Volkskrant medeplichtig verheerlijking genocide

Door Mihai. CAT: Uncategorized

Ik heb alweer een IP-ban op het forum van de Volkskrant. Waarom? Omdat ik tegen genocide ben. Robert Kaplan schrijft op de opiniepagina het volgende: “Pas nu wordt in Indonesië erkend dat de langzittende dictator Suharto zijn land hielp zich voor te bereiden op een decennium van succesvolle democratie. Hij was corrupt, maar zijn heerschappij was niet ongunstig voor zijn volk.”

En ik heb als volgt gereageerd: “Ik heb mijn eerste twintig jaar van mijn leven onder een dictatuur geleefd en kan heel kort zijn over dit stuk: het is misdadig en elke mens uit Oman is vrij om Robert Kaplan op te blazen.” Mijn reactie werd verwijderd en ik kreeg een ip-ban.

Maar waarom wordt de column niet verwijderd? Soeharto heeft genocide op Oost-Timor gepleegd. In Indonesië zelf wordt het aantal van zijn slachtoffers ingeschat vanaf 500.000 tot meerdere miljoenen. Marteling, gedwongen verdwijningen en andere schrijnende mensenrechtenschendingen worden aan hem toegekend. Bovendien heeft hij honderden miljoenen uit de staatskas verdonkeremaand. Met andere woorden Kaplan verheerlijkt genocide, misdaden tegen de menselijkheid, oorlogsmisdaden, marteling en andere misdaden die verboden zijn.

Tags: