Skip to content

De pijn in het Westerse denken

Muriel Degauque, geboren als Belgische Arische, Kaukasische, katholieke baby, blies zichzelf op in Irak op 9 november in het midden van een Amerikaanse patrouille. Deze aanslag heeft onverwachte consequenties voor de gemiddelde Westerling.

Tot nu toe heeft de Westerling alle anti-terrorismewetgeving makkelijk geaccepteerd, ondanks de waarschuwingen van deskundigen dat deze wetgeving zelf een aanslag is op democratie, mensenrechten, privacy etc. De onuitgesproken gedachte van de Westerling was: “Het maakt mij helemaal niet uit dat onschuldigen hun mensenrechten geschonden zullen worden. Die onschuldigen zullen toch donkere mannen met baard en tulband zijn. Het is misschien zelfs een unieke kans om de moslims te pesten, om wraak voor 11 september te nemen. En misschien, als hier hun mensenrechten geschonden worden, komen ze hier in mindere aantallen.” Nu dat met haar onschuldig kopje Muriel een zelfmoordaanslag heeft gepleegd, komt elke Westerling in aanmerking om als terrorismeverdachte te worden beschouwd. Dus men zou nog een keer over de ingeleverde mensenrechten na gaan denken.

Een tweede consequentie is ook niet door de Westerling gedacht. De Westerling dacht stiekem: “Nou, als het echt nodig is, dan gaan we alle moslims vergassen, gaan we de atoombom op het Midden-Oosten gooien. Dan hebben we de olie voor onszelf en een zuivere van andere religies Westerse landen en wereld. Bovendien, met één miljard moslims minder, is niet alleen het probleem van de overbevolking met één zesde verminderd, maar ook de klimaatverwarming wordt tijdelijk vertraagd.” Ook deze gedachte komt door Muriels aanslag in problemen. Want het idee van massale uitroeiing van de moslims stuit niet alleen tegen het vooruitzicht van een interne burgeroorlog met gekleurde mensen, misschien makkelijk te onderscheiden, maar ook met onzichtbare ariërs, die zich bij de moslims zullen aansluiten. Muriel was weliswaar een bekeerde moslima, maar er zijn voldoende Westerlingen met moraal, die zich tegen een genocide zullen keren door aan de kant van de moslims te gaan vechten.

Dus Muriel geeft de Westerling iets om na te denken.


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inPolitiek

Be First to Comment

    Leave a Reply