Skip to content

Bevrijd de vrouw van de bikini!

Bikini’s zijn onderdrukking. De vrouw kiest niet vrij voor de bikini, maar is gedwongen door de achterlijke christelijke cultuur. Zij is preuts en schaamt zich als gevolg van eeuwenlange indoctrinatie door de mythe van Adam en Eva, die zich plotseling voor hun naakte lichaam schaamden, na het bijten in een appel. Het is dus hoogtijd om vrouwen te bevrijden en de bikini te verbieden. Alle vrouwen moeten voortaan naakt op het strand.

Menige lezer zal bovenstaande paragraaf verbaasd lezen, zo niet verontwaardigd. Sommige zullen beledigd zijn als hun cultuur of religie achterlijk en onderdrukkend wordt beschouwd. Anderen lezen het met ongeloof. Immers, wij in het Westen hebben de verlichting meegemaakt, we denken rationeel en wetenschappelijk, we zijn bewust van onze eigen psychologische trekjes en daardoor zijn we bevrijd. We zijn gezuiverd van dogma’s en bijgeloof. Voor deze ongelovige lezers, is de bikini niet een irrationele dogmatische schaamte, maar natuurlijk en rationeel gedrag.

Het Volvo-effect
Ik heb ooit iets gelezen over Volvo-rijders. Omdat zij geloven dat hun auto extra veilig is, rijden ze harder en roekelozer. Uiteindelijk sterven zij in gelijke aantallen als de rest. Op dezelfde manier is de Westerling verblind door zijn geloof in eigen objectiviteit. Door zijn geloof in eigen intellectuele superioriteit denkt hij roekelozer en trekt snel conclusies. De Westerling is net zo blind als de Afghaan in een bergdorp zonder elektriciteit waar de imam de waarheid in pacht heeft.

Geloof je me niet? Vertel me dan met welke rationele gedachten een vrouw haar bikini draagt? Met welke wijsheid dragen we kleren op straat bij aangename temperaturen? Geen enkele.

Onderdrukking
Ook de Westerse taboes en dogma’s kunnen onderdrukken. Neem bijvoorbeeld de Brit Stephen Gough. Hij loopt graag naakt. Hij is waarschijnlijk dertig keer gearresteerd en heeft rond zes jaar in gevangenis gezeten. Hij heeft tot het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gevochten en verloren. Het Hof beargumenteerde dat zijn gedrag niet alleen ‘tegen de standaarden van aanvaard gedrag in elke democratische maatschappij is, maar hij wist ook dat zijn gedrag alarmerend is en moreel beledigend voor andere mensen.’ Het Hof noemde zijn gedrag ook ‘antisociaal’ en een ‘openbare overlast’. Dit alles heeft het Hof uit de duim gezogen, want er bestaat geen enkele rationele reden om dit te geloven. Dus onze dogma’s zijn zwaar verankerd in de instituties die onze vrijheid zouden moeten beschermen.

Dubbele standaards
Een column van Sylvia Witteman toont aan dat Westerlingen geen empathie voor moslims (willen) hebben. Daar beschrijft zij haar pubertijd, wanneer ze in haar preutsheid met een T-shirt zwom. Niemand scheurde haar het T-shirt van het lijf. Mocht haar T-shirt tot aan de knieën hangen, om ook billen en benen te verbergen, zou niemand haar aanspreken. De Westerse vrouw mag zelf weten hoe preuts ze is, ongeacht hoe irrationeel haar kledingkeuze is.

Voor de moslima hebben we andere standaarden. Dat zij zich naakt voelt als haar buik, benen, armen en hoofd bloot zijn, vinden we zo irrationeel dat we het wettelijk moeten verbieden. De Westeling vindt het ondenkbaar dat de moslima dezelfde gevoelens kan hebben als de Westerse vrouw. Voor haar dicteren wij wat we willekeurig als rationeel en ‘aanvaard gedrag in elke democratische maatschappij’ beschouwen. Want wij hebben de appel uitgevonden.


Geredigeerd door Pascale Esveld

Published inBeste BlogsFilosofie

7 Comments

 1. Henk Veldman Henk Veldman

  Ik sta helemaal achter je maar op welke column van Sylvia Witteman doel je?

 2. jelle vd wal jelle vd wal

  De boerkini is in Frankrijk onderdeel van de cultuurstrijd tussen christenen, en degenen die zich verbonden voelen met die cultuur, en Moslims.
  Religieuze symbolen zijn verboden om het land christelijk te houden. Moslims in Frankrijk zijn maar een procent of vijf van de bevolking, 70 % van de mensen in gevangenissen zijn Moslims. Daarmee lijkt het veel op de zwarte Amerikanen.
  De situatie in de Moslim getto’s, de banlieues, wordt gezien als de Franse tijdbom.
  Sarkozy werd president door als minister van binnenlandse zaken een jaar of tien geleden hard op te treden rellen in die banlieuses.
  Hij probeert nu president te worden met een soortgelijke aanpak. Dat belooft niet veel goeds.
  Hoe deze cultuurstrijd opgelost kan worden, ik zou het niet weten.

  • Henk Veldman Henk Veldman

   Jelle, als 70% van de mensen in Frankrijk moslim zijn, valt dat nog wel mee. In Nederland is dat namelijk 100%. Dat weet iedereen, maar dat wordt maar steeds geheim gehouden, want zo gauw men met bewijzen komt loopt men het risico vermoord te worden. En weet je wat ook nog zo is? Bij de islam moet je bij diefstal de handen worden afgehakt. De moslims zijn er in geslaagd om alleen maar handen af te hakken van niet-moslims als ze stelen en aangezien nergens mensen lopen met afgehakte handen is dat weer het bewijs dat autochtone Nederlanders geen misdadigers zijn. Ook in Arabische landen zie je nergens mensen met afgehakte handen, dus doen ze daar net of er geen criminaliteit bestaat.

 3. Henk Veldman Henk Veldman

  M.b.t. het “Volvo-effect”… Je moet deze lezing eens zien: http://www.universiteitvannederland.nl/college/waarom-mogen-wij-wel-door-rood-fietsen-maar-toeristen-niet/ Hier kun je zien dat mensen die door rood fietsen of lopen juist veiliger bezig zijn, omdat ze meer opletten. Voor buitenlanders geldt dat dus niet omdat ze niet goed weten waar ze op moeten letten.
  Over het dragen van een bikini of welk aanstootgevende kleding dan ook…
  Zo’n 150 à 200 jaar geleden was je een hoer als je een onderbroek droeg. Alleen als je ongesteld was mocht/moest je ook zo’n ding dragen. Dat had uiteraard alles met hygiëne te maken. (Loopt een blinde voorbij een viskraam. Zegt hij “Dag dames”)
  Een jaar of wat geleden zag ik een documentaire waar een vrouwensportclub gevolgd werd. Ook in de kleedkamers. Nee, niemand was er naakt. Echter één van de meiden deed wel iets wat ik ook van m.n vrouw herkende. Ze rook even aan het kruis van haar slipje. M’n vrouw heeft dat van haar moeder geleerd. Je kunt dan ruiken of je wel “gezond” bent. Vrouwen moeten elke dag een schoon broekje aantrekken, mannen hoeven dat niet.
  Een half jaar geleden was er een uitzending van de VPRO waar ook gefilmd werd op een naaktstrand. Niets was er opwindend aan.
  (NB: We woonden tot voor kort 500 meter van een naaktstrand af. We kwamen er wel eens. Alleen kinderen liepen er in de kleren. Ook daar is niks spannends te beleven.)
  In de zelfde aflevering van de VPRO werd ook een vrouw die op een trap stond gefilmd. Je kon haar slipje zien. Er zat een klein bloedvlekje in. Dat wond me wel behoorlijk op. Terwijl ik dat nog nooit heb gehad toen m’n vrouw dat wel eens overkwam/ (Maar, toegegeven, m’n vrouw is christelijk en in de Bijbel staat dat als je seks hebt als één van beide ongesteld is, dat je dan beide doodgemaakt moet worden. Daarom hebben we het altijd geheim gehouden.)
  Sommigen zeggen dat boerka- en boerkinidraagsters mogelijk gevaarlijke zaken onder hun kleren verborgen houden. Daarmee zijn ze dus een gevaar.
  Als je een meisje met een boerkini die op het strand ligt gaat controleren zul je zeer waarschijnlijk ontdekken dat ze onder die kleren naakt is. Zo’n wicht hoort dus niet op een “gewoon” strand te liggen maar op een naaktstrand! Wat krijgen we nou!

 4. Henk Veldman Henk Veldman

  [“Voor de moslima hebben we andere standaarden. Dat zij zich naakt voelt als haar buik, benen, armen en hoofd bloot zijn, vinden we zo irrationeel dat we het wettelijk moeten verbieden. De Westeling vindt het ondenkbaar dat de moslima dezelfde gevoelens kan hebben als de Westerse vrouw. “]
  We hebben een paar dagen geleden deze voorstelling gezien:
  https://www.noorderzon.nl/programma/programma-items/niwa-gekidan-penino
  Een fantastische voorstelling. In een behoorlijk deel lopen de acteurs écht naakt. Je kon “alles zien”. Dat naakt-zijn hoorde bij het verhaal. Het zou raar zijn als het niet het geval is. Je kunt de toelichting hier helemaal onderaan het artikel lezen:
  https://www.noorderzon.nl/interviews-2016/interview-met-kuro-tanino
  Het waren mooie vrouwen, echter één, een wat oudere vrouw was wat minder mooi. Je kon aan haar merken dat ze zich niet helemaal op haar gemak voelde. Dat is herkenbaar.
  Mijn vrouw is ook toneelspeelster. Ze had er geen moeite mee om “functioneel” naakt op te treden. Ze is 65. Vroeger droeg ze graag een bikini, nu nooit meer. Ze voelt zich er niet meer gemakkelijk in, omdat ze niet meer zo’n mooi lijf heeft.

 5. J.W.Robert Kruzdlo J.W.Robert Kruzdlo

  “Voor haar dicteren wij wat we willekeurig als rationeel en ‘aanvaard gedrag in elke democratische maatschappij’ beschouwen.”

  Willekeurig rationeel is iedreen als het uitkomt. Zelf in je blog.

  Misschien had het er zo moeten staan: Voor haar dicteren wij, als rationeel dier, wat ‘aanvaard gedrag is of dit nu democratische is of niet.

Leave a Reply