruud Zweistra Ruud Zweistra

  Avatar van Ruud Zweistra
  Ik zou zeggen: hamsteren en geen kinderen maken. Bovendien is een wereld zonder mens helemaal niet zo erg. Het Universum geeft geen reet om jou.

  Reactie:
  Het natuurlijke eindstadium van de teleurgestelde ideoloog: cynisme.

  Oh nee, er volgt nog solipsisme.

 6. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Erik

  "Human history becomes more and more an education between race and catastrophe."

 7. Peter Louter Peter Louter

  Avatar van Peter Louter
  God is dood en Allah (nog) niet. Of zijn er nog andere belangrijke problemen?

 8. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Peter

  De grootste probleem in de wereld zijn de Westerse misdaden en de misdaden van de andere machtigen, zoals de Chinezen. Als het Westen stopt met morden, roven en onderdrukken, komt alles goed.

 9. Partout Partout

  Avatar van Partout
  Als Al Quaeda/Bin stopt met moorden, roven en onderdrukken, komt alles goed.

 10. Erik Erik

  Avatar van Erik
  =Houdt bin laden een dictator in Amerika in het zadel?=

  Nee, hij speelt liever zelf de baas.

 11. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Erik

  ==Nee, hij speelt liever zelf de baas.==
  Ik moet gauw bij ruud in onderricht gaan, want het schijnt dat zijn ademhalingstechniekje je superpowers geeft, zoals het kunnen lezen van gedachten.

 12. Partout Partout

  Avatar van Partout
  Jouw analyses die steeds meer op Donald Duck nivo geraken zijn zo langzamerhand voor iedereen TE voorspelbaar om nog serieus te nemen.

  Opdracht voor dit weekend:

  Zoek de 5 verschillen tussen :

  Bush
  en
  Ahmajinedad

 13. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai

  ==Zoek de 5 verschillen tussen :

  Bush
  en
  Ahmajinedad==

  1. Bush is verantwoordelijk voor de dood van mogelijk miljoenen mensen. Ahmadinejad voor veel minder.
  2. Bush is de leider van een land dat sinds 1945 70 andere landen heeft aangevallen en 12-16 miljoen doden heeft veroorzaakt, 95% burgers. Hoeveel landen heeft Iran aangevallen sinds 1945?
  3. Bush is leider van een land dat de democratisch gekozen en populaire premier van het land van Ahmadinejad via een staatsgreep met een dictator heeft vervangen. Ahmadinejad is president van een land dat nooit een staatsgreep in het land van Bush heeft gepleegd, noch heeft hij de democratie daar omzeep geholpen.
  4. Bush is de president die Iran in 1946 en 1980 met een atoomaanval heeft gedreigd. Ahmadinejad van een land dat de VS nooit met atoomaanval heeft gedreigd.
  5. Bush is president van een land dat een Iraans passagiersvliegtuig heeft neergeschoten, met 290 doden, en Iraanse olieplatformen heeft vernietigd. Ahmadinejad is president van een land dat geen Amerikaans passagiersvliegtuig heeft neergeschoten, noch heeft hij Amerikaanse olieplatformen vernietigd.
  6. Bonus verschil: Bush is de president van een land dat opdracht, financiën, militaire hulp, intelligence, advies, biologische wapens aan Saddam heeft gegeven om een paar honderd duizend Iraniers te vermoorden. Ahmadinejad heeft geen land opdracht gegeven om de VS aan te vallen.
  7. Bonus verschil 2: Bush helpt de separatistische koerden en de separatisten in de olierijkste gebieden van Iran. Ahmadinejad heeft geen separatisten in VS geholpen.
  8. Bonus verschil 3: Bush heeft een heel leger aan de grens met Iran opgesteld en dreigt Iran aan te vallen. Ahmadinejad heeft geen leger aan de grens met de VS
  9. Bonus verschil 4: Bush heeft het grootste arsenaal atoomwapens ter wereld, heeft de atoombom gebruikt en doet zijn best om zijn nieuwe mininukes te testen. Ahmadinejad heeft geen atoombom, noch is er een bewijs dat hij nucleaire wapens aan het bouwen is.
  10. http://www.guardian.co.uk/usa/story/0,,1938434,00.html: British voters see George Bush as a greater danger to world peace than either the North Korean leader, Kim Jong-il, or the Iranian president, Mahmoud Ahmadinejad

 14. ronald ronald

  Avatar van ronald
  De Islam heeft sinds haar ontstaan minstens 100 miljoen mensen omgebracht in naam van Allah. Zelfs de socialisten (70 miljoen) en de nationaal socialisten (55 miljoen) hebben het niet zo bont gemaakt. Oké de tijdspanne van de moslim moordenaars is 1400 jaar, maar toch.

  http://www.memritv.org/clip/en/669.htm
  Een leuke clip met de echte ideologie van de moslims!

  Buiten dat is Amerika het enige land waar nog vrijheid van meningsuiting geldt, en dat bestaat zeker niet meer in Europa en Nederland door de socialistische zelfcensuur die ook aan anderen is opgedrongen.

 15. Mihai Mihai

  Avatar van Mihai
  @Ronald

  "From the time of the Crusades through the European colonial era to the ongoing bombing and sanctions against Iraq, Western Christians have killed far more Muslims than the reverse." – Stephen Zunes, University of San Francisco

 16. Partout Partout

  Avatar van Partout
  Je maakt steeds weer dezelfde denkfout.
  Je kan Bush toch niet verantwoordelijk houden voor de (talloze)misdaden van zijn voorvaderen.
  Je gaat toch ook hopelijk niet terug naar de Batavieren om aan te tonen dat Partout een indringer is in de Lage Landen?
  Bush staat dagelijks onder druk van miljoenen mensen die het niet met hem eens zijn en hij moet van dag tot dag verantwoording afleggen voor zijn daden.
  Je maakt maw geen onderscheid tussen een democratie en een dictatuur.
  Sterker nog, je kritiekloze bewondering voor (Arabische) dictaturen kent blijkbaar geen grenzen. Dit terwijl tal van deze landen juist aantoonbaar de voedingsbodem vormen voor het hedendaagse fascisme, het jihadisme van Al Quaeda.
  Ik kan verder kort zijn, lees de rapporten van oa. Amnesty over de gruwelijke en dagelijks doorgaande mensenrechtenschendingen in Iran en huiver. We hebben het over een oorlogszuchtig antisemitisch bewind (Ahmadinejad : to vanish Israel from the page of time)dat zoals je weet een fascistisch zg Wetenschappelijk Congres organiseerde in Teheran met als speciale genodigden nazi-wetenschappers met als doel:
  de ontkenning van de Holocaust.
  Het land heeft inmiddels meer dan 1000 atoomcentrifuges gebouwd, en de baas van het Int Atoomgezelschap Baradei heeft keer op keer gewaarschuwd dat binnen afzienbare tijd Iran een atoomwapen kan ontwikkelen.
  Er is geen enkele reden gezien de mensonterende omstandigheden in dit land om wie dan ook van dit stelletje schorum dat daar zetelt te vertrouwen.
  Nogmaals, je hebt geen idee waar ik het over heb, als ik de term hedendaags fascisme laat vallen. Het woord totalitair zegt jou blijkbaar niets, gelukkig zijn er genoeg weldenkende mensen op de wereld die het hoofd koel houden bij dergelijke informatie en die pijnigen zich de hersens hoe je met zo min mogelijk bloedvergieten deze nietsontziende relifanaten in toom kunt houden.
  Je bent ziende blind voor de werkelijke gevaren: reli-idioten als Bin Laden en andere leiders van Al Quaeda die menen het (eigen)recht te hebben op het in de lucht laten vliegen van talloze onschuldige burgers, all over the world. Dat heeft niets meer van doen met een oorlog tegen imperialisten, maar alles met je Grote Goddelijke Gelijk willen halen ten koste van vele, vele ongelovige doden.
  Een machtsstrijd tegen deze monsters noemen we de war on terror, een helaas noodzakelijke strijd, waaraan gelukkig tal van gematigde moslims(-staten) meedoen.

 17. An van den burg An van den burg

  Avatar van An van den burg
  @ Heer Ticu. Het is een feit dat er gestreefd wordt naar de ondergang van de Islam. Vandaag 22 sept. Las ik in NRC van de politicoloog Ivan Krastev, hoofd en denktank Centre for Liberal Strategies in Sofia dat het de eeuw van Amerika zal worden. Het anti-Amerikaanisme neemt hand over hand toe . Nu ook in de ex-communistische landen. Aanvankelijk waren deze landen overtuigd van het enige ware en paradijselijke op aarde: Amerika, maar nu dat =ideaal= niet meer gestraft kan worden als men het tegendeel ziet en benoemd, gaan de meningen kantelen. Alles wat je daar tot nu toe over schreef in dit blog vind ik juist. Juist de zwakheid die de VS laat zien in Irak is een gevaar, aldus Ivan Krastev. Dat de eindspurt apocaliptisch kan worden met atoomoorlogen etc., is ook logisch. Het is er n.l. op of onder voor de VS. Het gaat niet om het aantal doden ALLEEN, maar om de pretenties waaronder het moorden geschied. De Islam is duidelijk in haar woorden: de Koran. De Amerikanen zijn schizofreen en dat kost meer tijd voor de wereld om te doorzien. Wat is de schizofrenie van de VS: Het èèn zeggen en het ander doen!.
  Dat gaat de wereld doorzien en het vertrouwen is daardoor verdwenen; wat uit de VS komt is politiek niet te vertrouwen. Men heeft een credo over democratie, maar brengt overal onderdrukking, uitbuiting, dictatoren en bedrog. Alle presidenten van Amerika hebben overal en in steeds toenemende mate dit credo gebracht EN geschonden! Groet, An.

 18. K K

  Avatar van K
  Mihai. Ik vind het jammer dat je zo vast blijft hangen in het thema oorlog. Is er werkelijk niks boeienders te vinden? Of positievers?

Leave a Reply