Skip to content

Komt er een grote genocide?

Analisten geloven dat we aan de vooravond staan van een revolutie. Bijvoorbeeld Bas Heijne in zijn essay ‘Onbehagen’ en Rob de Wijk in zijn boek ‘De nieuwe revolutionaire golf’ komen dicht in de buurt, maar ze leggen de vinger niet op de zere plek. Hieronder geef ik een betere verklaring voor het onbehagen de toenemende succes van populisten.

De Westerling is bang voor de toekomst.
Broodnodig herstel van de economische crisis betekent meer productie en consumptie, met klimaatverandering als gevolg. Het Pentagon voorspelt dat dit tot een globale catastrofe kan leiden, met miljoenen doden in oorlogen en natuurrampen. De grote Europese steden verdwijnen onder water en er heerst een Siberisch klimaat. Grote werelddelen worden onleefbaar: verdronken, veranderd in hete woestijn, of te koud voor leven. Men verwacht anarchie, wereldoorlogen en een oneindig aantal vluchtelingen.

We verbruiken steeds meer overlevingsmiddelen, zoals grondstoffen, water en landbouwgrond. Volgens het World Wildlife Fund hebben we binnen vijftig jaar twee nieuwe planeten nodig, want de grondstoffen zijn in 2050 op. Dus economisch herstel is zelfmoord.

We zijn ook bang dat robots en 3-D printers onze banen bedreigen.

Opkomende machten zoals China, India en Brazilië verbruiken steeds meer. Hun burgers vervangen rijst met vlees, dat veel meer milieuschade veroorzaakt en meer landbouwgrond vereist. Zij verruilen de 500.000 fietsen voor auto’s.

De Westerling is bang voor machtsverlies.
Inwoners van landen in opkomst worden steeds beter opgeleid en onze banen verdwijnen naar de nieuwe machten. Intellectuelen uit armere landen verhuizen nu eerder naar China dan naar het Westen. We verliezen daardoor in ontwikkelingskracht. China en India zullen binnenkort meer BBP hebben dan Europa en de VS. Dit geeft hun meer kans om overlevingsmiddelen te bemachtigen. China infiltreert massaal Afrika, waar 60% van de landbouwgrond en enorme reserves van grondstoffen zijn.

Het volkenrecht verandert van de wet van de jungle naar rule of law. Karen Alter bewijst dit in haar boek ‘The new terrain of international law’. 6 Internationale hoven hebben slechts 373 bindende uitspraken gedaan tot in 1989. Daarna groeide het aantal hoven tot 24 met 37.000 vonnissen. Dit en andere ontwikkelingen (zoals mensenrechtenverdragen) veroorzaken gelijkere macht, dus minder macht voor ons om de overlevingsmiddelen te bemachtigen. Voor de rechter zijn de machten gelijk. Daarom zien we in het Westen een stijgende aanval op volkenrecht, mensenrechten en internationale hoven.

Bijvoorbeeld Wilders en Theresa May willen Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens verlaten. De Veiligheidsraad nam net een resolutie aan met 14 stemmen tegen 0, dat de Israëlische nederzettingen illegaal zijn. John Kerry bevestigde in een recentelijke speech dat de nederzettingen volkenrecht schenden. Wilders tweette “My advise to my Israeli friends: ignore the UN and keep building more and more settlements.” Trump tweette: “The United Nations has such great potential but right now it is just a club for people to get together, talk and have a good time. So sad!”.

Technologie wordt steeds goedkoper, toegankelijker en vernietigender. Daardoor verliezen we macht ten gunste van individuen buiten het Westen. Zij plegen steeds meer aanslagen want ze pikken niet langer dat het Westen hen tirannen oplegt en hun overlevingsmiddelen ontfutselt.

Genocide is de makkelijkste oplossing.
Wetenschappers hebben ontdekt dat een onbewust hersendeel beslissingen neemt, vooral gericht op zelfbehoud. Het bewuste deel van het brein weet niet de drijfveren van het onbewuste brein en fantaseert er een verhaal bij. Mijn verklaring is dat het onbewuste Westerse brein al een oplossing heeft bedacht voor de verwachtte zwarte toekomst: genocide op wereldschaal. Volkenmoord vermindert consumptie, milieuvervuiling, vertraagt klimaatverandering en beperkt concurrentie op overlevingsmiddelen.

Olie – de vitale grondstof voor energie en veel materialen – is voornamelijk in islamitische landen aanwezig. Het bewuste brein vindt daardoor smoezen om moslims te haten en beschrijft hen als jihadisten die de wereld willen veroveren.

Men verzint ook sociaal-darwinistische smoezen: het superieure Westen heeft meer rechten dan de inferieure Derde Wereld. Daarom vindt 52% van de Trump-aanhangers zwarten ‘minder ontwikkeld’. Daarom praten populisten over ‘onze superieure cultuur’ en de ‘barbaarse’ islam. Met dehumaniserende taal maken ze genocide acceptabeler.

De genocide in de Derde Wereld zal leiden tot verzet en protest in het Westen. Migranten worden mondiger en vergaren meer politieke macht. Ze radicaliseren en plegen aanslagen.

Bovendien willen de Westerlingen de overlevingsmiddelen niet met migranten delen. Vooral als de wereldeconomie instort en men voedsel lokaal moet maken, is er onvoldoende land om iedereen te voeden. Daarom wil Wilders minder moslims.

Met de aanval op volkenrecht, mensenrechten in internationale hoven, nemen de Westerlingen een obstakel tegen misdaden en genocide weg en verzekeren ze zich tegen eventuele berechting.

Genocide als oplossing verklaart de post-truth tijdperk.
Commentators observeren met stijgende verbazing de elementen van het post-truth fenomeen. Hoe komt het dat nepnieuws op facebook meer werd gedeeld dan echt nieuws tijdens de Amerikaanse verkiezingen? Hoe komt het dat men Donald Trump heeft gekozen, terwijl hij bijna de meeste leugens vertelde van de dertien kandidaten – slechts Ben Carson scoorde lager.

Hoe komt het dat het publiek deskundigen en oude massamedia wantrouwen en naar alternatieve bullshit luistert? De beste verklaring: het publiek heeft geen interesse meer in feiten en waarheid. Het publiek kiest de leugen.

We idoliseren beroemdheden en de populist is een bekende persoon. Het brein vertelt zichzelf de smoes: ideeën en argumenten werken volgens een evolutionair principe; de persoon met de beste argumenten wordt bekend; zoveel mensen steunen de populist, het kan niet dat zoveel mensen zich vergissen; dus de populaire populist moet de waarheid vertellen en het beste argument hebben, houdt het brein zich voor de gek.

De populist manipuleert dit psychologisch zelfbedrog in zijn voordeel. Niet voor niks riep Wilders in zijn slotwoord voor de rechtbank: “Ik sta hier namens miljoenen Nederlanders.” Hij herhaalde het woord ‘miljoenen’ 10 keer.

Als het publiek de waarheid zou kennen, zou men ook schuldig zijn voor de genocide. Het brein schept daarom een kunstmatige “Wir haben es nicht gewußt”. Wie de leugens gelooft, voelt zich minder schuldig en kan zeker achteraf door niemand beschuldigd worden voor medeplichtigheid aan de misdaad. De misdaad was immers de noodzakelijke conclusie van de leugens. En de verantwoordelijkheid voor de feiten ligt bij de spreker, de populist; de luisteraar is niet verplicht om de feiten zelf te controleren, houdt het brein zich voor de gek.

Daarom worden de populisten populairder, omdat zij angst en haat zaaien, die de opkomende genocide zullen goedpraten. Populisten beloven lebensraum.


Geredigeerd door Pascale Esveld

Published inBeste BlogsFilosofie

13 Comments

 1. klaas de vries klaas de vries

  Het is verbazingwekkend hoe je mensen kunt begrijpen als je hun herkomst en achtergronden kent.
  Dat geldt voor Nietsche, Wilders en voor Ticu.
  En psychiater verklaarde me eens ‘ veertig % van de mensen doet wat de ouders deden, 40% gaat er tegenin, en maar 20% vindt een eigen weg’.
  Kennelijk leidt een opleiding filosofie ook al niet tot zelfkennis en objectiviteit.
  Zelfs het onbegrip ‘populisten’ blijft in gebruik.

  • Reax Reax

   Dit is toch niet bedoeld als een poging tot weerlegging van wat Ticu in zijn stukje te berde brengt? Wijs aan waar dat wat als feit wordt gepresenteerd geen feit is, voorzie geponeerde argumenten van tegenargumenten, toon de onlogica in een gevolgde redenering etc. Verpak het geheel in een overtuigend betoog en wellicht krijg je dan wat lezers mee. Toegegeven, met geroep en gekakel dat kant noch wal raakt, krijg je ook aardig wat lezers mee, maar juist op een site als deze mag je een zinvolle argumentatie verwachten.

 2. Partout Partout

  Gelukkig Nieuwjaar! Hitler kwam aan de macht dankzij steun van de Junckers, de industriebaronnen.
  De rol van de tegenwoordige stinkend rijke internetmiljardairs moet niet onderschat worden. De Ceo’s van Google, Facebook, Microsoft, Amazon, Paypal etc voelen zich halfgoden, ontduiken belasting en hebben overal schijt aan, mn aan overheden, en lachen in hun vuistje omdat de populistische goegemeente zich druk maakt over een stel arme sloebers dan wel vluchtelingen ipv over hen, als de moderne maffiose roversbende. Een opstand tegen het totaal bankroete financiele systeem waarbij de reuzenberg aan schuld eindelijk eens doorgehaald gaat worden ten koste van de bezittende klasse zou het eerste begin van werkelijke verandering zijn. Nu worden burgers en bedrijven world wide als citroenen uitgeknepen door de kunstmatig met nepgeld in leven gehouden bordkartonnen banken.

 3. jillesdykstra jillesdykstra

  Ik schreef al als Klaas, maar nu Joop mij weer eens geblokkeerd heeft, kan ik mijn laatste pseudoniem hier gebruiken.
  Wat je in het westen van vrijheid van meningsuiting al niet moet doen om je meningen te uiten.
  Natuurlijk was mijn eerdere reactie geen weerlegging, bij lieden als Ticu is weerleggen onmogelijk.
  Mijn eerdere reactie was niet meer dan ‘eindelijk begrijp ik vanuit welke achtergrond de man schrijft’, tegelijk geeft dat dan een gevoel van hopeloosheid.
  De in Israel geboren jood Gilad Atzmon, hij noemt zich ‘Palestijns jood’, vanwege zijn kritiek op Israel, wil collectieve psychotherapie voor alle joden.
  Als het uitvoerbaar zou zijn lijkt me dat een goed plan, helaas werkt psychotherapie lang niet altijd, en als het werkt alleen bij mensen die door hebben dat er iets mis is met hen.
  Je ziet aan Netanyahu dat die nog zeer ver af staat van zelfreflectie.
  Toch was die zelfreflectie er eind 19e eeuw wel, joden die van mening waren ‘dat de enige vijand van joden joden waren’.
  Het boek van Jakob Wassermann, uit 1921, heb ik ondertussen.
  Moet het nog lezen, maar het schijnt dat deze duitse jood het antisemitisme geheel toeschrijft aan de joden.
  Ik vrees dat Wassermann gelijk had, ik zie griezelige overeenkomsten tussen wat joden eind 19e eeuw schreven, en wat DENK nu roept.
  Wat sites als JOOP bezielt discussie onmogelijk te maken begrijp ik nog steeds niet, ik denk dat daarmee het tegendeel mee wordt bereikt van wat men zich voorstelt.

 4. jillesdijkstra jillesdijkstra

  Om te voorkomen dat ik weer wordt gewist maar weer eens een wat andere naam, Ticu houdt niet van discussie.
  Ik schrijf iets fundamenteels, geen antwoord.
  In mijn ogen hebben Ticu, Wilders en Han van der Horst, en velen met hen, dezelfde instelling: aan ons gelijk valt niet te tornen.
  Han schrijft in reactie op dat Hitler Rusland aanviel drie weken voor Stalin’s geplande aanval: trap er niet in.
  Ticu is diep overtuigd van de eeuwig onschuldige joden die al 2000 jaar worden vervolgd.
  Wilders is niet in staat onder ogen re zien dat de Islam in de 14e eeuw, en ook in het Ottomaanse rijk, redelijk tolerant was.
  Allemaal hetzelfde ‘wij zijn goed, zij zijn slecht’.

 5. reinejragolo reinejragolo

  Ik durf niets meer te bedenken in de angst dat het ook werkelijkheid wordt.

 6. Reax Reax

  @Jilles Dijkstra/Dykstra

  Tegenover het verhaal van Ticu plaats je een geheel ander verhaal. Voor de lezer (inclusief Ticu, neem ik aan) is niet of nauwelijks te doorgronden op welke wijze deze twee verhalen nu eigenlijk met elkaar in verband staan. En dus stokt de discussie.

  Ik vind het jammer dat de stukjes van Ticu weinig reacties oproepen en dat de weinige reacties die wel worden gegeven, vanuit een ander universum lijken te komen.

 7. jylles dikstra jylles dikstra

  Inderdaad, een ander universum, niet de gebruikelijke prietpraat.
  Ik denk dat niemand de moeite neemt aan een boek als dat van Jakob Wassermann, uit 1921, duits, in gothisch schrift, te lezen.
  Het idee dat joden iets te verwijten zou zijn kan gewoon niet, dat was ook de ontvangst van het laatste boek van Solsjenytsyn, over 100 jaar joden in Rusland, vanaf 1900.
  Het is natuurlijk niet zo dat alle schuld bij joden ligt, maar het tegenovergestelde is ook niet waar.
  Ik ben nu halverwege het boek van Wassermann, het lijkt op wat Katz schrijft, wat Solsjenytsyn schrijfr, wat Fritz Stern schrijft, en wat DENKers en zo nu roepen.
  Ik zie het somber in.

 8. illes dokstra illes dokstra

  Solsjenytsyn moet zijn vanaf 1800, de Poolse deling toen, waarna vrijwel alle joden van de wereld, vijf miljoen, In Rusland terecht kwamen.
  Rond 1900 gaf de tiende assimilatie commissie er de brui aan.
  Solsjenytsyn legt ook uit hoe, en waarom, het communisme een joodse aangelegenheid was.
  Niemand leest zo’n boek, uiteraard, evenmin Fritz Stern over Bleichröder, of Jacob Katz, over de oorzaken van de jodenvervolgingen.
  Katz was, ik denk dat hij niet meer leeft, een Israelische historicus.
  En wie leest Ismar Schorsch, ‘Jewish Reactions to German Anti-Semitism, 1870 – 1914’, New York 1972 ?
  En zo gaat het de beDENKelijke kant op.
  Vandaar de verschillende universa, die steeds meer in deze tijd opduiken, b.v. Rusland tegen de VS, voor en tegen EU, idem euro.

 9. Reax Reax

  @jilles

  Universa die langs elkaar glijden, hebben geen contact.

  Je zult waarschijnlijk meer zinvolle reacties krijgen als je zelf eerst je best doet om dat broodnodige contact te maken. Contact maak je al door je vast te bijten in een argument dat de ander opwerpt. Benoem het, fileer het, weerleg het. Of wat natuurlijk ook kan: vul aan, geef je bijval of overtroef. In elk geval, doe iets met wat je toegeworpen krijgt.

  Zolang je dat niet doet, zal jou een oorverdovend zwijgen ten deel vallen.

 10. lles dakstra lles dakstra

  Ik verwacht niet in het minst zinnige reacties, die zijn, waar dan ook, de uitzondering.
  Ik probeer dingen uit te leggen, dat blijkt toch te werken, de gestadige druppel holt de steen.
  De ideeën tegenover Israel zijn drastisch veranderd sinds 2005, tegenover EU en euro binnen zelfs een paar jaar.
  De anti Rusland propaganda wordt steeds hopelozer, ondanks Joop censuur; en ondanks VK onmogelijk maken van reacties.
  Brexit gebeurde, ik verwacht dat 2017 het jaar van de ingrijpende omwentelingen wordt.

 11. N1. Mooi betoog, alleen is het onduidelijk aan welke kant u staat van de oorlogslinies.

  N2. En hier mijn mailtje aan de webkennis die mij over uw tekst tipte:

  From: [email protected]
  Sent: Thursday, March 30, 2017 5:04 PM

  Subject: Komt er een grote genocide? – Mihai Martoiu Ticu

  ja miaauw, miaauw namastiaauw Herr Thomas CC,

  wij zijn meercellige organismen, maar ons fysiologisch gedrag is identiek aan de eencelligen.

  ik wil toch zien hoe genocides en holocausten in petrischaaltjes verlopen met bv drie bacterie kolonien samen, en of er een nieuw Hitler bij zit met een biljoenen leger. hhahaha

  Genocides zijn verdomd natuurlijk.

  hele economie fluctueert volgens natuurlijke varkenscycli, lokaal en groter.

  aandelen koersen volgens ook varkenscycli,

  ja deze man ziet het groot, met stukje wetenschap. mooi.

  ik zal hem citeren.

  vanavond Cyber Attack doc op dwh delft

  bye en ga lekker lopen in bosjes van poot bij duindorp of clingendael, blijf dromen want dromen is het bewijs dat je leeft:

  leestip
  nr 102 suske en wiske: dromen diefstal

  bye

  waldo en Wieroe

  N3. Lachen: Als de ziel/ atma van Adolf Hitler zou reincarneren als eencellige bacterie dan zou die nu een gevaarlijke EENcellige superieure Nazi Hitlertje zijn en met een biljoenen leger continu genocides en holocausten uitvoeren om vooral Joden, Untermenschen en Unterkoelies uit te roeien.

  N4: zie hier een echte nazi bacterie, vleesetend, binnen 48 uur gegarandeerd dood na infectie en amputatie is vaak enige redding.

  N4. Ter info: nazi bacterie, ongetwijfeld echte reincarnaties van de zielen van alle nazi’s uit Duitsland.

  Identiteitskaart

  Naam: Streptococcus pyogenes

  Wetenschappelijke klasse: β-hemolytische* streptokok van groep A** (afgekort: GAS)

  Voorkomen: aanwezig in keel en mond van zowat iedereen

  * β-hemolytisch: vele streptokokken produceren de stof hemolysine die erytrocyten (rode bloedcellen) oplost. Wanneer men een kweek maakt van de bacteriën om ze te identificeren gaat men na of de bloedcellen in de voedingsbodem worden afgebroken. Wordt de bacteriekolonie op de voedingsbodem omgeven door een heldere hof dan gaat het om β hemolyse, door een groene hof dan spreekt men van α hemolyse.

  ** Streptokokken worden ingedeeld in groepen op basis van de specifieke antigenen (elementen die in staat zijn een reactie van het afweersysteem op te wekken, waarbij antistoffen worden aangemaakt) aanwezig op hun celmembraan.

  Wanneer de streptokokken ‘vleesetend’ worden…

  Streptococcus pyogenes die in een wonde terecht komt, dat is wat er gebeurt als men spreekt over de ‘vleesetende bacterie’, in vakjargon necrotiserende fasceïtis of een necrotiserende weke delen infectie. De streptokokken komen terecht in een wondje, een plaats waar per definitie al weefselschade is. Daar heeft de bacterie het helemaal naar zijn zin en begint te woekeren.

  http://plusmagazine.knack.be/gezondheid/vleesetende-bacterie-wat-is-dat/article-normal-701729.html

Leave a Reply