Skip to content

Hoogtijd voor de eerste masculinische golf!

Mannen! Bevrijd jezelf van het vrouwenjuk! Kijk naar jezelf en zie wat je geworden bent: een meesterlijk gedresseerd schoothondje. Je bent zo geïndoctrineerd dat je het niet eens ziet.

Vrouwen klagen over de bierreclame, waar vrouwelijke aerodynamiciteit van alle kanten belicht zou zijn. Slanke figuren zouden de vrouw onderdrukken, dwingen tot vermageringskuren, om mannen tevreden te stellen. Vrouwen zouden als lustobject gedegradeerd worden en hun gevoel van eigen waarde verliezen. Ze zijn van achter hun aanrecht in opstand gekomen, zwaaiend met grote, dikke zware, vette koekenpannen. Ze koken niet meer. Ze poetsen niet meer. Ze strijken, boodschappen en zorgen voor de kinderen niet meer. En ze hebben de stofzuigerstel in je hand gestoken. Ze willen zogenaamd niet meer door jou onderdrukt worden. Ze willen er bovenop.

Dit alles is niets anders dan een mefistofelsiaanse conspiratie om jou een oor aan te naaien, je aan nog dikkere stalen kettingen te binden. En jij hebt al deze slinkse propaganda ingeslikt. Je bent lief en aandachtig geworden. Je leert gedichten uit je hoofd, over zonsondergangen en draagt zelf rijmen aan de zogenaamde majestueuze vrouwen. Je moet in staat zijn om vijfgangendiners aan kaarslicht te koken. Versgeschoren en in balsemgedompeld, haar diep in de ogen moet kunnen kijken en geloofwaardig, met trillende stem voor haar “ik hou van jou” declameren. Je komt naar huis begraven onder bossen bloemen. Je voorspelt, naspelt en haar hemels meervoudig klaar laat komen. Je bent een roze tedere vibrator. En boven alles kan je nu extreem aandachtig luisteren.

Dit was slechts de laatste stap, want hun plannen zijn allang begonnen. Want wie denk je dat de institutie van het huwelijk heeft uitgevonden? Mannen die genetisch voor jacht zijn gemaakt en van natuur niets anders willen dan hun genen oneindig te verspreiden? Jij zelfs de door God gevreesde veroveraar? Nee, het zijn de vrouwen die voor negen maanden bloot staan aan alle roofbeesten en niet hun eigen voedsel bij elkaar kunnen vergaren. Niet dat ze zelf niet een belang hadden om hun genen met zoveel mogelijke manen te vermengen. Niet dat ze in de edele trouw geloven. Want misschien één op de drie kinderen komt uit een buitenechtelijke relatie. Waar het hen om gaat is jou vast te binden, dat jij tijdens haar kwetsbare tijden beschermt, haar kleine progenituur verdedigt, voor voedsel en onderdak zorgt. Ja, het huwelijk is een vrouwelijke samenzwering, al eeuwenlang uitgevonden, om jou hulpeloos vast te binden. Niet voor niks heet het matrimoniaal. We leven stiekem in een matriarchale maatschappij.

Maar nu of nooit moet je in opstand komen! Emancipeer jezelf en ruk dat schort van je bezweten lijf er af. Schreeuw nu met al je adem “BASTA!” voordat je in een op batterijen draaiend pluchen panda omgetoverd wordt! Vergaar je laatste druppels bloed en spring beslist op barricaden! Neem nu je eigen zaad in eigen hand!


Geredigeerd door Pascale Esveld
Published inOpinie

10 Comments

 1. alib alib

  Avatar van alib
  Zie wat je altijd al bent geweest: een keffertje. Hoe harder het mannetje keft, hoe meer vrouwtjes kwispelstaartend om hem heen gaan staan. Als een ketting. Nu nog even aanhalen.

 2. Lidy Lidy

  Avatar van Lidy
  Mihai, hahahahaha. Good luck! You can do it! Wel even je handen wassen naderhand!

 3. Lidy Lidy

  Avatar van Lidy
  hahahaha, ik heb het weer gelezen mihai. Je hebt zoveel humor. Die alib snapt jouw humor niet, een veelste snerisneus tiep, die alib

 4. mihai mihai

  Avatar van mihai
  @Lidy

  De sterkte van de tekst ligt in het feit dat er een stukje waarheid vertelt. De cultuur verandert nu de mannen en wat ze niet van natuur zijn. Als de feministen kunnen klagen dat hen de slankheidideaal opgedrongen wordt, de waarden die nu in de maatschappij heersen dringen de mannen allerlei eigenschappen op en men is zo geïndoctrineerd dat men zich niet eens afvraagt waarom het zo is. De maatschappij vindt het vanzelfsprekend dat waarden zoals liefde, aandacht en alle andere dingen die de vrouwen van een man verwachten, goed zijn. Deze vanzelfsprekendheid verschilt echter niet van de vanzelfsprekendheid van 50 jaar geleden dat de vrouw achter het aanrecht moest staan. Het is precies hetzelfde.

 5. Lidy Lidy

  Avatar van Lidy
  Indeed, wij moeten de macht van de vanzelfsprekendheden zien te doorbreken Mihai.

 6. Mirjam Mirjam

  Avatar van Mirjam
  He getver ja: weg met de liefde! Wat heb je aan zoiets? Het zijn altijd maar die gekke vrouwen die ermee dwepen. Er deugt helemaal niets aan de liefde, veel te vanzelfsprekend! En ook prima te vergelijken met zoiets als het (aan)recht van de vrouw.

 7. evy evy

  Avatar van evy
  @ Mihai: Zijn het nou de vrouwen die goe zaad uit zoeken of de mannen.

 8. Niks heerlijker dan het vrouwenjuk (o.k. met uitzondering misschien van Lidy en mijn schoonmoeder, maar dan hebben we het over een ander soort terreur) , en zeker vergeleken met het concurrerend wereldbeeld, te weten de macho-wedkamp en de amstelbuik met mayonaise cultuur (die tegenwoordig ook flink geintegreerd in elkaar geraakt zijn).

Leave a Reply