Rechtsstaat om niet te filmen

Door Mihai. CAT: Geen categorie

Een rechtstaat is zoals scuba diving. Ga je te snel vanuit de diepte van de dictatuur naar de zuurstof van de democratie, dan loop je het risico op vrijheidsvergiftiging. Laten we dit met een voorbeeld illustreren:

De Irakese cameraman, die voor CBS News werkte en die voor een jaar in Abu Ghraib gratis is gebleven, werd vandaag door een rechter als onschuldig verklaard. Maar in plaats van op vrije voeten te worden gezet, werd de cameraman terug naar Abu Ghraib gestuurd. Anders zou hij het veel te snel de voordelen van een rechtstaat hebben ontdekt, wat hem misschien in psychische verwarring zou hebben gebracht.

Abdul Ameer filmde de strijd in Mosul toen de Amerikaanse troepen hem hebben geschoten, gearresteerd en beschuldigd van oproer en rekrutering voor de opstandelingen.

Trackback from your site.

Comments (1)

 • christinA IP213.84.211.137

  |

  Avatar van christinA IP213.84.211.137
  Hurray for USA?
  Ik oefen alvast.

  Reply

Leave a comment