Waarom vrouwen zo intelligent zijn

Door Mihai. CAT: Geen categorie

Of je het leuk vindt of niet, vrouwen zijn bijna net zo intelligent als mannen. Maar terwijl de mannelijke intelligentie zelfevident is, was de vrouwelijke tot nu toe een mysterie. Volgens een nieuw onderzoek heeft chocola gunstige effecten op de hersenfuncties. De cacao bevat flavonolen, die tot drie uur na consumptie voor toename van toevoer van bloed naar de hersenen zorgen. ‘Het onderzoek betrof jonge vrouwen (zie je wel?), die gevraagd waren om moeilijke taken te doen terwijl de activiteit in hun brein bekeken werd met MRI-techniek.’

En zo heb ik je van één schuldgevoel verlost.

Trackback from your site.

Comments (5)

 • Sandra

  |

  Avatar van Sandra
  Bijster interessant. Flavonolen dus. Eens per maand zakt mijn iq naar een dieptepunt; nu begrijp ik ook waarom ik dan neurotisch naar chocola grijp.

  Reply

 • Jezzebel

  |

  Avatar van Jezzebel
  Je zou kunnen zeggen dat mannen behoorlijk dom zijn niet zo vaak chocolade te eten.
  En oi va voi, ik lust het niet. :-)
  Wat zijn dat voor schattige babyschoentjes?

  Reply

 • momeho

  |

  Avatar van momeho
  Is het wetenschappelijk aangetoond dat vrouwen BIJNA net zo intelligent zijn als mannen? Ik mag misschien een nitwit zijn, maar volgens mij zijn er domme vrouwen en domme mannen, en intelligente exemplaren van beider kunne.

  Overigens eet ik graag chocola en daar heb ik geen schuldgevoel over!

  Reply

 • Ragfijn

  |

  Avatar van Ragfijn
  Kwatta, Kwatta, daar gaan weer een hoop slaafjes…

  Reply

 • K

  |

  Avatar van K
  Hoezo schuldgevoel?

  Reply

Leave a comment