Skip to content

Beste Geert,

Nadat Fitna geen kassucces boekte bij de islamieten, moest je zo nodig naar de nieuwe moslimpesterij linken, want “vrijheid van meningsuiting is ons grootste goed.” Wanneer heb ik jou als spreekbuis voor ‘ons’ geroepen? Of bedoel je met ‘ons’ de leden van jouw partij? Als ik de mensenrechten bekijk, zie ik daar groter goed. Ik zou bijvoorbeeld mijn recht op meningsuiting opofferen voor jouw recht op leven en het recht om niet gedeporteerd te worden. Om vrij te zijn van slavernij, van marteling, van gedwongen verdwijning, van gedwongen medische experimenten. En als jij jouw vrijheid van meningsuiting boven mijn genoemde rechten zet, vette pech voor jou. Want ik zou me nooit laten deporteren – bijvoorbeeld – zodat jij spitsvondige oneliners kan debiteren.

Stel je voor dat de Duitsers een dergelijk film hadden gemaakt over de Joden in 1950. Zou je de link op je site plaatsen? Is deze analogie goed? Ja. Ja zeker, als je de laatste 100 jaar geschiedenis bekijkt.

Als moslims hun geliefde vaderland op een kaart bekijken, zien zij grenzen opgelegd door kolonisten, voor eigen gewin. De grenzen in het Midden-Oosten zijn zo omdat de Britten een spoorweg wilden en de Fransen een badplaats. En omdat Balfour geen Russische Joden in Engeland duldde, zocht hij een kolonie voor hen uit, ver van Europa. Na een inspectie van Libië, Congo en Mozambique werd het toevallig Palestina. Nee Geert, een volk dat ergens 2000 jaar geleden heeft geleefd, heeft niet het recht om de huidige bewoners te verdrijven. Anders kunnen we allemaal wel inpakken.

Het Westen heeft meer dan vijfendertig staatsgrepen gesteund in het Midden-Oosten. Het Westen heeft dictators in het zadel geholpen in Iran, Libië, Jemen, Egypte, Turkije, Algerije, Tunesië, Marokko, Pakistan, Indonesië, Filipijnen en de Golfstaten onder meer. Alleen al in Irak hebben de Britten en de Amerikanen het regime rond zes keer gewisseld, want het duurt wel even voordat je de grootste schurk gevonden hebt. In Saudi-Arabië was het meteen raak. Daar hebben ze hebben fundamentalist Abd al-Aziz ibn Saud als hun marionet gekozen, lang voordat men er olie aantrof. Het feit dat hij 40.000 publieke executies voerde en de ledematen van 350.000 mensen amputeerde, maakte hem in Londen en Washington niet minder geliefd.

Het Westen heeft een aantal keren militair ‘ingegrepen’, onder meer in Egypte (GB in 1956), Jordanië (GB, 1958), Libanon (VS, 1958), Koeweit (GB, 1961), Oman jaren 50, 60 en 70 door GB, Aden (GB, jaren 50 en 60), Libanon en de Perzische Golf (jaren 80). De moslims zijn ook niet vergeten dat het Westen hun vrijheid niet zonder verschroeide aarde heeft gegund. Zij hebben nog scherp de Franse massaverkrachtingen in Algerije voor ogen, de martelingen en de meer dan één miljoen doden. En zo ging het ook in andere koloniën.

Dat is nooit gestopt. Terwijl jij naar youtube kijkt, doodt het Amerikaanse leger moslims in Irak, Jemen, Pakistan, Somalië, Afghanistan en elders.

Adnan Farhan Abdul Latif zat vast op Guantánamo sinds 2002, drie jaar geleden is hij vrijgesproken; en desondanks stierf hij twee weken geleden op Guantánamo. De CIA heeft de Duitser Khalid El-Masri ontvoerd, naar Afghanistan gevlogen, verkracht en voor maanden gemarteld. Toen hebben ze ontdekt dat ze de foute persoon hadden, dus ze hebben hem alweer in Macedonië gedumpt.

El-Masri heeft oneindig in Amerikaanse rechtbanken gevochten, maar de Amerikaanse rechters mogen geen oordeel geven over de buitenlandse politiek. El-Masri kan de VS ook niet in Duitsland aanklagen, want staten zijn immuun in de rechtbanken van andere staten. Er bestaat ook geen internationaal hof waar individuen staten kunnen aanklagen. Waarom? Australië knokte vanaf 1946 vijf jaar lang voor het oprichten van een Internationaal Mensenrechtenhof, waar individuen staten mochten aanklagen. Het hof was afgekeurd door de veto-nomenklatoera: de Sovjets, de Britten, de Fransen en de Amerikanen.

Jij bent het allang vergeten, maar de islamieten hebben de foto’s van Bagram vers in het geheugen. Van Guantánamo en Abu Ghraib. Zij weten alles van rendition en hoeveel burgers zijn gedood door de Amerikanen met drones in Pakistan. Daar heb jij geen idee van. Zij weten van het Iraakse viertienjarige meisje, verkracht door een Amerikaans peloton. Waarna haar ouders en haar zesjarige zuster werden doodgeschoten en het huis in de fik gestoken.

Dit alles duurt al 100 jaar en is nog gaande. De film is daardoor een insult after injury. Het is zoals een serieverkrachter, die films zou maken over de verkrachte vrouwen waarin hij zegt dat ze hoeren zijn. Zou je zijn link op je site plaatsen en voor zijn vrijheid van meningsuiting vechten? Nee Geert. En weet je waarom? Omdat de vrijheid van meningsuiting niet bedoeld was voor de Alfa dog, maar voor de underdog. Niet voor de Keizer om zijn onderdaan te kleineren, maar voor de onderdaan. Niet bedoeld voor de dader om zijn slachtoffer te vernederen.

Geredigeerd door Pascale Esveld

Published inOpiniePolitiek

4 Comments

  1. izno izno

    jaja dus gaan we maar onschuldige mensen uit hun gebouwdje branden, film makers neersteken en bommen laten ontploffen vol in straten met onschuldige mensen want daar hebben al die machtige lui die in de geschiedenis vast heel veel ernstige digene hebben gedaan last van.. Die mensen geven geen ene hol om oschuldige slachtoffers.

  2. peter peter

    je kan in irak idd beter vermoord worden door de taliban omdat je een muziekje luisterde daar heb je helemaal gelijk in. Hardstikke chille gasten.

Leave a Reply