Skip to content

De sluwe en vileine Ineke van Gent

De Van-Gent-gate is het nieuwste bewijs van een omgekeerde wereld in Nederland. Iedereen valt haar aan omdat ze niet wist dat Nixon dood was. Nou ja, ik wist het ook niet, dus wat is het probleem? Maar niemand neemt Van Gent kwalijk voor de andere misdadige uitspraken. Lex Uiting van 3FM vertelde Van Gent dat Nixon de nieuwe spindoctor van Barack Obama zou zijn en vroeg haar mening daarover.

Ineke van Gent: “Alles wat Obama kan helpen, zodat ie door kan door kan in de Verenigde Staten, daar ben ik voor.”

Ietsje verderop zegt ze: “Ik denk wel dat in deze campagne enige sluwheid en enige strategie, tactiek die vilein is en werkt, nodig is.”

Waarom wordt Nederland niet wakker van dit soort uitspraken? Ineke van Gent geeft nu vrolijk toe dat ze een machiavelliste is. Ze zegt dat ze voor “alles” is wat Obama kan helpen. Wat is alles? Leugen? Chantage? Omkoping? Moord? De atoombom op Iran gooien?

Volgens Van Gent heeft een politicus een sluwe en vileine spindoctor nodig. Met andere woorden een valsspeler, een bedrieger, een manipulator. Dat betekent dat Van Gent oplichting en charlatanerie als waarden koestert. Alles mag, zolang je maar aan de macht komt en blijft.

Meteen aftreden die miep.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inPolitiek

7 Comments

 1. christinA eijkhout christinA eijkhout

  Zelfs ik wist dat Nixon dood was, Alzheimer’s.
  🙂
  Gerechtigdheid.

 2. christinA eijkhout christinA eijkhout

  Dat was in een film over Nixon, Watergate etc.

  Maar ik heb het stukje nu meermaals beluisterd, en als ze zelf slim en vilein is, kan zij zich er met gratie uitdraaien.
  Ik heb trouwens een fout gemaakt, Reagan had Alzheimer. Nixon een beroerte+coma. Het had zo mooi kunnen zijn.

 3. Hannes Minkema Hannes Minkema

  Je bent niet gek, Mihai. Ook jij ziet dat de programmamakers van Giel Beelen hier op 1:50 een ‘cut’ toepasten, oftewel de camera niet lieten doorlopen maar stukjes opnamen aan elkaar plakten.

  Vervolgens wordt Van Gent gevraagd naar een of andere eigenschap van ‘de oude rot Richard Nixon’. Dus onafhankelijk van zijn (onmogelijke) hedendaagse inbreng. Daarop geeft Van Gent netjes antwoord, wat niet raar is, want ook dode mensen hebben karakteristieke eigenschappen, en blijven die hebben zolang wij ons hen herinneren.

  Ook op 2:04 en op 2:09 volgen enkele ‘cuts’ waarmee Giel Beelen de boel aan elkaar plakt, om zodoende een nep-afzeikpoging in elkaar te flanzen. Trap jij daar in? Ik dacht het niet.

  Wat zegt de interviewer op 2:14? “…Richard Nixon een sluwe man?” Hij laat – opzettelijk – het eerste deel van de vraagzin weg. De kijker met daardoor in het frame trappen dat Van Gent geacht wordt te denken dat Nixon nog leeft. Maar dat is natuurlijk onzin. Van Gent kan net zo goed antwoorden op de vraag “WAS Nixon een sluwe man?”. En daar kan ze netjes en doodgemoedereerd op antwoorden. Want sluw, dat was Nixon.

  Daarna voegt Van Gent er aan toe dat ‘in deze campagne wel enige sluwheid en strategie en tactiek die vilein is en werkt nodig zijn’. De interviewer probeert Nixon er nog tussen te proppen: “Dus dan zitten we met Nixon goed”, waarop Van Gent riposteert dat we “met Nixon OP DE ACHTERGROND wellicht goed zitten”, wat er op duidt dat Van Gent heel goed begrijpt dat Nixon vanwege diens overlijden slechts een symbolische rol kan spelen. Goed gedaan, meisje.

  Giel Beelen een gemakzuchtige lul die vanuit zijn studiootje met zijn hoofdtelefoontje op zijn kleine hersentjes de boel nog even wil ‘framen’ met zijn “oh-oh-oh-oh daar gaan we weer” op 2:40. Terwijl de geïnterviewde in casu niks verkeerds zei.

  En jij trapt daar in? Valt me tegen.

 4. Mihai Mihai

  @Hannes

  Ze heeft niet geklaagd dat ze haar fout zouden hebben geknipt. Het enige wat ze heeft gezegd is dat ze dom was om over Nixon te beginnen. Ik zie dus geen reden te betwijfelen dat ze zou hebben gezegd dat alles voor de winst moet kunnen en dat een sluwe en vileine campagne mag.

 5. Mihai Mihai

  @Ina

  Ze heeft het in die tweet over het feit dat ze niet had gedacht dat Nixon dood was. Maar ik heb het hier over sluw en vilein zijn.

Leave a Reply