Skip to content

Het recht op ‘insult after injury’

Stel je voor dat Saudi-Arabië Nederland zou bezetten. Meer dan honderdduizend Nederlanders zullen sneuvelen. Twintig procent wordt vluchteling. Vier miljoen lijdt aan honger en veertig procent heeft geen veilig drinkwater. Vijfduizend lijdt aan cholera, 75% van de artsen, apothekers en verpleegkundigen stopt met werken, de helft emigreert, 60-70% van de kinderen lijdt aan psychologische problemen, het aantal alcoholisten stijgt met 34%. De Saudi’s blazen je bruiloftsfeest met drones op en martelen je broer op afgelegen eilanden.

Maar dat is niet alles. Saudi-Arabië heeft in een gedeelte van België de Marokkanen een Kalifaat helpen stichten, nadat ze massaal tot een derde van de bevolking zijn gemigreerd. Deze Marokkanen breiden hun nederzettingen voortdurend uit, in een gebied dat ze al sinds 1967 militair bezetten. Marokkanen bulldozeren voortdurend Belgische huizen plat, zetten hele dorpen hun huis uit, ontwortelen Belgische boomgaarden, leiden het water voor de Marokkaanse boeren om en reserveren de snelwegen voor de Marokkaanse inwoners van de nederzettingen. De Belgen passeren dagelijks een aantal checkpoints om naar werk en school te gaan.

Stel dat Saudi-Arabië in West-Europa meer dan dertig staatsgrepen in de laatste veertig jaar en een aantal tirannen in het zadel heeft geholpen. De Saudi’s maken voortdurend cartoons over de christenen dat ze achterlijk en extremisten zijn. Vandaag protesteren de Saudi’s tegen het christelijke extremisme door bijbels te verbranden. Het zou hetzelfde zijn als de Duitsers in 1946 Torah’s zouden verbranden, maar met de vrijheid van meningsuiting dient niet te worden gemarchandeerd. Ook niet door niet geamuseerde Nederlanders.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inOpiniePolitiek

16 Comments

 1. Wat een flauwekul.

  Toen het Groot Duitse rijk werd opgesplitst kreeg Nederland een stukje, vanwege het recht op zelfbeschikking.

  Toen het Ottomaanse rijk werd opgesplitst, kregen de Arabieren daaruit 22 landen. De Joden kregen ook een hoekje, vanwege het recht op zelfbeschikking.

 2. Frank Frank

  Gelukkig laten de huidige opstanden in het MO zien dat de invloed van het westen beperkt is.
  We gaan daarom ook niet een onnozele slachtofferrol aanmeten.
  Daar trapt niemand meer in!
  De banenrepublieken in het MO zijn zelf volledig verantwoordelijk voor de ontstane puinhoop.

  Gelukkig is er aldaar nog één baken van democratie, economische ontwikkeling en technologische/wetenschappelijke ontwikkeling….

 3. M.J. van den Broek M.J. van den Broek

  U maakt de verkeerde vergelijking, u schrijft onzin. Je moet zeggen: Stel dat de migranten in Nederland de meerderheid krijgen en de baas worden in dit land. Stel dat een aantal Nederlanders naar buurlanden emigreren en daar worden opgesloten in vluchtelingenkampen en het ze niet wordt toegestaan te integreren in hun nieuwe vaderland. Stel dat achterblijvende Nederlanders (Wilders aanhangers waarschijnlijk) bomaanslagen en andere terreuraanslagen gaan plegen op de nieuwe Nederlanders die nu de meerderheid vormen. Stel dat in de buurlanden en in de wijken waar de oorspronkelijke Nederlanders wonen racistische tv-programma’s, racistisch onderwijs en andere anti-nieuwe-Nederlander propaganda schering en inslag is. Stel dat de omringende landen, België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië constant dreigen Nederland binnen te vallen en de nieuwe Nederlanders de zee in te drijven. Dat is ongeveer de situatie waarin de Joden in Israël, het enige democratische en rechtvaardige land in het Midden-Oosten, zich bevindt.
  Het verschil met Israël in het voorbeeld is dat de nieuwe Nederlanders nog nooit wat met Nederland te maken hebben gehad en hier vreemdelingen zijn terwijl Israël het historische huis van het joodse volk is.

  U doet het voorkomen dat u begaan bent met het lot van de Palestijnen. Persoonlijk denk ik dat er heel andere emoties aan uw obsessie ten grondslag liggen. Waarom maakt u zich nooit druk over ander onrecht mensen in de wereld aangedaan? Alleen de Palestijnen, die waarschijnlijk tijdens het Ottomaanse rijk naar Palestina geëmigreerd zijn, hebben uw sympathie. We zien nu wat voor soort mensen er in de Arabische wereld wonen. Gewelddadige idioten. Niets hebben ze gepresteerd, nooit. Vergelijk dat eens met de prestaties van Israël en de Joden buiten Israël. Wat zij bijgedragen hebben aan de beschaving, cultuur en wetenschap is het duizendvoudige van wat Arabieren hebben gepresteerd.

  Ik weet dat mensen zoals u zich niet laten overtuigen, daarvoor moet je onbevooroordeeld kunnen waarnemen en redeneren. U zit opgesloten in een kooi van haat. Ik heb medelijden met u.

 4. Jan Jan

  @Mihai,

  In alle vriendelijkheid.

  In het kader van het governeren volgens het principe verdeel en heers, is het zaak de aandacht te richten op en gericht te houden op ‘het hebben van rechten’. Van nature is er de eigenschap, vast te houden aan iets dat men heeft. Het doen alsof men iets weggaat nemen, zorgt dat het vasthouden zich juist voortzet, en dus de aandacht gericht blijft.

  Het onbevooroordeeld zijn, is middels intellect onmogelijk. Het bevooroordeeld zijn is relatief aan intellect.

  De vooroordelen zijn namelijk gerelateerd aan de taal en het daaraan gerelateerd denken, geloofsovertuigingen, veelal onderbewust van aard.
  Intellectueel onbevooroordeeld is een hoax.

  Zo is er het concept geschiedenis, welke een produkt is gerelateerd aan allerlei vooroordelen. Dat terwijl het zintuigelijk onvermijdelijk is, dat er sprake is van filtering. Deze onvermijdbare zintuigelijke filtering, zorgt ook, onvermijdelijk dat er allerlei varianten van geschiedenis illusies kunnen doen verschijnen.

  Historie is een mogelijkheid, niet een noodzakelijkheid. Ook is historie variable. Zo is het mogelijk een historie illusie en geloofsovertuiging te hebben, welke relatief aan de informatie beschikbaar er een ‘Sinterklaas’ is, en bij gewijzigde informatie, wijzigt zich ook de Sinterklaas historie illusie en navenante geloofsovertuiging. Ongeacht welke Sinterklaas historie geloofsovertuiging aangehangen wordt, in alle gevallen is er sprake van zintuigelijke filtering.

  “Common sense is merely the deposit of prejudice* laid down in the human mind before the age of 18”
  Albert Einstein.
  http://tinyurl.com/4yoz64h

  Ter overweging:
  A. Einstein – werkt met paradoxen
  J. Christus – werkt met paradoxen
  Psalm 23 – paradoxen
  De Boedha – paradoxen
  D. Bohm – paradoxen

  Politiek, economie, financien e.d. benutten ‘tegenstellingen’ !?

  *Prejudice
  When a person dislikes another for no good reason, or has formed a hostile opinion of someone before even getting to know them.
  http://tinyurl.com/3ldywgk

 5. Jan Jan

  @Mihai,

  Een voorbeeld van het toepassen van ‘verdeel en heers principe’, tegenstellingen en verschuiven van de focus; de navolgende stelling:

  De ‘consumenten’ zijn optimistisch en de ‘producenten’ zijn pessimistisch.

  De focus wordt verlegd door ‘werkwoorden te gebruiken als zelfstandignaamwoorden’.

  Zowel consumenten als producenten zijn namelijk ‘personen’. Het zijn van ‘producent’ sluit niet uit dat de persoon ook consument is.

  De focus wordt van ‘personen’ verschoven naar ‘werkwoorden welke in de hoedanigheid van zelfstandignaamwoorden worden gebruikt’.

  De werkelijkheidsbeeld opwekking heeft de mogelijkheid in zich, misleidend te zijn.

  .

 6. zelfbeschikking zelfbeschikking

  Liegtslecht maakt het nu wel heel bont.
  Arabieren ‘kregen’ geen enkel land, volgens de Sykes Picott deal van 1916 verdeelden Frankrijk en de Britten het Midden Oosten onder beide staten, en hoe een groep mensen die ergens een 1800 jaar niet gewoond hadden zelfbeschikkingsrecht konden krijgen, terwijl geen van de autochtonen dat kreeg, een zionistisch wonder, vergelijkbaar met de doortocht van Mozes door de zee op de vlucht voor de Egyptenaren.
  Nadat zowel Frankrijk als de Britten derde rangs landen waren geworden werd het Midden Oosten beheerst door de VS, 1956 was het omslagpunt, toen Eisenhower een eind maakte aan de Israelisch Brits Franse aanval op Egypte.
  In 1967 werd USrael gesticht, het mislukte Liberty ongeluk.

 7. zelfbeschikking zelfbeschikking

  ” Vergelijk dat eens met de prestaties van Israël en de Joden buiten Israël. Wat zij bijgedragen hebben aan de beschaving, cultuur en wetenschap is het duizendvoudige van wat Arabieren hebben gepresteerd. ”

  Ook een leuke.
  Als ik dit soort uitlatingen zie vraag ik me altijd af of degenen die die uitlatingen doen kunnen specificeren waar ze het over hebben.
  Ik zou het niet weten, tenzij natuurlijk de filosofie van Churchill wordt gevolgd ‘de hogere cultuur beschikt over de effectievere wapens’.
  Ik specificeer wat boeken over joden:
  ‘Jews. The essence and character of a people’, Arthur Herzberg and Aron Hirt-Manheimer, HarperSanFrancisco, 1998
  De auteurs zijn joden.
  De meest interessante zin in het boek is ‘dat joden altijd gevaarlijk leefden aan de rand van vijandige samenlevingen’, helaas wordt niet uitgelegd waar deze hobby op berust.
  Uiterst interessant is ook dat de schrijvers stellen dat maar dertien procent van de joden er voor kozen jood te blijven, helaas leggen ze niet uit waar het percentage op gebaseerd is.
  ‘From prejudice to destruction’, Jacob Katz, 1980, Cambridge MA
  Katz is of was een Israelische hoogleraar.
  Stürmer, Teichmann, Treue ‘Striking the Balance Sal. Oppenheim jr. & Cie. A family and a Bank’, London 1994.
  Herdenkingsboek van een joodse bank, uiterst interessant is het verzoekschrift aan de Duitse keizer van 1840 of zo waarin de joodse oneerlijke praktijken worden verklaard uit de beroepsuitsluitingen.
  Amiram Gonen,’Israël d’hier à aujourd’hui’, Jerusalem, Québec, 1997, 1998.
  De verwoesting van Palestina in foto’s
  Klaus Hödl, ‘Als Bettler in die Leopoldstadt, Galizische Juden auf dem Weg nach Wien’, Wien, 1994.
  Geen idee of de auteur jood was of niet. Het boek beschrijft hoe de geassimileerde joden van Wenen anti semieten werden toen Wenen werd overspoeld met ongewassen Galicische joden.
  Hödl schrijft dat de rabbis tegen emigratie waren omdat na emigratie ‘vele joden zich ontdeden van het onderdrukkende joodse milieu’.
  Alexander Solschenizyn, ´Die russisch- jüdische Geschichte 1795- 1916, >> Zweihundert Jahre zusammen <<´, Moskau 2001, München 2002
  De schrijver stelde publicatie wijselijk uit tot vlak voor z'n dood, volgens een NRC interview met de schrijver 'riep het boek grote irritatie op in het westen'.
  Bedoeld zal zijn 'bij joden'.
  Het boek is dan ook bomvol met verwijzingen, niet in het minst naar joodse bronnen.

 8. M.J. van den Broek M.J. van den Broek

  @Zelfbeschikking: Er zijn ongeveer 165 joodse Nobelprijswinnaars tegen 6 Arabisch/Islamitische Nobelprijswinnaars. Er zijn momenteel 1200 miljoen moslims tegen ongeveer 12 miljoen joden. Dat komt neer op één jood per duizend moslims, aan wie dus 27 maal zoveel Nobelprijzen zijn toegekend als aan al de moslims bij elkaar. Joden zijn superieur en daarom haten anti-Semieten Joden.
  Oorzaak? Moslims geloven in sprookjes en noemen zich onderworpenen aan Allah (die niet bestaat) en de Joden zijn de nakomelingen van hen die alles overleefd hebben, dus de slimsten en de sterksten.

  “Waarom?” is het belangrijkste woord in de wetenschap en een verboden woord voor een moslim, dus zal een moslim nooit iets bereiken.

  Mijn stelling dat de bijdrage van Joden aan cultuur en wetenschap duizend maal zo groot is als die van de Arabieren is inderdaad discutabel. Joden zijn per hoofd wel 27.000 maal zo succesvol als Moslims op wetenschappelijk en cultureel gebied.

  Verder, dit blog trekt een bepaald soort lieden aan zoals een mesthoop strontvliegen, dus: Vaarwel!

 9. Jan Jan

  Ter informatie:

  “Young Arab Jews open letter to Arab peers – In spite of being the majority amongst the Israeli Jewish population, Arab Jews are heavily discriminated in Israel, both culturally and economically. Due to Zio-centric pressure and Euro-centric culture, Arab Jews have been reluctant to openly explore their heritage. Needless to mention that Arab military defeats didn’t help either, for decades Arab Jews in Israel have tended to hide their Arabic past. For the obvious reasons Arab Jews in Israel have been found at the forefront of every possible political form of negation towards Palestinians and Arabs in general. They clearly wanted to disassociate themselves from their Arab past through blind identification with Zionist ideology and Israeli militancy.

  Things, however, may change these days. Following the regional Intifada and the rise of Arab masses, young Arab Jews in Israel are becoming aware of their true origin and their culture….”

  http://tinyurl.com/3d4zdxn

 10. Jan Jan

  Ter informatie:

  “The First Holocaust” by Don Heddesheimer is a critical work documenting the continuous Jewish attempts at floating out Holocaust propaganda before, during and after World War One, often invoking the magical “6,000,000” figure and using the term “Holocaust”. Of course, these clever propagandists have since accomplished their goal of establishing the outrageous myth of the Jewish Holocaust™ in the public consciousness following the end of WW2. In large part due to fictional Hollywood movies like “Shindler’s List” from that lying venomous worm, Steven Spielberg. Read The First Holocaust online here.

  Why the number “Six Million”?…”
  http://tinyurl.com/3hds6ye

  Een “Self-fulfilling prophecy?” *

  *”A self-fulfilling prophecy is a prediction that directly or indirectly causes itself to become true…”
  http://tinyurl.com/yatgau

 11. Jan Jan

  @Mihai,

  In alle vriendelijkheid: ter informatie en mogelijkerwijze ter overweging:

  De Telegraaf – wo 27 apr 2011, 15:23

  “Witte Huis toont langere geboorteakte – WASHINGTON – De Amerikaanse president Barack Obama is geboren in Hawaii. Daarmee komt een einde aan wilde theoriëen dat hij niet in de Verenigde Staten zou zijn geboren, wat vereist is om president van de VS te kunnen worden. ….”

  http://tinyurl.com/69jrrrn

  Volgens Het Witte Huis In Wasington D.C. Verenigde Staten, in pdf-vorm:

  Geboortebewijs ‘Barack Hussein Obama, II”
  Geboren: August 4, 1961 -7:24 P.m

  In ‘Kapiolani Maternity & Genecological Hospital’.

  http://tinyurl.com/42bp3sy

  Volgens Wikipedia:

  “..Kauikeolani Children’s Hospital opened in 1909 named for Emma Kauikeolani Napoleon Mahelona….”
  &
  “In 1978, it merged with Kapiʻolani Maternity Home to become Kapiʻolani Medical Center for Women and Children….”

  http://tinyurl.com/5tzgo95

  Relatief aan deze informatie is Barack H. Obama in 1961 geboren in een ziekenhuis met de naam ‘Kapiʻolani Medical Center for Women and Children”. Een naam die deze instelling pas in in 1978 door samenvoeging kreeg. De heer B.H. Obama zou volgens vele gelovigen van meningen, toen al 17 jaar oud zijn.

 12. Jan Jan

  @Mihai,

  Ter informatie en illustratie:

  YouTube:

  “Helen Thomas tells Jews to go back to Germany” – rabbilive (RabbiLive.com)
  http://www.youtube.com/watch?v=RQcQdWBqt14

  Helen Thomas heeft het over ‘Palestina’, ‘het bezet zijn’, ‘het is hun land’, ‘niet Duits, Pools’, ‘thuis is Polen, Duitsland, America, en overal anders’.

  Niet een keer gebruikt Helen Thomas het begrip ‘Jew/Jood’!
  Toch wordt de aandacht geleidt naar : “Six million Jews were killed at home…”. En de vragende stelling: ‘How can Helen possiblly report unbiased?.

  Het is onmogelijk om ‘unbiased’ te zijn en zich uit te drukken, omdat taal partijdig is. Zoals Helen Thomas het heeft over ‘niet Duits, Pools’ enz. en rabbilive de bias – Jews, het Helen Thomas aangaande ‘prediken tot de bekeerden’ enz- van maakt.

  Er zijn oa Belasting Diensten die van deze menselijk bias eigenschap gebruikmaken door een variant van de zogeheten χ2 test. (chi-square test/chi squared test). Een persoon die moedwillig de cijfers manipuleert, heeft onderbewust bias voor bepaalde cijfers, deze bias voor bepaalde cijfertekens, en deze tekens komem dan statistisch naar voren relatief aan de nul hypothese.

  Mvh

 13. Met de vrijheid van meningsuiting gaat het even niet zo goed, zie ik.
  Weer een ban bij de Volkskrant. Joost mag weten waarvoor. Het lijkt wel een kleuterschool. Als er 2 vechten, geef je ze gewoon allebei een pets.

 14. klaas klaas

  Ik zag dat Mihai ook al een ban heeft, zeer terecht overigens.

  Het is nu een stuk beschaafder geworden bij de VK blog, veel minder last van overlast figuren die iedere dag de blog volbraken.

 15. Jan Jan

  Ter informatie:

  “…‘insult after injury’…”

  “Nobody can hurt me without my permission.”
  — Mahatma Gandhi

  http://tinyurl.com/3qpzubt

  Transliteratie: “Niemand kan mij kwetsen, zonder mijn toestemming”.

  Kwestie van wilskracht, kiezen en het aan zichzelf houden of er wel of niet toestemming gegeven wordt.

Leave a Reply